Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Виското за Фероза са 3 вида, хващам бас, че и трите ми минаха през ръцете Два стават за фланеца на водната помпа, един не става за Перката. Бая гледах по каталозите. Два със голяма глава, като единия става за фланеца на водната помпа, а другия не. Този които ми стана е с малка глава за перката, мисля, че на колегата е с малката глава. Цената ми бе 130 лв.
    Последно редактирано от белята; 10-04-12, 19:44.
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Докараха ми от Англия-втора употреба,с клетви,че работи.Смених го.И сега при загрял двигател,го спирам с вестник!!!От друга страна и на 40гр. външна температура,двигателя не ми е влизал в критични градуси...Дай боже да ги не стигам
      VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Ще ползвам тази тема да не отварям нова! Имам съмнения и нека знаещите кажат. Та значи карам днеска и по едно време гледам температурата подмина вертикалната чертичка с около 3 мм. Отнех газта и малко след това падна. Пак натиснах пак вдигна. След няколко теста забелязах, че като карам с 90км/ч и на горе загрява, като я охлабя на 80 седи нормално. Проблема няма нищо общо с лепенето на блока преди около 2 месеца. Няма теч, антифириза седи на минимума на казанчето така, както го оставих след лепенето. Течноста е бистра без никакви утайки и бози в казана и радиатора. Парното може да опече кон, ако коня може да влезе във Ферозата разбира се! До днес работеше нормално, а я разбих от каране през последния месец. За момента се ориентирам към виското, а дали е така ще ми помогнете вие! На място на празен ход не грее .. седи нормално.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Discovery 1 300 TDi
        Land Rover Club Bulgaria
        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Ебати високото,моето поне прави въздушна струя около 50 км/ч и след това просто не му стига силата.Не е Фероза,но и виско да върти и да дава напор 100 км/ч аз поне не съм чувал да има.

Зацепено или полузацепено имам вече около 100 000 километра с оригинална водна помпа на 250 000 километра и нищо не ми е пробило предния капак.Пуска на студено и над 3500 оборота или като съм на парно,през останалото време си фучи или поне голяма част от времето.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Ебати високото,моето поне прави въздушна струя около 50 км/ч и след това просто не му стига силата.Не е Фероза,но и виско да върти и да дава напор 100 км/ч аз поне не съм чувал да има.

Зацепено или полузацепено имам вече около 100 000 километра с оригинална водна помпа на 250 000 километра и нищо не ми е пробило предния капак.Пуска на студено и над 3500 оборота или като съм на парно,през останалото време си фучи или поне голяма част от времето.
            Нещо нищо не ми стана ясно ама иначе и аз ще кажа ебати виското!
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Втори опит тогава.

Виското отпуска на 4000 оборота грубо,на тия оборота прави въздушна струя около 50 км/ч и над тази скорост виското не играе роля.Няма как мотора да загрява с над 60 километра в час и виското да е причина.Това е все едно да се опитваш да ползваш сушоар на магистралата карайки със 120 - и с него и без него ефекта е същия.

Махни си виското и пробвай като мен да караш без него,гледай на каква скорост кога вдига температура и ако прегрее.........това не съм го писал аз.

Така как е?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

А! Имаш същия проблем като мен. Само още не знам от какво е. Започна след като замръзна миналата година антифриза. Термостата, водната помпа, капачката на радиатора са нови.
                Не губи антифриз, не надува маркучите, не пуши. Работи като часовник. Парното работи перфектно, виското се чува, малкия кръг загрява бързо, антифриза е бистър, радиатора се нагрява равномерно.
                Когато загрее изкарва част от антифириза в казанчето, когато изстине си го прибира обратно. Радиатора е пълен до капачката. Всичко е като по учебник.

До 80 седи на 2-3 мм преди средата. Няма значение зиме, лете - все там. Над 80 стига средата. Над 90 я подминава с 2-3 мм.

Отделно - изляза ли от асфалта на черно не мога да го накарам да загрее и да стигне средата каквото и да правя.
                Случвало се е 15 минути на първа бавна в кал, педала в пода, върти, рие, движи се, не загрява и това е.

Карахме с gogo16 лятото. Неговото виско беше заминало. Държи се точно на обратно - загрява само на ниска скорост. По черно на баир загря веднага. На всисока скорост никакви ядове.

