Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Колеги, налага ми се подмяна на виско. По каталог в магазина ми излезнаха 2 вида + един корейски. Разликата е в отворите. Някой може ли да даде номер или нещо подобно с което да се ориентирам коя да си купя, преди да демонтирам моята. Съвместими ли са водните помпи на Роки (бензин) и Feroza f300. Номера на помпата е spe D-40?

От: Въпрос за виско на Фероза 1,6 95hp 92г.

Виж някъде колегата Делчо мисля, беше писал много подробно за двата вида виско. Доколкото си спомням имаше зависимост от броя на лопатките на перката.
    Има тема .
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Водните помпи не са съвместими. Вискосъединителите са 2 вида. Трябва да видиш от кой вид е твоето, и да купиш същото. Да, има зависимост от броя на лопатките, но не помня кой брой на какво виско отговаряше.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имам,чистонов не употребяван вискосъединител ,производство-ШИМАХИДЕ;Япония,с №16210-87101.Шесте лопадки.Мисля че това ти трябва.Ако проявиш интерес мога да го изпратя по куриер

Коментар

Дано да е читав, щото същата марка върху тераното ми зимата се държи тотално неадекватно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки би ли обеснил как точно се е държал,понеже миналата година сложих на моята от същия модл,но до сега не съм имал проблеми.

Коментар

Първоначално публикуван от nikolai6868 Преглед на мнение
              Спарки би ли обеснил как точно се е държал,понеже миналата година сложих на моята от същия модл,но до сега не съм имал проблеми.
              Моля те за това от чисто информационна гледна точка

Коментар

Еми стои зацепен, щом температурите са под нулата, независимо колко е загрял двигателя. Щом термостата не е отворил, не се стопля и не отцепва.
                За да отцепи трябва да спреш и да изгасиш двигателя за 2-3 минути. Карал съм половин магистрала с виеща перка. Спрях за цигара, и после отцепи.

Отделно, на разходката в Стара Загора след няколкоминутно каране на 2-ра бавна на 4000 оборота, двигателя тръгна да прегрява, а виското не зацепи. Или по-точно зацепи със закъснение, при това сериозно. Наложи се да пускам вътрешното парно, и това посред зима на минусови температури на дизелов двигател, и виското едва след това по някое време се сети че може и да зацепи, евентуално, ама до тогава вътрешната перка беше тръгнала да сваля температурата така или иначе.

Лятото пък, щом се пусне перката на климатика, веднага зацепва, независимо от температурата на двигателя, и не отцепва, независимо на какви обороти карам. А дори без климатик, като се движиш например по стария път за морето излизайки от София (разбирай - завои, нанагорнища и нанадолнища), зацепва по-късно (стрелката е над средата), но за сметка на това не иска да отцепи докато стрелката слезе много под средата, където отдавна термостата е затворил и от перката смисъла е точно никакъв.

Накратко, тотално неадекватно поведение, а се набутах 250 кинта, щото е комплект с помпата и е неразглобяем от нея. Сега ще се набутам още 350лв за нова оригнална помпа с виско. При мен беше протекла помпата, и затова сменях.

Сравнено с оригиналното - нищо подобно. Онова си седи кротко на мястото и се пуска единствено когато от него има нужда. Съответно почти не можеш да му чуеш гласеца, освен в екстремни ситуации или в пърите минута-две след тръгване.

ПП: Да уточня че е сменяно миналия септември месец, точно преди събора в Приморско. От тогава до разходката в Стара Загора я има навъртяни 5000км, я не. Но горното поведение на топло време си го имаше още на тръгване за Приморско, няколко дни след слагането му.
                Последно редактирано от sparkybg; 10-04-12, 13:18.

Коментар

Благодаря за отговора.При мен сутрин когато е запаля,перката е включена,след като загрее изключва.

Коментар

Благодаря за отговора.При мен сутрин когато е запаля,перката е включена,след като загрее изключва.
                    А трябва да изключи още преди да е загряла. На студен двигател перка не му трябва. Разбирай - максимум минута след като си тръгнал виското трябва да е отцепило. Ако си я чакал да загрее на място - или да си отцепи само, или още при първото-второто подаване на газ. Обикновено и да не си я чакал да загрее, отцепва след първите няколко повишавания на обороти. Това за оригиналното де.

Коментар

Два вида са!
                      Аз до скоро имах този, който става и на Роки, но ... цената беше много "приятна" ... 550 лЪва ....
                      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Демонтирах половината джипка и извадих виското. Оказа се AISIN. Перката е със шест броя лопатки.Обадих се и ми предлагат следните марки: ITN, SACHS, SHIMAHIDE, IPW. Като последното го дават за оригинално японско. Цената им е от 120 до 192лв. Казвайте с кое да се давя

Коментар

Първоначално публикуван от ukyrt Преглед на мнение
                          Демонтирах половината джипка и извадих виското. Оказа се AISIN. Перката е със шест броя лопатки.Обадих се и ми предлагат следните марки: ITN, SACHS, SHIMAHIDE, IPW. Като последното го дават за оригинално японско. Цената им е от 120 до 192лв. Казвайте с кое да се давя
                          Моя вискосъединител е SHIMAHIDE,но не съм сигурен дали е оригинален.Купил съм го за 180лв.

Коментар

При стартиране на студен двигател, виското трябва да се включи за около 30 сек.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Моя вискосъединител е SHIMAHIDE,но не съм сигурен дали е оригинален.Купил съм го за 180лв.
                              Да де, ти нали по-горе писа. Със сигурност няма нищо общо с никакъв оригинал.

Аз поне виско от тая марка няма да купя никога вече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X