вчера ми направи впечатление, че като включвам скоростите, не иска да ги включва нормално, даже на задна почти не ставаше. забелязах, като че ли жилото на съединителя е станало хлабово, а е натегнато докрай. някой може ли да каже на какво се дължи това.просто се получи изведнъж, иначе не боксува съединителя като карам... един майстор ми каза, че може притискателния диск да е омекнал и за това. става въпрос за фероза ф300.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем със съединителя
Свий
X
-
От: проблем със съединителя
При мен стана нещо подобно и се оказаха счупени пружини на феродовия,които пречеха на притискателния да го отделят хубаво.При теб може да е друго-да е изпуснала зегерката за регулиране или да се е счупила.Намира се като отвориш капака,в дясно горе и навътре,до челното стъкло.Провери първо дали не е тя,ако не е-ще махаш скорости.Ама без притеснения-падат за 30-40 минути.Комплект съединител на Ексиди-Япония,струва 220 лв. без отстъпки
-
Първоначално публикуван от trifon1 Преглед на мнениедруги мнения няма ли. ще са ми от полза....
Коментар
-
Не е вярно, колега!
Когато жилото започне да се къса, първо се скъсват 1-2 дилки, или най-много 3. Тогава останалите се изправят, защото опората, върху която са били увити до тогава я няма. От изправянето им идва и удължаването. А още по-кофти е пружинния им ефект. Ако притискателя ти е хубав и усилието за натискането му не е голямо, с такова жило може да изкараш доста време преди да се скъса напълно.
Провери ииии...Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Коментар
-
Първоначално публикуван от trifon1 Преглед на мнениепробвах и друго нещо. с ръка придвижвам вилката на съединителя почти половин ход. после става тегаво. та оттам съдя че не е жилото, а притескателя или може би лагера да се е износил. като сваля съединителя ще се разбере.
Коментар
-
Сашо, я ми дай размера на лагерчето, че ще сменям семеринга на коляновия вал към съединителя, ама не е 15 лв, а 30 лв.А за колегата Трифон, мога да му кажа в кой магазин в Сф. ще му е най-ефтино,за комплекта, но да остави телефон.Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от белята Преглед на мнениеСашо, я ми дай размера на лагерчето, че ще сменям семеринга на коляновия вал към съединителя, ама не е 15 лв, а 30 лв.А за колегата Трифон, мога да му кажа в кой магазин в Сф. ще му е най-ефтино,за комплекта, но да остави телефон.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар