Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся лайсните за закрепване на мек таван за фероза.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся лайсните за закрепване на мек таван за фероза.

Дойде време да докладвам за крайния резултат!
    Времето се затопли и на мен ми се прииска да пробвам мекия таван. Майсторът имаше доста работа и все отлагахме "пинчетата", но междувременно се оказа, че му е хрумнала нова идея за изработката им. А именно от болтчета с частична резба + гайки. Единственият недостатък е че за завиването на "пинчето" не може да се ползва гайката, но в обратна посока нещата са ОК. Предимството пък е цената. Ето го и крайния резултат:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN9869.jpg
Прегледи:1
Размер:183.0 КБ
ID:5654455
    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
    Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Много добре изглеждат, браво!
      Имат ли някакво покритие да не ги хванат ръждениците?
      По спомени оригиналните пинчета бяха с доста къса резба. Пробвахте ли ги дали не опират като се навият?
      А за гайките - по една капка канаконлит на резбите и ще могат да се ползват във всички посоки
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Поздравления, много добро решение! Ако не духа заради дебелите гайки всичко ще е ОК!
        Каноконлита няма да свърши добра работа. По една точка с аргона ще ги преспи за винаги. Ако няма кой да ти ги направи ми ги пращай. Включително ще ги галванизирам за да изкарат няколко години без ръжда.
        Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
        Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Решение е и лепило за резби на Loctite например - има такива, които за да отпуснат трябва да ги грееш до 300 градуса.

А за неръждясването си има метриал - неръждавейка. Както ще да се галванизират, рано или късно пак ръждясват, а тук има и триене
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като гледам формата-някой модел гресьорка няма ли да стане, хем са неръждавейки?!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
              ...Имат ли някакво покритие да не ги хванат ръждениците?
              По спомени оригиналните пинчета бяха с доста къса резба. Пробвахте ли ги дали не опират като се навият?
              Покритието им е като на обикновени болтчета(тези са български), все си мисля че са поцинковани. Няма да ги пръскам с боя или покритие защото както каза Спарки- има триене, а и цената им е такава, че не е проблем да се направят нови.

Не съм ги пробвал още защото ги взех вчера, а днес духаше много вятър и не ми се занимаваше. В някой от следващите уикенди ще сложа мекия таван и ще докладвам.

Първоначално публикуван от sobax
              ...По една точка с аргона ще ги преспи за винаги. Ако няма кой да ти ги направи ми ги пращай. Включително ще ги галванизирам за да изкарат няколко години без ръжда.
              Благодаря за предложението, но както казах по-горе няма нужда, а и ти ми помогна предостатъчно с чертежа.

Първоначално публикуван от sparkybg
              ...Решение е и лепило за резби на Loctite например - има такива, които за да отпуснат трябва да ги грееш до 300 градуса.
              А за неръждясването си има метриал - неръждавейка. ...
              Това за лепилото и аз го мислех, но първо искам да видя дали въобще има нужда да се фиксират гайките. За неръждавейката - Все се надявам да не карам цял живот Фероза Та тя вече не на 23 години!
              Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!

Коментар

Аз пък се надявам да карам ръждата, докато се разпадне.
                Много валидно решение за пинчетата.
                Добре се е сетил човека.
                Чакаме снимки с чергилото.
                Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Вчера занесох мекия таван в една автомивка, за да се изчисти хубаво, а днес намерих време и вече съм с него! Големият кеф обаче идва когато е свален. Досега не бях карал кола без таван и ми беше супер готино, дори и в момента се усмихвам! Самият факт, че се прибрах преди 15 минути и веднага влязох във форума е красноречив!
                  Не стана много бързо тъй трябваше да разчистя място за hardtop-a, после да го опаковам старателно hardtop-a и чак след това да започна с поставянето на "новия". По време на работата открих, че на моята ферозка никога преди не е поставян мек таван- отворите за пинчетата бяха запечатани с лепенки, а от състоянието на болтовете на hardtop-a си мисля, че никога до сега не е бил свалян:

Име:DSCN9873.jpg
Размер:60.8 КБ
ID:5657250

Име:DSCN9874.jpg
Размер:86.1 КБ
ID:5657251

Пинчетата се навиха трудно, но нормално като се има предвид, че резбите бяха неразработени. Бях се приготвил с WD-40 и нямаше изненади. Интересно се оказа, че на две от местата на които на тавана има закопчалка за пинче, на джипа нямаше място за поставяне на такова(имаше лепенка като горните, но отдолу отвора беше квадратен и без резба). За оградените два отвора става въпрос:

Име:11222.jpg
Размер:86.3 КБ
ID:5657252

Това обаче не е проблем защото точно на тези места на тавана има по три закопчалки и останалите две защипват достатъчно добре.

Малко снимки след демонтирането на hardtop-a:

Име:DSCN9875.jpg
Размер:166.7 КБ
ID:5657254

Име:DSCN9879.jpg
Размер:180.5 КБ
ID:5657255
                  Със сложен мек таван:

Име:DSCN9882.jpg
Размер:160.4 КБ
ID:5657256

Име:DSCN9885.jpg
Размер:172.4 КБ
ID:5657257

Име:DSCN9886.jpg
Размер:154.7 КБ
ID:5657258

Коментар

Екстра е станала!
                    Тя много джиджана твойта, бе!

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                      Екстра е станала!
                      Тя много джиджана твойта, бе!
                      Радвам се че ти харесва, особено като знам мнението ти за визията на ферозите с мек таван. Иначе като и купя нови гуми за алуминиевите джанти и ги сложа тях ще стане още по-джиджана!

Коментар

Не само Ферозите
                        Принципно не ме кефят кабрио, дори и колите.
                        Глезорийка си е верно, ама естетика-нула.
                        Мое мнение.
                        Но твойта определено е много запазена, а и ти си голям мераклия да я поддържаш такава.
                        Моята мяса на Кировец.

Коментар

Да не би шасито да е поцинковано?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Да не би шасито да е поцинковано?
                            В мечтите ми - да, в реалността - не.
                            Когато я взех и оправих ръждите и я обработих изцяло (тоест не аз, а майстор). Преди две години и правих козметично обработване на ръждите (този път наистина аз) - като лисицата с опашката, и оттогава е сиво. Сега трябва да свърша отново тази работа (този път както трябва), че пак са тръгнали малки ръжди и ми вадят очите, но мисля шасито да се върне към черното или тъмно сиво. Какво е вашето мнение, че аз се триумя?

Коментар

Напръскай я цялата отдолу и цялото шаси с дебел слой парафин за кухини (на Mipa например) - единствено това работи. Върху шасито колкото е по-дебел слоя боя, толкова по-лесно се отлепва и тръгва да работи отдолу.

Въпросната операция беше направена миналата година на тераното. Не е мито кажи-речи цяла зима. нови ръжди по шасито няма, а старите си стоят в състоянието, в което са били по време на пръскането. Опитал съм всичко от 3 в 1, през грунд и боя, до ръждопреобразувател на Вюрт и т.н. Върху шасито нищо не работи по-добре от парафина. Наесен ще подновя покритието където е нужно (главно около гумите - там се отмива от водата и песъчинките).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X