Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Определено нямаш циркулация през радиатора. Причината - или термостат, или запушен радиатор (предвид какво и сипва преди време заради теча). Аз поне за друго не се сещам.

Щом радиатора ти е студен, няма какво да чакаш да се пусне виско. То няма как да разбере че трябва да се пусне, дори да е изправно.

ПП: Нормално е на загрял двигател нивото на антифриза в казанчето да е по-високо, отколкото на студен. Все пак на казанчето това му е функцията. Моята качваше над средата когато я купих, и със скорост над 100-110. След промивката и смяната на антифриза не помня да го е правила. Ама това лятото. Сега е студено и не би трябвало.
    Благодаря и на двама ви! Спарки след препарата за лепене имаше здраво промиване и сипване на антивриз. От тогава имам 2000 километра навъртяни и както казах антифриза е бистър като, че все едно съм го сипал сега. Не съм доливал и не съм отварял системата. Джипката работеше перфектно до вчера на обяд. До тогава качих Ком и се прибрах на ранчото. На връщане обаче почна с номерата. Ще взема като първа стъпка да сменя термостата пък после ще видим.
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

На термостата му трябва миниатюрна стружка или нещо друго, за да го блокира. Като си взех тераното, термостата му беше блокирал отворен. Като го извадих, по стеблото имаше една-две стружки, и нищо повече. Дали работи не знам, защото го смених, но принципно не е голяма философия да го блокираш.

Извади някоя свещ и виж да не е бяла.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вече го направих Спарки. Цвета и на четирите е нормалем. Не дими от зад .. до един час ще ми докарат термостата .. 30 лева и го сменям пред офиса. После тест и ще пиша пк за резулатата.
        Последно редактирано от Жоро Танев; 05-11-12, 11:52.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Как пред офиса бре??? То ще поизтече антифриз.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

то при мен е като автосервиз бре после ще пусна водоструйката и ще почистя. Още чакам колегата да ми го донесе и веднага го почвам.
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Погледни стария на колко градуса е. Новия трябва да е най-много на толкова, или по-малко.

Коментар

Смених го. Стария е на 84 градуса, а новия на 78. Отивам да тествам и ще докладвам.
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Операцията е успешна джипа е жив! Да живее джипа Всичко е ОК.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Супер
                    По стария термостат има ли някакви следи от отлагания, стружки, или каквото и да е, което да му пречи да работи?
                    Когато лепи блока термостата къде беше? На място или някъде на сухо?
                    Аз не вярвам в чудеса!
                    Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                      Супер
                      По стария термостат има ли някакви следи от отлагания, стружки, или каквото и да е, което да му пречи да работи?
                      Когато лепи блока термостата къде беше? На място или някъде на сухо?
                      Стария термостат беше махнат до, като течеше процедурата с лепенето на блока. Демек на сухо. Отлагания нямаше, но беше доволно оплескан с черен силикон и от двете страни. Един път да нямам време и да го дам на майстор при това познат и резултата е на лице. Днес си го смених сам и от тук на там никой няма да ми пипа джипа освен мен.
                      Георги Танев (0+)
                      Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Термостата има една малка анджаклама, дето се мандахерца свободно, имаша за задача да пропуска минимално количество антифриз и при затворен термостат. Помага и за обезвъздушаване, но и осигурява все пак някакъв поток антифриз, който да задейства термостата. На термостата на тераното даже е върху самата малка клапичка, дето затваря, тоест пуска антифриз близо до пружината, че да я задейства по-бързо.

Коментар

...........и точно това го скубя с клеши човки на всяка една кола която карам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            ...........и точно това го скубя с клеши човки на всяка една кола която карам.
                            Щото?

Коментар

Щото не ми трябва,не виждам смисьл някаква сачма с пружинка да стои там и да ми играе сечено на обезвьздушаването.И без нея колата си загрява нормално за нормално време,дьржи нормална температура даже и при леко ненормално каране или ненормални температури.Не сьм забелязал да води до нещо негативно липсата на това,боли то в температурата на мотора или в работата на самия термостат.

Е верно,че на минус 25 не сьм ги карал / ако не броим дизеловия 300 с мотор 617,но то това е за раздел трактори /,но сьм го рьчкал на температури над 45 градуса с климатика на 6 и проблеми нихц.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Тя не играе сечено на обезвъздушаването, а точно обратното. И няма пружина, поне на повечето термостати. Седи просто като халталеещ се нит, примерно. Това че я махаш също не вярвам да прави мизерии - просто потока през дупката е малко по-голям, но на фона на диаметъра на голямата дупка пак е нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X