Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нов собственик на Фероза пита

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нов собственик на Фероза пита

Здравейте колеги,
    Купих си и аз фероза и искам да питам няколко неща.
    1. Наклономера ми не работи - откъде да си купя, че ми харесва да имам работещ.
    2. като включа на къси на таблото ми няма индикация, че съм със светлини. като включа на дълги светва син фар, но на къси нищо.
    3. Не ми работи индикацията за 4х4 (на таблото не ми светва). от къде се бърка да разбера кой край е откачен или диода е изгорял.
    4. Светят ли диодчетата на копчетата за нагряване задно стъкло и фарове за мъгла, че моите не светят .
    Важни са ми, че ги забравям и съм имал приключения със забравени.
    5. препоръчайте ми гуми за кал - от къде и цена.

От: Нов собственик на Фероза пита

1. От морга.
    2. Индикацията за включени светлини или габарити е осветлението на таблото.
    3. Откачена жица или изгоряла крушка (твърде голям/а оптимист/ка си да смяташ че преди 20 години са слагали масово диоди по колите).
    4. Не помня, но по-скоро да (изгоряла крушка)
    5. От магазина. Ако се съди по мненията ти си във форума от почти 4 години, и това ти е 3-та джипка. Има сигурно хиляди теми за гуми. Максималния побиращ се размер регенерат с оригинални джанти е 235/75/15 (не че и това не го пише на 100 места). Другото - по твой вкус.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси колега. За моргите знам, ама не ми се обикаля вече по тях. Исках да си купя от магазин, а не да обикалям насам натам. Колкото до гумите - за предните джипки имах обикновенно 1 избор само. Затова питам сега за реален опит с различни гуми и цена. От къде - имам в предвид поръчка по интернет.

Коментар

Първоначално публикуван от ninurta Преглед на мнение
        Мерси колега. За моргите знам, ама не ми се обикаля вече по тях. Исках да си купя от магазин, а не да обикалям насам натам. Колкото до гумите - за предните джипки имах обикновенно 1 избор само. Затова питам сега за реален опит с различни гуми и цена. От къде - имам в предвид поръчка по интернет.
        Е, от магазин такива части няма. И тоя наклономер няма да го погледнеш нито един път, просто още не си разбрал че не ти трябва. Навремето и аз търсих, че и намерих даже. Че го и сложих. Стои си там за украса, и толкоз.

За гумите - казах ти размера. Другото е написано толкова много пъти че да пишем още веднъж е напълно безсмислено. Има и нарочен раздел за целта - просто влез и чети.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За индикацията за 4х4 - има снадка на кабелния сноп, от време на време и тя прави мизерии. Намира се върху камбаната на скоростите, зад двигателя. По спомени е куплунг с 4 проводника - два за 4х4, два за датчика на задна.
          Най лесно е да си започнеш подред проверката:
          - здрава ли е крушката в таблото
          - здрава ли е тази снадка
          - здрав ли е датчика
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

За крушките, по-добре си отвори таблото има тема и си виж крушките, елементарно е 2 болта са. Трябва ти и мултицет. За фаровете за мъгла си виж схемата, тъй като не са включени в оригиналната схема. Определено има реле и бушон. 100% ,че няма индикация, а само бутон.
            Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Моята Фероза си имаше заводкси фар за мъгла, 21W на задната броня. На копчето имаше индикация - жълто халогенче.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

И моята има. Не знам само дали копчето светеше.

Коментар

1 Жироскопа може и да ти потрябва но колегите са прави освен втора ръка нов няма търсил съм каде ли не
                  2 За фаровете за къси индикаця няма само за дългите
                  3 Индикацията ти за 4Х4 трябва да свети.
                  4 Трябва да свалиш кутията с километража и др. индикации която се сваля лесно, просто разгледай малко и ще разбереш. После ще видиш от зад пластмасови куплонзи който можеш да си купиш диодчета които вече са ги пригодили с подходящи крачета и различни цветове, има ги по магазините на горубляне и сахаров младост пазара за дранкулки за коли поне аз от там съм си намерил неща които за от полза.
                  5. Трябва да ти свети копчето за подгряване на стъклото и за задния стоп за мъгла и плъзгачите за топло и студено и силата.
                  Надявам се да съм ти бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от marrtin Преглед на мнение
                    ...1 Жироскопа...
                    Това категорично не е жироскоп, нито има нещо общо с него.

И още по-категорично не може да върши нищо от това, което може жироскопа.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Това категорично не е жироскоп, нито има нещо общо с него.

И още по-категорично не може да върши нищо от това, което може жироскопа.
                      По принцип е инклинометър.И верно няма смисъл от него.По-добре си монтирай индикатор за външна и вътрешна температура от паджеро-трябва да става точно в дупката.Ама ти трябва и кабела с датчика за външна температура.

Коментар

Мерси колеги. Днес си свалих креномера, пробих дупка в корпуса, запълних го със силиконова масло, залепих дупката и стана като нов. Забравих само да проверя дали зад часовника и ампермера има също крушки за да ги сменя и тях, че светлина няма
                        Това за индикатора за външна и вътрешна температура е супер. Да си призная мислех да си сложа или дигитален термометър със сонда (има по 1,5 м) или даже да си купя метеостанция с външен датчик.
                        Какъв е този датчик за задна? За светлините или и там има индикация някаква по таблото?

Коментар

Колеги, препоръчайте гуми за кал ама да не са регенерат.

Коментар

БФ Гуудрич
                            Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Тъй като и аз съм нов собственик на Фероза искам да попитам нормално ли е при потегляне от място да се чува едно чаткане и като отнема рязко педала на газта (на малки предавки-1,2 и някога и на 3-та) се чува пак? Аз го определям като обиране на някакъв празен ход в трансмисията. Пропуснах да уточня, че явлението го има при изключен преден мост. При потегляне назад също изчатква. С автоматични хъбове е и не знам къде да търся проблема ако въобще има такъв. Чаткането е единично и го няма при движение. Днес ще пробвам дали го има и при двойното и ще пиша пак. Чаткането е силно и се чува ясно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X