Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със съединителя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със съединителя

вчера ми направи впечатление, че като включвам скоростите, не иска да ги включва нормално, даже на задна почти не ставаше. забелязах, като че ли жилото на съединителя е станало хлабово, а е натегнато докрай. някой може ли да каже на какво се дължи това.просто се получи изведнъж, иначе не боксува съединителя като карам... един майстор ми каза, че може притискателния диск да е омекнал и за това. става въпрос за фероза ф300.

От: проблем със съединителя

При мен стана нещо подобно и се оказаха счупени пружини на феродовия,които пречеха на притискателния да го отделят хубаво.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:море 2012 093.jpg
Прегледи:1
Размер:162.7 КБ
ID:5412078При теб може да е друго-да е изпуснала зегерката за регулиране или да се е счупила.Намира се като отвориш капака,в дясно горе и навътре,до челното стъкло.Провери първо дали не е тя,ако не е-ще махаш скорости.Ама без притеснения-падат за 30-40 минути.Комплект съединител на Ексиди-Япония,струва 220 лв. без отстъпки

Коментар

със сигурност не е зегерката за регулиране. там всичко е ок. даже и подложих едно тампонче, щото няма повече място за натягане. май ще е по големия проблем

Коментар

други мнения няма ли. ще са ми от полза....

Коментар

Първоначално публикуван от trifon1 Преглед на мнение
          други мнения няма ли. ще са ми от полза....
          Нямаш избор-разглабяй!

Коментар

установих че причината е от притискателния диск. омекнал е. споделете някой сменял ли е и горе долу какво е цената му. май ще трябва да свалям и скоростната кутия. доста работа е като че ли.

Коментар

Пиши откъде си, че не е ясно.
              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Преди да свалиш скоростите не е зле да видиш дали не ти се къса жилото на съединителя. Симптомите съвпадат напълно!
                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

от септември пазарджишко съм. не вярвам жилото да се къса. то или ще се скъса от раз или нищо няма да му има...

Коментар

Не е вярно, колега!
                    Когато жилото започне да се къса, първо се скъсват 1-2 дилки, или най-много 3. Тогава останалите се изправят, защото опората, върху която са били увити до тогава я няма. От изправянето им идва и удължаването. А още по-кофти е пружинния им ефект. Ако притискателя ти е хубав и усилието за натискането му не е голямо, с такова жило може да изкараш доста време преди да се скъса напълно.
                    Провери ииии...
                    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

пробвах и друго нещо. с ръка придвижвам вилката на съединителя почти половин ход. после става тегаво. та оттам съдя че не е жилото, а притескателя или може би лагера да се е износил. като сваля съединителя ще се разбере.

Коментар

Първоначално публикуван от trifon1 Преглед на мнение
                        пробвах и друго нещо. с ръка придвижвам вилката на съединителя почти половин ход. после става тегаво. та оттам съдя че не е жилото, а притескателя или може би лагера да се е износил. като сваля съединителя ще се разбере.
                        Като го сменяш,сменяй целия комплект.За да не разглабяш пак след време.Виж и на коляновия вал,ако си с втулка,сложи лагерче-7-8 лв,там,където влиза опашката на скоростите.Най-добре смени и семеринга на коляновия вал-около 15лв,има навика да протича а смяната е като махнеш съединителя.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:море 2012 096.jpg
Размер:86.4 КБ
ID:5419631Натиснете снимката за да я уголемите

Име:море 2012 098.jpg
Размер:167.8 КБ
ID:5419632

Коментар

Сашо, я ми дай размера на лагерчето, че ще сменям семеринга на коляновия вал към съединителя, ама не е 15 лв, а 30 лв.А за колегата Трифон, мога да му кажа в кой магазин в Сф. ще му е най-ефтино,за комплекта, но да остави телефон.

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                            Сашо, я ми дай размера на лагерчето, че ще сменям семеринга на коляновия вал към съединителя, ама не е 15 лв, а 30 лв.А за колегата Трифон, мога да му кажа в кой магазин в Сф. ще му е най-ефтино,за комплекта, но да остави телефон.
                            Размера е 28мм/15мм.Все-пак като свалиш,премери,щото имало някои по-стари модели 28мм/12мм-с по-тънка опашка на скоростите.

Коментар

благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X