Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Съвет за гуми

215/75/15 са доста по-леки. Регенерата на Кобра много бързо се дебалнсира и криви. Ако караш повече на асфалт eдва ли ще смогваш на всеки месец да ги балансираш.
    Така, че мойто мнение е - по-леката гума. А още по-добре - ако не караш много Off-Road дай малко пари за нови гуми.
    Регенерата е основно за в калта.

Коментар

Проблемът с баланса се решава веднъж за винаги с прахов баланс.
      А иначе, да. По-леката е винаги за предпочитане.
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

При регенерата лошото е, че гумите се износват много неравномерно.
        Това никакъв баланс не го спасява.

При каране в гората или в калта това не е кой-знае какъв проблем, но за асфалт при 80-100 си е.
        Следват тампони, лагери, карета, луфтове и т.н.
        Освен това, разхода също се вдига с по-тежките гуми.

Коментар

То затова регенерат се купуват само кални гуми. АТ-та се намират на по-сносни цени от МТ и не си струва да се купува АТ регенерат.
          Зависи си и от приоритетите при каране, и колко се кара на асфалт.
          Мойта например се кара предимно по черно, а на асфалт повече от 80-90 не вдигам, така че ме устройват кобрите.
          Разбира се, със знак "внимание" зимно време.

Коментар

Да попитам и аз -щото не разбирам.
            Имам я отскоро Ферозката и сега е с хубави зимни гуми Bridgestone blizzak LM-18, 195/70/15-не са регенерат.Искам да и купя летни-ще се кара предимно на асфалт,но ще се влиза и в "орано"-без тежък оффроуд.От три дена ми изтекоха очите по разни сайтове,марки много,но да питам за подходящите за тази джипка.
            http://www.malatesta.it/index.cfm?ar...ione_en&lan=en
            Гледам Кобра трак,хвалят Руските Медвед и т.н.
            Знам,че е много дъвкано-почти всичко изчетох по форума,но все пак да питам хората каращи Фероза.
            Благодаря!

Коментар

За целите ти, Кобра трак NT са сравнително бюджетен вариант. Трябва обаче да прецениш, колко от динамиката на Ферозката искаш да пожертваш, в името на по-големия клиренс. Най-големия разумен размер, преди да я убиеш окончателно са 235/75/15. Спарки кара с 225/75/15, който също е добър размер. Разликата във височината е пренебрежимо малка. Имай предвид, че са тежички и трудно можеш да уцелиш 4 с еднакво тегло, поради различните основи. Мойте тежаха различно между 16,5 и 18 кг едната. Сложих по-леките отпред. Другият им проблем е, че трудно се балансират. Не е изключено да стигнеш и до над 150 гр на колело. На асфалт са шумни и не са разумни високи скорости. На утъпкан сняг и поледица са много зле и трябва да се кара внимателно. Пързалят се, както всички МТ гуми, поради малката контактна площ и липсата на ламели. На неутъпкан до 30-40 см съм карал и нямам особени оплаквания, освен ако снега е много уплътнен и отдолу е вода или лапавица. Тогава, все едно караш непрекъснато в дълбока кал. Трудно влиза в пътя, въртиш от пълен ляв до пълен десен и върви с вратите напред. За кал, зависи от калта, но е средна хубост. Нито е от най-агресивните, нито е зле като АТ-тата. За твоите цели, ще стане. При по-лепкава кал, с повечко развъртане се чисти.
              Това горе-долу за кобрите.
              Медведа е чисто зимна гума с доста мек каучук и лятно време, според колегите които са я карали се износва доста бързо. Иначе е много добра, като на утъпкан, така и на неутъпкан сняг. Пак е сравнително тежка гума, въпреки че не е регенерат. Не знам с точност, но предполагам че ще тежат колкото съответния размер кобри. Едва ли е удачен избор за лятна и за кал. Вероятно ще се чисти зле в кал.

