Питането ми е: ферозата може ли да събере гуми 215/80/15 ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за размер на гуми
Свий
X
-
От: Въпрос за размер на гуми
Саше, сигурен ли си, че ще побере 235 с джанти -20 ЕТ без рязане? Щото, ако да искам да си купя такива!Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеИ с джанти до -10-20 ще ги събере.
Размера реално не е чак толкова голям.Георги Танев (0+)
Land Rover Discovery 1 300 TDi
Land Rover Club Bulgaria
0887 930 238, 0878 797 768
Коментар
-
Жорка, ако се оплескат нещата, даваш 20 лева на стругаря да ти врътне 10 подложки по 2-3 см и си ти. Операцията е лесна.
Във всеки случай, на мен Ферозата с оригиналните джанти (+19) ми изглежда като теснолинейка.
Росен май кара с -20, а той няма боди лифт. Моите и аз не ги знам точно колко са, но ми харесват повече от оригиналните. Само дето цапат повече.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Благодаря ти! Явно ще търся джанти, защото и на мен ми се иска да са малко по-изнесени. Ако опра до боди лифт ще те питам да помагаш!Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеЖорка, ако се оплескат нещата, даваш 20 лева на стругаря да ти врътне 10 подложки по 2-3 см и си ти. Операцията е лесна.
Във всеки случай, на мен Ферозата с оригиналните джанти (+19) ми изглежда като теснолинейка.
Росен май кара с -20, а той няма боди лифт. Моите и аз не ги знам точно колко са, но ми харесват повече от оригиналните. Само дето цапат повече.Георги Танев (0+)
Land Rover Club Bulgaria
Коментар
-
Жоре, ако решиш за проба... колко ти му е да размонтираме моите, за да ги пробваш... Мелбер 7х15, ЕТ (-10)Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнениеБлагодаря ти! Явно ще търся джанти, защото и на мен ми се иска да са малко по-изнесени. Ако опра до боди лифт ще те питам да помагаш!
Коментар
-
Гена, благодаря за предложението! Мисля направо да си търся и да си купя джанти да си ги монтирам и право у гората. Пък, ако трябва да повдигам ще повдигам. Плъзнал съм се на долу вече ...Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнениеЖоре, ако решиш за проба... колко ти му е да размонтираме моите, за да ги пробваш... Мелбер 7х15, ЕТ (-10)
Георги Танев (0+)
Land Rover Club Bulgaria
Коментар
-
Извинявам се на колегата, че пиша в неговата тема! Ама знаете ли момци къде мога да си купя джанти? Питах колегата jordansto, но той ще има само с ЕТ -40. Та ако някой може да ме напъти ще му бъда благодарен, а мога и да почерпя
Георги Танев (0+)
Land Rover Club Bulgaria
Коментар
-
Спарки, ако прецениш премести това в нова тема. Ама ми е влезнала мухата и сега няма мирясване. Не мога да си намеря за сега джанти с ЕТ -10 или -20. Намирам само с -40! Някъде по темите бях видял обяснение от Спарки за това как се мери ЕТ-то на джантата, но нещо не мога да открия. А и едни въпросси са ми в главата дето не мога да си отговоря и за това сега ще питам, ако някой знае. С колко сантиметра ще се изнесе гумата на вън при ЕТ -10 и с колко още при -20? Ако не мога да намеря джанти да слагам ли фланци на които не съм много фен?! И ако сложа фланци и сегашните ми оригинални джанти това на колко ЕТ ще се развнява? Е такива неща ми се въртят и сега .. помагайте!Георги Танев (0+)
Land Rover Club Bulgaria
Коментар
-
Жоре, не знам колко е ЕТ-то на оригиналните джанти. Иначе сметката е проста. Всеки минус е навън. От -10 до -20 е един см навън. Дебелината на фланеца я смяташ като минус.
П.П. .... май така беше....
Коментар
-
Изясни ми се! Благодаря!Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнениеЖоре, не знам колко е ЕТ-то на оригиналните джанти. Иначе сметката е проста. Всеки минус е навън. От -10 до -20 е един см навън. Дебелината на фланеца я смяташ като минус.
П.П. .... май така беше....

Оригиналните са +19 както Сашето каза. Демек ако правилно смятам ако сложа -20 гумата ще се изнесе с 4 см навън.
Георги Танев (0+)
Land Rover Club Bulgaria
Коментар
-
Да. Ако сложиш фланци 38- с 19 мм навън.Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнениеИзясни ми се! Благодаря!
Оригиналните са +19 както Сашето каза. Демек ако правилно смятам ако сложа -20 гумата ще се изнесе с 4 см навън.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар