Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха честито да ми е!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ха честито да ми е!

А адаш, нямам нищо против да ползваш темата! Неприятна е работата и при теб. Мери компресия да видим, какво ще покаже .. после ще видим.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Резултата живо ме интересува! Блока ми е спукан под изпускателните колектори на около десетина сантиметра. Хоризонтална цепнатина, дълга 7-8см. Разкачил съм всичко за сваляне на мотора, но не съм го свалил още.
      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
        Резултата живо ме интересува! Блока ми е спукан под изпускателните колектори на около десетина сантиметра. Хоризонтална цепнатина, дълга 7-8см. Разкачил съм всичко за сваляне на мотора, но не съм го свалил още.
        С удоволствие живо ще ти отговоря! Днес третирах мотора с въпросната менделеева таблица. Спазих всички предписания от производителя. Преди да го сипя от блока сълзеше, но след спазване на предписанията теча спря! Навъртях днес около 80 километра в града без да зоря мотора, защото така пише .. трябва да го галя! Два дни! Ми ще го погаля три дни след което ще източа всичко от охладителната система и ще си върна термостата и ще сипя антифриз. Това за без термостата .. пак изискване на производителя. С две думи .. за сега съм щастлив Днес ми показаха Роувъра дето го бяха "закърпили" с това след спукване в следствие на замръзване. Мойто беше нищо в сравнение с него, а той кара така от три години без проблеми.
        Аз ще продължа да пиша тук как е двигателя и дали виждам някакви странични ефекти от препарата. Той е този от снимата дето я пусна Търтьо ... Ако е необходимо ще ти пусна на лично вносителя в София ... да не стане реклама от моя страна, но аз за мометна съм очарован. Ако джипката издържи събота и неделя ... значи става.

П.С. Петьо ... от сърце .. благодаря!
        Последно редактирано от Жоро Танев; 04-09-12, 23:37.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Като изкараш периода на "трите дни", моля обърни внимание на следните неща:
          Като отвориш капачката на радиатора погледни вътре и виж около гърловината какво е положението.
          Същото се отнася и като свалиш капачката на термостата. Виж състоянието на гарнитурата от вътрешната страна и отложенията по алуминия. И ако изпапаракстваш всичко ще е супер.

Ако ти хареса резултата (съответно и на мен) ще ми купиш ли едно такова и да ми го изпратиш? Ще огледам по магазините в Пловдив, но мисля, че не съм го срещал до сега.

Коментар

Разбира се! Още днес ще видя при капачката на радиатора какво е положението, а в понеделник сутринта и при термостата. Ще снимам и ще покажа. Ако всичко е наред ще ти купя и ще пратя .. няма проблем за това!
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Не отваряй нищо преди да е преминал цикъла, определен от производителя.
              За реакцията са необходими топлина и кислород. Топлината е от мотора а кислорода от цепнатината. Ако му дадеш кислород и от друго място... познай!

Коментар

Моляте сподели от къде и колко струва магията

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
                  Не отваряй нищо преди да е преминал цикъла, определен от производителя.
                  За реакцията са необходими топлина и кислород. Топлината е от мотора а кислорода от цепнатината. Ако му дадеш кислород и от друго място... познай!
                  Благодаря ти! Досетих се в един момент, че мога да направя беля така.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Така .. да доразкажа какво се случи. Карах джипа с въпросната химия 4 дена, като минах 380 километра. Мотора не протече нямаше загуба на вода карах и на парно през цялото време за да видя дали ще има топло и дали няма запушване. Всичко изглеждаше нормално. Вчера източихме охладителната система върнахме термостата и сипахме антифриз. Росене не успях да снимам за което съжалявам. Ще трябва да се довериш на думите ми! Нито в леглото на термостата нито при капачката на радиатора нито в разширителния казан нямаше никави отлагания и гадости. Всичко изглежда напълно нормално. След това още едни 100 километра вече с нормална температура на мотора. Резултата за сега е, че мотора не тече нивото в казанчето си е нормално и след изстиване на мотора си е на същото ниво. Парно имам и не забелязвам никакви странични ефекти от препарата. Ако забележа някакви странични ефекти ще пиша веднага. За сега съм супер доволен и се кефя отново на джипката си.
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Браво, Жоре! Имало и хуманни решения!
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Жоро, кога ще покараме, Жоро
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                          Жоро, кога ще покараме, Жоро
                          Ми аз до сега не съм спирал ма все соло ми се случва. Сега ще ми се наложи да поспра за да си изплета арматурата за последната плоча на къщата и след това пак! Тъкмо ще започнат дъждовете и ще стане по интересно, че сега само прахоляк в планината.
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                            Браво, Жоре! Имало и хуманни решения!
                            Имало добре, че има умни хора да ги измислят тези неща не куха лейка като мен
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                              Ми аз до сега не съм спирал ма все соло ми се случва. Сега ще ми се наложи да поспра за да си изплета арматурата за последната плоча на къщата и след това пак! Тъкмо ще започнат дъждовете и ще стане по интересно, че сега само прахоляк в планината.
                              Бе то и аз си карам, даже и тема съм пуснал ма шъ се забравим ей

Иначе верно е безумен прахоляк сега.
                              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                                Бе то и аз си карам, даже и тема съм пуснал ма шъ се забравим ей

Иначе верно е безумен прахоляк сега.
                                Това за забравянето е верно! А темата .. абониран съм за нея
                                Георги Танев (0+)
                                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X