Това на 2.8 ТДИ.
                Единственото общо с мотора на Фероза е, че и на двата пише Daihatsu на капака на клапаните.
                До момента нямам абсолютно никакво адекватно обяснение защо и как се получава.
                Още повече, че при теб се е появило от нищото - не ти е замръзвал антифриз, не е прерявала, не е губила течност.
                Последно редактирано от Иван Горчев; 04-11-12, 21:21.
                Аз не вярвам в чудеса!
                Разчитам на тях!

Коментар

Радиатора е прецакан,на високи обороти не движи правилно водата и от там тоя проблем,Завърти радиатора с някой нов и пробвай.

Помпата сигурен ли си,че е читава?
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Втори опит тогава.

Виското отпуска на 4000 оборота грубо,на тия оборота прави въздушна струя около 50 км/ч и над тази скорост виското не играе роля.Няма как мотора да загрява с над 60 километра в час и виското да е причина.Това е все едно да се опитваш да ползваш сушоар на магистралата карайки със 120 - и с него и без него ефекта е същия.

Благодаря ти! Вторият ти опит си го бива щом и аз го проумях
                    Махни си виското и пробвай като мен да караш без него,гледай на каква скорост кога вдига температура и ако прегрее.........това не съм го писал аз.

Така как е?
                    Благодаря ти! Вторият ти опит си го бива щом и аз го проумях
                    Георги Танев (0+)
                    Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Радиатора е прецакан,на високи обороти не движи правилно водата и от там тоя проблем,Завърти радиатора с някой нов и пробвай.

Помпата сигурен ли си,че е читава?
                      Радиатора е правен преди да купя джипа. Преди да замръзне съм го карал докато му свършат оборотите, никога не е загрявал така. Когато го купих се прибрах на ход от Шумен до София, не съм спирал и не съм го гасил 6 часа. 400 км не го спрях. Не гъкна.
                      Помпата е чисто нова. Читава...не мога да се подпиша с две ръце, но не съм забелязал да дава ядове. Когато го докарах от Шумен я смених, понеже на старата имаше луфт и биеше. Не е давал ядове докато замръзна. Смених я пак, беше избила от всякъде с лед. И двете помпи изглеждаха по един и същи начин и да купувани от едно и също място с мостра в ръка.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

А антифриза да е замрьзвал в радиатора и от там да грее равномерно,а да не охлажда надупен?

Мисли го,аз радиатор сменям за около 20 минути,стига да се навие някой да си даде неговия пробвай и ти,може и без термостат за да не те бърка въздуха.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

А антифриза да е замрьзвал в радиатора и от там да грее равномерно,а да не охлажда надупен?

Мисли го,аз радиатор сменям за около 20 минути,стига да се навие някой да си даде неговия пробвай и ти,може и без термостат за да не те бърка въздуха.
                          Антифриза беше замръзнал на всякъде. През капачката на радиатора беше избил лед. Реших че му няма нищо, защото след като се размрази не протече.
                          Не знам колко се е разширил леда, но е възможно да е раздул тръбичките необратино преди да избие. Това би намалило пропускането на въздух и охлаждащия ефект.
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Последни новини .. днес сутринта същата работа. Не загря, но след като стигнах в работата казанчето пак пълно до горе, антифриза ври. Радиатора обаче е горещ горе, но долу е студен като смъртта. Дали не е термостат? Щото ми се въртят и едни лоши мисли за гарнитура на глава, но пък маркучите не са надути ....
                            Георги Танев (0+)
                            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

При мен радиатора е горещ целия.
                              Задължително виж термостата преди да си развалиш седмицата с мрачни прогози зa мотора
                              Последно редактирано от Иван Горчев; 05-11-12, 09:10.
                              Аз не вярвам в чудеса!
                              Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
                                Последни новини .. днес сутринта същата работа. Не загря, но след като стигнах в работата казанчето пак пълно до горе, антифриза ври. Радиатора обаче е горещ горе, но долу е студен като смъртта. Дали не е термостат? Щото ми се въртят и едни лоши мисли за гарнитура на глава, но пък маркучите не са надути ....
                                Определено нямаш циркулация през радиатора. Причината - или термостат, или запушен радиатор (предвид какво и сипва преди време заради теча). Аз поне за друго не се сещам.

Щом радиатора ти е студен, няма какво да чакаш да се пусне виско. То няма как да разбере че трябва да се пусне, дори да е изправно.

ПП: Нормално е на загрял двигател нивото на антифриза в казанчето да е по-високо, отколкото на студен. Все пак на казанчето това му е функцията. Моята качваше над средата когато я купих, и със скорост над 100-110. След промивката и смяната на антифриза не помня да го е правила. Ама това лятото. Сега е студено и не би трябвало.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X