Коментар

Преди началото на зимата си сцепих една от летния комплект 195.80.15 оказа се доста екзотичен размер,(за втора употреба).Пуснах тема в купува,цяла зима ьок - никой. Та сега се разхождах като бесен от гумаджия на друг и чак в Мездра, в една автокъща намерих две гуми забравени и подложени под къщата на кучето на автопарка, като ги измихме се оказаха почти нови с дот2008ма семперитки ,бе мани резил. Не исках да сменям размера, че нали тоя си е по книга , пък и с тях ми харчи 10 -11 на сто газ, а това с тия цени ми е бая важно!
                Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Първоначално публикуван от zmiata29 Преглед на мнение
                  Преди началото на зимата си сцепих една от летния комплект 195.80.15 оказа се доста екзотичен размер,(за втора употреба).Пуснах тема в купува,цяла зима ьок - никой. Та сега се разхождах като бесен от гумаджия на друг и чак в Мездра, в една автокъща намерих две гуми забравени и подложени под къщата на кучето на автопарка, като ги измихме се оказаха почти нови с дот2008ма семперитки ,бе мани резил. Не исках да сменям размера, че нали тоя си е по книга , пък и с тях ми харчи 10 -11 на сто газ, а това с тия цени ми е бая важно!
                  Изобщо не е екзотичен размер, а точно обратното - един от най-разпространените. 195/80/15, 235/75/15, 265/75/15 (31х10.5х15) са трите най-разпространени размера джипови гуми за 15-ки джанти.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Изобщо не е екзотичен размер, а точно обратното - един от най-разпространените. 195/80/15, 235/75/15, 265/75/15 (31х10.5х15) са трите най-разпространени размера джипови гуми за 15-ки джанти.
                    Спаркии, есента когато сцепих гумата, обиколих гумаджиите в цяла западна София(говорим за втора употреба) и тогава от над 50 работилници, големи складове
                    и автокъщи, едва при последния, след като и майка му се включи в търсенето из двора, един комшия, видял суетнята, се провикна през оградата, че един от Горна баня си обърнал "Нивата" и сега я разпродавал, та май гумите са му такива(185.80.15), офф слава богу - верно! Което, като събера и опитите ми да намеря и поне две гуми цяла зима - до оня ден м е кара да си мисля , че са екзотичен размер, а не съм манаджия, исках само да не са напукани и да имат малко грайфер.
                    Поздрави!
                    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

Коментар

Спаркии, есента когато сцепих гумата, обиколих гумаджиите в цяла западна София(говорим за втора употреба) и тогава от над 50 работилници, големи складове
                      и автокъщи, едва при последния, след като и майка му се включи в търсенето из двора, един комшия, видял суетнята, се провикна през оградата, че един от Горна баня си обърнал "Нивата" и сега я разпродавал, та май гумите са му такива(185.80.15), офф слава богу - верно! Което, като събера и опитите ми да намеря и поне две гуми цяла зима - до оня ден м е кара да си мисля , че са екзотичен размер, а не съм манаджия, исках само да не са напукани и да имат малко грайфер.
                      Поздрави!
                      За втора ръка не знам. Обаче обиколи магазините за не втора ръка, и ще видиш че в почти всеки магазин тоя размер е наличен.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спаркии, есента когато сцепих гумата, обиколих гумаджиите в цяла западна София(говорим за втора употреба) и тогава от над 50 работилници, големи складове и автокъщи, едва при последния, след като и майка му се включи в търсенето из двора, един комшия, видял суетнята, се провикна през оградата, че един от Горна баня си обърнал "Нивата" и сега я разпродавал, та май гумите са му такива(185.80.15), офф слава богу - верно! Което, като събера и опитите ми да намеря и поне две гуми цяла зима - до оня ден м е кара да си мисля , че са екзотичен размер, а не съм манаджия, исках само да не са напукани и да имат малко грайфер.
                        Поздрави!
                        Явно, когато се търсят единични гуми от размер е проблем.
                        На мен ми се скъсаха теловете на едната Cobra Malatesta 205/70/15 ( правоъгълния грайфер) и също не намирам никъде втора употреба такава.
                        Ако някой види някъде или има единична здрава гума, може да ми се обади.
                        Но ефекта от принудителната смяна на гумите при мен е значителен. Сега горя 10+/100 газ с Lassa 4x4 All Road 195/70/15, а с Кобрите - 13+.
                        Последна засечка на 1000 км - Бургас/София/Бургас на 5-7 април - при 110-120 на магистралата и около 100 на останалите места. точен разход - 10.3 на сто ( само на газ). Разликата си е 4 лева на 100 км., така, че смятам да връщам калните гуми чак през зимата, като почне косматия лов и се поразкаля. Сега трябва да мина поне още 1000 км през лятото за да си избия парите за смяната и баланса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X