Обява

Свий
Няма добавени обяви.

П О М О Щ - фероза със скапал двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• П О М О Щ - фероза със скапал двигател

зимата си взех една ферозичка от петричкия мошенник - преживях че ми я набута с неработещ преден мост (абе то аз си бях виновен че не си я проверих като хората но както и да е ) , купих и нови гуми, сложих и газ и т.н. и до скоро си я карах и бях изключително доволен от нея . напролет обаче почна да подпушва - казаха ми че може да е от новопоставената газова уредба . Смених гумичките на двигателя и и сипах една страхотна руска добавка което май свърши работа. преди месец и полвина обаче един ден ми прегря за 10ина мин . закарах я в сервиз по морето защото сега работя там където ми казаха 4ее изгоряла гарнитурата на главата - дадох кум 300 лв за нова, шлайф и работа . 10 км след сервиза пак прегря - обадих се на тия от сервиза , те я прибраха и казаха че е изгорял термостата което е било причина и за първото прегряване - оправиха го , но ми върнаха колата с някакъв адов шум от към двигателя - проклех въпросния сервиз и изтеглихме колата до бургас в един доста лачен сервиз където ми казаха ... че двигателя е пред блокиране - с около 3 !!! ремонта и по добре и по-евтино ще ми излезе да си намеря нов. От тогава колата седи там , а аз незнам какво да мисля и правя. Джипчето иначе си е супер а и доста пари вкарах вече в него такаче предпочитам да си го оправя и карам отколкото само да го посъживя и да намамя някои както стана с мене.
    Та ако може някои да помага - МОЛЯ ! кажете откъде да намеря двигател в добро състояние или пък дали немога да му набия някой по голям дизелов например - колата е 1.6 -16v 91г благодарен съм на всякаква помощ или съвет ...

До: П О М О Щ - фероза със скапал двигател

с три ремонта на кое, на блока или коляновия вал. И това около как го прецениха на окомер ли
    Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Здравей колега,

И съм пред подобна дилема(засега не с двигателя) - Ферозата за мен е стахотен джип, просто уникално комфортен пъргав маневрен икономичен проходим и т.н.

И при мен го има обаче яда с термостата, това май се лекува само с нов оригинален такъв + прочистване радиатор/охл система.

За двигателя, ако наистина нищо не става или е много скъп ремонта - ето съвет, който аз мисля да последвам, намери двигател от Пежо 405 турбо дизел(карал съм много такива дълго време), двигателя е много здрав и лек, и разхода е много приятен, колата ще лети с него, сега търся такова Пежо и се мятам в джаза въпреки, че ми е здрав засега двигателя. Пежо цяло може да си докараш/т от Западна Европа за стотинки, или колкото пълен резервоар бензин, или моргите из България...

Поздрави и късмет.
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

За кои модел двигател говориш?
        Иван Дочев-ТЛК 73,4.2l-0888713925

Коментар

мерси за вниманието ,съжалявам че чак сега се обаждам но напоследък бях по едни хубави места където нет скоро няма да има ... а ферозичката ми липсваше много ... както и да е ... сега смятам да се заема по сериозно с реставрацията и - та значи ремонтите са по блока - личи от това че главата била шлайфна поне 4 пъти (веднъж вече при мене когато сменях изгорялата гарнитура) ... сега търся цял нов двигател - читав - та с квото може и от моя - 2 в 1 ... или опця за насаждане на друг ,но прдедпочитам този варянт защото и без това вече се вътрих за газ бутилка... казаха ми че мога да чакам 1 от германия след около месец за около 1200 лв ... чакам и други оферти- ако някои зане - да каже ... (бих взел и твоя бат жоро ако ти наистина си насадиш пежото и се чудиш кво да правиш стария) - понеже незнам кога пак ще имам комп с нет оставям и два тел 0895421904/0886402872 - орлин ;
          мерси и всичко най на всички - надявам се скоро да се похваля с развитие по въпроса

Коментар

Що не се огледаш за някое BMW,1,6, 1,8,дали двигателя няма да пасне на твойте скорости.Все пак Бертоне 1,6 е Фероза с ДВГ от BMW.Щото за 1000 лв можеш да вземеш цяла кола 85-89 година.Само идейка.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

подкрепям коРегата таран, бертонето е фероза с бмв мотор, М40в16 и М40в18, мисля че без проблем ще станат и М43
              Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                За двигателя, ако наистина нищо не става или е много скъп ремонта - ето съвет, който аз мисля да последвам, намери двигател от Пежо 405 турбо дизел(карал съм много такива дълго време), двигателя е много здрав и лек, и разхода е много приятен, колата ще лети с него, сега търся такова Пежо и се мятам в джаза въпреки, че ми е здрав засега двигателя. Пежо цяло може да си докараш/т от Западна Европа за стотинки, или колкото пълен резервоар бензин, или моргите из България...

Поздрави и късмет.
                Чакам с нетърпение да видя мотор от пежо качен във Фероза......
                http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Заради термостати съм сменял 4 пъти гарнитура на глава и накрая пак термостата ми неотваряше а беше оригинален и тогава открих , че просто АГУто ми не е сложено както трябва и затова изхвърля водата и неотваря термостата , а ферозата е много нежна нетърпи изобщо прегряване , а това че си скапал двигател аз не го вярвам лично моита която вече 2 години я карам чупя и правя дори почти и бях бликирал двигателя щот 10тина километра я карах без масло и неуспях та невярвам за 3 те ремонта и затова че пак е за ремонт .

Коментар

Дизеловия двигател на пежо е с базова маркировка HUD9 и го монтират на лада нива двигателя е изключително здрав и има ресурс над 800 000 километра.Най ефтино такъв мотор се намира заедна с някой ситроен БХ при добър пазарлък около 300-400 лева взимаш някой с изгнило купе или скапана хидравлика.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Точно за това и за съветвам колегата да си намери точно такъв двигател, и аз имам доста КМ на такива мотори и при зверска употреба са се доказали като вечни надежни непретенциозни леки и доста пъргави(почти 100 кс) и не на последно място икономични.

Моите две стотинки.

Поздрави,
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Чистия дизел е 75 кс с турбо е 90 кс за машини от класа на нивата и ферозата напълно достатъчни .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          Точно за това и за съветвам колегата да си намери точно такъв двигател, и аз имам доста КМ на такива мотори и при зверска употреба са се доказали като вечни надежни непретенциозни леки и доста пъргави(почти 100 кс) и не на последно място икономични.

Моите две стотинки.

Поздрави,
                          Това е супер,остават въпросите,колко тежи ДВГ,и как ще се монтира към скоростите.Осавам на страна преработката на горивната и ел инсталация.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                            Това е супер,остават въпросите,колко тежи ДВГ,и как ще се монтира към скоростите.Осавам на страна преработката на горивната и ел инсталация.
                            Това е сложна процедура,и невинаги сполучлива преди време "слагахме" такъв мотор на vw transporter,и така и неможахме да докараме съосието м/у кутията и двг. и къртеше съединителя или кожуха на кутията, или и двете!
                            По принцип става ама трябва кадърен майстор а те са рядкост
                            Според мен най-добре си търси оригиналния мотор

Коментар

Таране, БатГеороне е спец по ИТ, където взаимозаемостта на компоненти е нещо елементарно и обичайно. При автомобилите нящата сточт по друг начин, но няма невъзможни неща.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X