Обява

Свий
Няма добавени обяви.

П О М О Щ - фероза със скапал двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: П О М О Щ - фероза със скапал двигател

Някъде в Горна баня има майстор който успешно присаждал такива двигатели на лада нива но все не ми остава време да го намеря и да видя колко ще ми струва тази операция на мойта нива .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Преди 10 години един познат сложи на Нива двигател от фиат 1.7 дизел. Нивата умря тотално и по асвалта трабваше да се кара на бавни, но собственикът и държеше да е дизел на всяка цена. За мен има нещо много болно в дизел манията.
      http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Карал съм малко френско-белгийското изпълнение на лада нива с такъв двигател и определено върви по добре и по асвалт и извън него от руския 1.6 бензинов двигател .

Коментар

А за мен няма нищо болно Йори, карал съм няколко години дизели и мощни и не такива( около 50-60 кс) и мога смело да заява, че за мен един мощен турбо дизел е всичко което искам от един мотор, а не мисля, че състезателите на Ладога например не разбират след като доста от тях карат с дизели, както и автомобилите за експедиции, все пак мен не ме влече Божурище и пиленето на гуми а по си падам по дългите пътеществия и мокрите и кални изпълнения...

Моите две стотинки

Поздрави
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Според мен,това дето го е описал Йордан Колев,не е само от липса на мощнос,а и от монтирането на по-бавнооборотен дизелов ДВГ,на скорости за по-бързооборотен бензинов мотор.Предполагам,че т.н. "белгийска" Лада Нива е със съответните скорости за дизеловея мотор.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Визуално скоростната кутия е същата само камбаната на съединителя си е отлята за дизеловия двигател и няма фланец. И да има някъкви разлики те са вътре в кутията .

Коментар

и така - след малко попроточило се отсъствие наи накрая съм си в софия. Първото което ми направи впечатление е движението и темерутщината на повечето участници в него . Тъй като досега нямах възможност да се занимая с ферозичката , сега временно карам една астра и бога ми - все едно съм никой - засичат ме , отнемат ми предимство и т.н. - а аз просто си карам културно и за никъде не бързам - явно съм отвикнал от тази "динамима на големия град" . Но сега вече съм сигурен че си искам машинката - не само че съм сантиментално привързан към нея , здрава и комфортана е и ме качва навсякъде ,но и някакси по те зимат на сериозно като ги понатиснеш с ролбара
                Благодаря на всички които се опитаха да допринесат с нещо за разрешаването на моя проблем , но за съжаление тои още си стои. сега обаче вече съм си тук , имам пари и време и ремонтът на колата ми е на първо място в списъка със задачите. Днес се запознах с майстора на който са я закарали - много свестен и кадърен човек , който се занимава единствено защото го е помолил баща ми с които са добри приятели (иначе верно като му видях календара -зает е до януари) .
                Сентенцията на проблема е ,че всичко останало ще го намести, но коляновия вал е "позаминал" - имал нечовешко износване- може да се направи и със сегашния (посредством пристягане където е износен ), но ... абе хубаво е да е друг - днес цял ден обикалях по симеон НО НИКЪДЕ НЯМА . Утре щe ми кажат от една ф-ми вносител за колко време и пари ще ми докарат нов ,но надали ще е скоро и евтино ... та ако някои знае къде мога да намеря вал за фероза 91' 1.6-16v - нека сподели ... предварително Ви благодаря ...

Коментар

Ето отговор http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=19412

Поздрави,
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

мерси , но ... аз точно от него си я взех и ... абе кво да ти кажа - поизклати ме - ще продължа да търся и той ми остава като много много краен вариант - още повече че трябва да се замери износването на вала , а тва там няма как да стане... но мерси все пак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                    X