Касае се за американска фероза /с означение "Роки"-с по-широките мостове/.Джипчето се кара и по магистрала,и извън пътя/лов и кални разходки/.Спрял съм се на Малатеста-топъл регенерат,всесезонни.Молбата ми е да ме посъветвате какъв размер гуми да сложа-235/75/15 или 215/75/15-само такива имат.По табелка трябват 205/75 или 225/70.В момента е на 255/70/15 и не закача никъде.В долните снимки се вижда шарката,на която съм се спрял и табелката за гумите.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Съвет за гуми

Свий

X
- 

От: Съвет за гуми

Ако в момента върти без проблеми 255/70 R15 то директно слагай 235/75 R15. 235/75 са с 4 мм по ниски и с 20 мм по-тесни. На практика клиренсът няма да се промени.
 215/75 R15 са с 40 мм по-тесни и с 34 мм по-ниски. Джипката ще "падне" с 2 см надолу. Има смисъл ако в момента се мъчи с големите.Аз не вярвам в чудеса!
 Разчитам на тях!

- 

Не мога да определя дали се мъчи,щото я имам отскоро и не съм я карал с други гуми.Забелязвам само,че при продължителни баири на пета предавка по магистралата скоростта пада под 100 км,а разхода и е 14/100 газ-малко висок може би от гумите...
 Коментар
- 

Каква шарка си избрал,струва ми се каймани? Шумни ли са на дълъг път?Първоначално публикуван от goshko2 Преглед на мнениеСпоред мен 235/75/15 са по-добрия вариант. Аз карам Фероза със такъв размер гуми и с оригиналните джанти не закачаха никъде.
 Коментар
- 

Нямат нищо общо с каймани. Виж снимките по-горе. Нещо като АТ, предполагаемо с добро поведениеи на сняг.

235/75/15 вземи. Няма смисъл от по-малки. Ако искаш да се тормози по-малко - мисли за нещо, дето да не е регенерат, сложено на алуминиеви джанти. Така постигаш минималното възможно тегло. Регенератите тежат, стоманените джанти - също.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
 Коментар
- 

Здравейте!
 Каква марка гуми да си купя за Дайхатсу Фероза ,така че да стават сега за снега и за кал лятото? Гледах някакви варианти по1000 лв 4бр ,ама нямам толкова пара сега .Има ли някои доказани регенерати корейски български около 600лв да ми препоръчате? .Има ли някои доказани регенерати корейски български около 600лв да ми препоръчате?
 Коментар
- 

+1.
 Изборът на гуми е винаги въпрос на компромис. Всесезонните (АТ), не са добри нито на сняг колкото зимните, нито на кал колкото "калните" (МТ). Най-добрият вариант е комплект зимни за зимата и комплект кални за лятото, за който може да си го позволи.
 За бюджета, който си споменал (600лв), можеш да си купиш нови регенерати на Малатеста, примерно кобри.
 Аз съм с такива, но на утъпкан сняг и на лед са много зле. Затова, зимата се кара в пъти по-внимателно с тях.
 Въпросът опира до това да си определиш, за какво приоритетно ще ползваш джипката, и после да направиш съответния компромис.
 Поздрави и успех!

ПП: Прочети повечко из форума за гуми, избор и т.н. Въпросът е дъвкан безброй пъти.Your conscience is all you can take to your grave.
 Коментар
- 

Има. Виж грайфера на GoodYear DuraTrack. Гостатъчен е за прилично представяне в кал и неотъпкан сняг, а си има и доволно количество ламелки. За момента - уникална гума. А аз тая зима за пореден път установих че дори само на задно съм по-проходим от нормален ветомобил със средно добри зимни гуми, макар да карам с поизпечени и поизтъркани гуми за кал.Първоначално публикуван от Jr. Преглед на мнениеТакива гуми, които да стават добре хем за сняг и лед, хем за кал няма.

На леда освен шипове и вериги нищо друго не помага.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
 Коментар
- 

Да кажа нещо по темата. Почти една година карах със същите гуми с размер 31/10,5/15. Пробвал съм ги на малък сняг, малка кал, сух и мокър път. Държахе се повече от добре. Сега ме е яд защо ги продадох. Ако намеря размер 32/12.5/15 или 16 бих си взел пак тези гуми и да си оставя 33-ките само за в гората. Я кажи от къде ги намери.GSM 0877 08 99 19
 Jeep Grand Cherokee 5.2 V8
 Коментар
- 

Да не гадаете понеже познавам този колега гумите със който кара и е на снимката на профила са не безизвесните хаха малатеса кобра.Тъй кото и аз имах фероза със същите гуми мога да кажа че стават за сняг но най ефтиния варянт зимни гуми са по-добри от тях 3години съм ги карал и зиме и лете но на сняг се пързалят като пръч на лед всичко е въпрос на финансов компромисПървоначално публикуван от goshko2 Преглед на мнениеСпоред мен 235/75/15 са по-добрия вариант. Аз карам Фероза със такъв размер гуми и с оригиналните джанти не закачаха никъде.
 Коментар
- 

И аз съм на твоето мнение ! В това време джипът с Кобрите върви буквално като шейна .. На кал може да са добри , но до там !Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение+1.
 Изборът на гуми е винаги въпрос на компромис. Всесезонните (АТ), не са добри нито на сняг колкото зимните, нито на кал колкото "калните" (МТ). Най-добрият вариант е комплект зимни за зимата и комплект кални за лятото, за който може да си го позволи.
 За бюджета, който си споменал (600лв), можеш да си купиш нови регенерати на Малатеста, примерно кобри.
 Аз съм с такива, но на утъпкан сняг и на лед са много зле. Затова, зимата се кара в пъти по-внимателно с тях.
 Въпросът опира до това да си определиш, за какво приоритетно ще ползваш джипката, и после да направиш съответния компромис.
 Поздрави и успех!

ПП: Прочети повечко из форума за гуми, избор и т.н. Въпросът е дъвкан безброй пъти.ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
 0878 23 58 34- Радо
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар