Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И Рокито замръзна...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И Рокито замръзна...

Остава въпросът кой е за ***** в този случай - т.н. кой е налял разреден антифриз в туба с надпис "Концентрат" или кой е залепил лепенка "Концентрат" на туба с разреден антифриз.
    Отделно - дали това въобще е излязло от Приста или е откровенно менте.
    Но това без сериозно разследване няма как да стане ясно.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

Коментар

Никакво доверие нямам на производители и търговци. Имаме в сервиза рефрактометър и на есен проверяваме антифриза на всичките коли, служебни и частни. Така си знам със сигурност, до колко градуса е антифриза. Показва се на скалата в такъв вид:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ill_refractometer.jpg
Прегледи:1
Размер:31.5 КБ
ID:5342499

Сигурно си заслужава човек да инвестира в такова нещо в БГ Джаджата е малко по голяма от химикалка.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Остава въпросът кой е за ***** в този случай - т.н. кой е налял разреден антифриз в туба с надпис "Концентрат" или кой е залепил лепенка "Концентрат" на туба с разреден антифриз.
        Отделно - дали това въобще е излязло от Приста или е откровенно менте.
        Но това без сериозно разследване няма как да стане ясно.
        Ти нали каза, че пазиш тубата? Можем по нея да гадаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
          Никакво доверие нямам на производители и търговци. Имаме в сервиза рефрактометър и на есен проверяваме антифриза на всичките коли, служебни и частни. Така си знам със сигурност, до колко градуса е антифриза. Показва се на скалата в такъв вид:

[ATTACH=CONFIG]413436[/ATTACH]

Сигурно си заслужава човек да инвестира в такова нещо в БГ Джаджата е малко по голяма от химикалка.
          Това на картинката е денсиметър.

За съжаление, в антифризите се ползват няколко различни вещества за понижаване на температурата и подобно измерване може да има само ориентировъчен характер. Истината е в хладилника.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]413436[/ATTACH]

Е аз съм писала, че е в такъв вид
            Ето една специално за Ясен:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Refraktometar_20int-1.jpg
Прегледи:1
Размер:88.8 КБ
ID:5342500

Има го по магазините за около100-120 лв.

Коментар

Така вече имаме сделка. Особено, ако знаем какъв модел е антифризът.

Коментар

Масовия е етилен-гликол в автомобилостроенето в Европа. Ти ще кажеш по-точно.

Коментар

Масовия е етилен-гликол в автомобилостроенето в Европа. Ти ще кажеш по-точно.
                  Така е. Със сигурност, всичкия на Приста е такъв.

Коментар

Това в тубата, което е налял колегата може и да е H2O+Е133 (вода +синя боя). Та затова казвам, че като си нямаме доверие, ще се дебнем, а ако се дебнем, ще се хванем. Взимаме съответния уред и айде на пазар. То в ракията вече се намира всичко друго, но не и плодов дестилат, какво да кажем за това което не се консумира от човека. Наскоро колежка си купи на промоция концентрат зимна течност за чистачки до -60. Отиде да си я сипе в казанчето, извади я от багажника, а тя замръзнала в тубата. Температурата беше около -5 -6 градуса. Купена от голяма верига хипермаркети.

Коментар

Това с течността за чистачки ми се е случвало и вече процедирам по друг начин. 4 литра син спирт. 2 лъжици препарат гел за съдомиялна (не се пени) и 6 литра вода. С антифриз засега не съм имал грижи.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Течността за чистачки е лесна - трабва да мирише яката на спирт. Ако не мирише, ще замръзне. Въпроса е че е по-лесно, сигурно и евтино​ да си я направиш сам.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Правилната течност за чистачки е нещо много по-евтино, което се продава за миене на пода в къща, в която живее куче, или за миене на лапите на кучето ли ... Нещо такова, Филип го знае, и името също. Само трябва да се разтръска преди да се налива, че да не се пени после.

Коментар

Добре, че беше тази тема, та днес слязох да си погледна колите! Аудито-ОК, нищо не е замръзнало, обаче като отворих разширителното казанче на Фронтерата - ужас... Една голяма буца лед и отдолу се плацика малко течност. Стиснах маркучите - меки, но и подозрително празни. Запалих и след няколко минути почна да циркулира антифриза. Явно е бил на границата. Та бегом до магазина, 3 шишета концентрат - 1 за яйцето и 2 за големия варел и утре ще видя какъв е ефекта. Баси, от 21 години съм шофЕр, никога не ми се беше случвало.
                            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                            Неизвестен мъдрец

Коментар

Аз пък чак сега се сещам, че съм с бистра водица за чистачките. Дано не е станала някаква беля, то май вече нищо не може да се направи.
                              www.offnews.bg

Коментар

Това е бял кахър. Просто сипи концентрат и не пускай пръскалките докато не се размрази буцата, че ще прецакаш моторчето.
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X