Обява

Свий
Няма добавени обяви.

светна ми лампата на тока

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• светна ми лампата на тока

Колеги скапаха ми се четките на алтернатора , те са в едно цяло блокче - четкодържател, знаете ли дали се продава цялото блокче или само четките се разпояват и се сменят само те? фероза ф300 - сорриНатиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000041.jpg
Прегледи:1
Размер:71.8 КБ
ID:5961712Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000042.jpg
Размер:70.9 КБ
ID:5961713Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000043.jpg
Размер:75.6 КБ
ID:5961714 ей го на гадното блокче
    Последно редактирано от zmiata29; 18-02-12, 20:10.
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

От: светна ми лампата на тока

Ами ако кажиш какъв модел е колата може и някой да ти помогне (повече информация). Поздрави

Коментар

Занеси го на някой който се занимава с ремонт на алтернатори и стартери. Аз така си оправих стартера. Те си знаят размерите и от какви коли стават. На моя стартер, бендикс сложиха от някаква Тойота.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Нещо напоследък ти е сърдите Ферозката...Франсизкуп,мисля се казваше една от големите фирми вносители на чаркове за стартери и алтернатори.Имат магазини насам натам из София.
        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Разгледах го внимателно, гнездото на запеклата четка е малко разжлябено и леко деформирано от долната стана като от температурна намеса. Малко глупав въпрос - възможно ли е да съм си прецакал четката от това , че акумолатора ми е 45А а по книга трябва да е 40А ?

Коментар

Не,просто с времето се износват.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Нещо напоследък ти е сърдите Ферозката....
              И има за какво да ми е сърдита не беше помирисвала бензин от 3 години, миналата година смених бензинова помпа, но само това, а сега на -20 на газ не щя да запали и се наложи, да правя карбуратор-ускорителната помпа има едно гьонче, като на помпа за колело, което беше сдало багажа, добре ,че бях купил от Ванката карбуратор та там го имаше здраво, и сега е пушка, ноооо старост нерадост едно направиш друго замине! ИИ ТЕ ТАКА

Коментар

Не знаех, че оригинално 40Аh и дават на Ферозата. Моята я купих с 44А и след това го замених с 45А. Не е от това проблема. Вероятно четката е започнала да искри и загрява, и затова е деформирала леглото.
                А иначе си прав, ама като караме стари кошници...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                  Не знаех, че оригинално 40Аh и дават на Ферозата.
                  Скоро ми се наложи да купувам и акумулатор, та по каталога на Bosch, оригиналния 40Ач. азиатски тип - по тънък и по........., абе като акумулатор на мотор еНатиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000044.jpg
Размер:136.3 КБ
ID:5349540 и клемите са му едни шиляви такива, ма си пасва на оригиналната стойка цена 125лв
                  Последно редактирано от zmiata29; 19-02-12, 07:38.

Коментар

Ела да видим днес с наличните четки какво може.....или понеделнишки при Калоян ( Густав 6х6 )
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз сменях четки преди 2 седмици.Има и блокче има и четки.Четките бяха 2,50 лв а блокчето 10 лв.Изборът е твой
                      Дидо
                      Без Паджеро 2

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
                        Аз сменях четки преди 2 седмици.Има и блокче има и четки.Четките бяха 2,50 лв а блокчето 10 лв.Изборът е твой
                        Благодаря, но само да попитам това в магазин за японски авточасти или редови някакъв?

Коментар

Равносметката: с много добър жокер от Дядо Владо, се телепортирах в ДЕНОНОЩЕН магазин за такива джаджи(намира се срещу Бриколаж Люлин, малко по надолу посока центъра точно срещу спирката на рейсовете на бул.Европа-София), купих блокчето с четките 7лв. Там има от пиле муеко и за бая видове автомобили. Върнах се, почистих добре генератора и напасвах всичко, връщането на агрегатите, според мен е в следния ред, закачих алтернатора единия кабел е с ключе 10 а другият е на щипка като се натиска от към дясната гума, след това перката с шайбата за водната помпа, малкия ремък и обтягане, след това помпата за хидравликата, преметнах и другата ремичка, пак притягане ,акумулатор и ето ти 14,8V . Четири часа работа и 7лв!

Коментар

Браво! Радвам се, че си свършил работа!

Коментар

Относно акумулатора-не 44 вместо 40, а 140 да сложиш-не можеш да убиеш генератора с него.

А иначе за такива ремонти аз ходя на жичкаджия. Не, че няма да се справя и сам, ама е друго да го види професионалист. Има неща които лаици не могат да ги видят. Добре е, че проблема се е решил, ама все пак имай едно наум.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X