Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за malatesta kobra 195R15

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мнение за malatesta kobra 195R15

наблизо съм, фролош, още се чудя за кобрите, сега гледам едни yokohama- чисто зимни гуми и се чуда дали ще се катерат по гората

Коментар

...Харесвам Кобрите, няма по-алтернативни гуми, ако нямаш няколко комплекта. Винаги и навсякъде по черно, по асвалт- до Германия и обратно...относително евтини, доста разпространени...късаш и хвърляш без да ти е жал...дали съм толкова глупав, или беден !?

Коментар

Напълно споделям мнението на колегата по-горе. Карам кобри от три години и нямам никакви ядове с тях...
        Имат си недостатъци както всички гуми, но не е вярно, че не може да се балансират. Карал съм и със 110 и не ми трепва волана.
        Друг е въпросът, че гумаджиите особено тук в Дупница изтежкаряха и никой не иска да се занимава.
        Зимата, да кофти са на утъпкан сняг и поледица, но пък като караш с акъл, спираш малко по-плавно и по-отдалеч, се свиква.
        На мокро също едно на ум, а и на локви имат кофти увличане (аквапланинг).
        Но са вероятно най-добрия бюджетен вариант, за който няма претенции да се вре в гори тилилейски, или да прави по 100=150 км дневно с джипката. За лов, споре мен са идеални.
        Веднъж хванеш ли им чалъма на всякакъв терен, никакви ядове няма да имаш.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

От 20 години ловуване по всякакви терени,през УАЗ и Нива,аз по-добри гуми от кобрата за зима не съм видял.ВКЛ. гледам и на колегите таралясниците какво карат.Само миналата година съм вадил 2-3 джипа(и мене ме вади една Фадрома).На чист лед каквато и да е колата и гумата си жив хазарт да се кара.Там сцеплението се подобрява с други хватки.Но универсални гуми според мен няма.Влизаш ли в къра с тая джипка си трябват кобри.Ако се кара само по асфалт може и мишлен алпин или пирели скорпион.Аз например бях тряснал на 124-ката едни тесни Пирели 160 4х4 и карах 2-3 зими на абсолютен лед и бях много доволен.После сложих някакви други,но по-широки и почнах да оглеждам канавките.Освен шарката е важна и ширината.Аз съм привърженик на щатните тесни гуми-195/15.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

А в крайна сметка - на какво ще ги слагаш?
            Роки не е съвсем еднозначно - бензин, дизел, колко кубика?
            Аз не вярвам в чудеса!
            Разчитам на тях!

Коментар

бензин-2.0 карбуратор

Коментар

Това, което успях да намеря за този модел е, че по документи му дават гуми 215 R15, около 74 см диаметър.
                195 R15 са с 69 см диаметър - т.е. падаш с 2,5 см надолу спрямо заводските.
                С какъв размер гуми си в момента?
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

205-70-15

Коментар

205/70 R15 са с диаметър 67 см. Предвид, че регенератите не отговарят много-много на размерите определено с 195 R15 ще се вдигне с поне 1-2 см.
                    По чуждите форуми пишат, че с 2000 кубика (Toyota 3Y е двигателя) върти без проблеми и 235/75 R15. С тях ще се вдигне с 3,5 см спрямо сегашните, но ако е уморено окачването със стандартните джанти може да започне да опира.
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

215R15 са чудесни гуми за Ферозата, а тя заводски е с доста по-малки по диаметър. Според мен си търси гуми 31''х9.5''. Те грубо казано са широки 235, но са малко по-високи. Това е само при положение, че смяташ, че мотора има вътък. Това "вътък" стана модерна дума в офроуда. Означава нещо като въртящ момент, но не точно. Това е така да се каже професорско-жаргонна дума
                      Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                      Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от slavitruck Преглед на мнение
                        Здравейте колеги, след изминалата снежна зима и редовното закъсване с джипката /Дайхатсу Роки/ започнах да търся зимни гуми.
                        От Дупница съм и досега не можах да открия свестни зимни гуми на разумни пари, единственото което ми попадна като цена бяха някакви италиански гуми регенерат /зимни/-JUNGLE за 130 лева нова гума и Malatesta kobra втора ръка на един сезон, почти нови за 400 лева.
                        Моля дайте мнение какво да избера, като имаме предвид 4е джипката се кара и доста време по асфалт зимата и по 20-30км 4ерен път през уикенда по лов
                        Аз сложих Malatesta Kobra 235/75 R15,на моето Роки,което е 2.0 карбуратор,сега съм с фланци 40мм и джанти ЕТ-10 и не опират никъде,но и без фланци пак не опираха с джантите ЕТ -10.Ако си със стоманените джанти(щатните за модела) на Роки-то,мисля са ЕТ+12 може и да опират в ресора,когато завиваш.Като цяло на асвалт са шумни и тропат,на черно биват,пробвах ги в кал.Балансираха ги трудно на една има 140 на другата 120 гр. и четирите гуми са с различно тегло,но регенерат,какво да го правиш.Ето на какво прилича моето Роки с тях.
                        Поздрави!
                        Прикачени файлове

Коментар

много добра стойка, между другото днес взех кобрите-195/15, живи и здрави по натам ще ги монтираме

Коментар

7.50-r16 112/110L искам да попитам на какъв размер се равнява този размер и дали е удачен за дайхатсу фероза ?

Коментар

7.5 р16 означава:
                              Това обикновено е тракторна гума, но има и други. Задължително означава, че е с възможно най-висок профил. Това по европейската номерация е 100%.
                              7.5 е ширина в инчове и съответно височина.
                              Височината на тази гума идва от размера на джантата и съответно два пъти височината на профила или 7.5+16+7.5=31''
                              16 е "цолажа" на джантата.
                              Преведено в европейски стандарт тази гума е 190х100х16. Висока е 78.7см, щирока е 19см.

Ако не е по 100% значи е по 80-83. Това я прави висока 71-72см. Другото си е същото.
                              Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                              Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Много ти благодаря за изчерпателния отговор.Значи ще ми свърши перфектна работа за ферозката защото си мисля че 31'' ще и дойдат доста тежки с агресивна шарка по точно ширината.А тези 7,5 инча или 190мм като ширина и пасват точно според мен.Ако греша някой да ме поправи.А гумите към които съм се ориетирал са lassa ok144 в размер 7.5 р16.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X