Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Задно парно на Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Задно парно на Роки

Днес ровейки по рокито намерих, че някога е имало задно парно. Под дясната седалка има кутия с радиатор, вентилатор и кран. Цялата система е откачена от охладителната, седи само връзката към таблото и ключа за пускане и спиране на вентилатора. Това поне работи

Заврях се под джипа, има две метални тръби, които тръгват от радиатора под дясната седалка, обикалят под купето, под задната седалка и завършват с гумени маркучи под шофьорската седалка. От там следите се губят. По сервизните ръководства в Cooling System се споменава, че има модел със задно парно, но казват само, че в този случай събира с 1 литър повече охладителна течност. Остава мистерия как тези тръби, завършващи при мен в нищото са стигали до мотора. Гледах, гледах, нищо не открих.

Може ли някой с роки да погледне от къде и как минава инсталацията за задното парно.
    Аз не вярвам в чудеса!
    Разчитам на тях!

От: Задно парно на Роки

Аз го купих с маркучи към задното парно, свързани с Т-образни връзки на двата маркуча между главата и радиатора на парното в купето. Просто разклоняваш системата. Явно тези тръбички имат някъде пробив и предния собственик ги е дублирал с маркучи. После ги демонтирах за да няма неприятни изненади в гората с тези маркучи по пода на джипката.

Коментар

Мен това, което ме изненада е, че тръбите тръгват под дясната седалка и свършват под лявата. А там няма никъде извод от охладителната система.

Сега като се замисля - може би оригинално наистина маркучите лазят по пода на джипа и стигат до парното под дясната седалка. Така е най-къс пътят. Но ако има нещо английско в него дясната седалка става шофьорска и парното заминава под лявата. Това до някъде обяснява тръбите под купето.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Сега в събота ще погледна моя дзвер, отдоло за това парно и ще пиша после.

Коментар

Сега гледах пак. Личи, че тръбите са продължавали под шофьора. Има предвидени места за закрепване на тръбопровода по купето, успоредно на шасито, но самите тръби са махнати. Предполагам, че снадката с маркучи е за да не се получава дълъг тръбопровод и да обират усуквания и топлинни разширения и свивания. Не видях по никакъв начин да влизат в купето под шофьора.

Остава мистерия защо тръбите за задното парно излизат в ляво, като всичко останало касаещо парното е в дясно, включително изводите на двигателя. Отделно е доста странно, че разкарват охладителна течност под цялото купе. Гледах как е направено при Нисан, но там всичко за задното парно върви по пода на купето в метален канал по възможно най-късия път. Защитено е добре.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Виж това дали ще помогне, взeх го от Microcat

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rocky_heater.gif
Прегледи:1
Размер:33.1 КБ
ID:5312346

Коментар

Идеално, точно това търсех! Благодаря!
              В зелено съм очертал тръбите, които имам, в червено липсите. Точно това ми се губеше в картинката - кое, къде и как се навръзва.

Име:rocky_heater.gif
Размер:33.8 КБ
ID:5312347
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Незнам твоето кой модел е, има още един в Microcat. Ето го.

Име:rocky_heater002.gif
Размер:34.8 КБ
ID:5312348

Коментар

Да, второто е моето.
                  Ясно, при мен липсва цялата връзка, която обикаля мотора и върви под шофьора.

Ето го в червено.

Име:rocky_heater002.gif
Размер:35.7 КБ
ID:5312349
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Можеш ли да снимаш твойте тръби къде се намират. Всичкото трябва да е под купето и над шасито ли ? Вътре от къде трябва да го пускаш това парно. Че имам едни копчета по таблото, който все се чудех какво правят.

Коментар

Да, ще ги снимам. Но при мен ги има само тези, който са в зелено. Останалото липсва.

Парното се пуска от един ключ на таблото в ляво от волана. Има нарисувано вентилаторче на него.
                      Отделно под самата дясна седалка на корпуса на задното парно има щракалка, с която се сменя топло/студено.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                        Да, ще ги снимам. Но при мен ги има само тези, който са в зелено. Останалото липсва.

Парното се пуска от един ключ на таблото в ляво от волана. Има нарисувано вентилаторче на него.
                        Отделно под самата дясна седалка на корпуса на задното парно има щракалка, с която се сменя топло/студено.
                        Снимай и тая щракалка и копчето. Ще съм ти много благодарен.
                        Интересно ми е с моя двигател как стоят нещата и как работи.

Коментар

Ето снимките.

Копчето за парното е това с надпис Rear и нарисуван вентилатор.

Име:P1080779.jpg
Размер:159.1 КБ
ID:5312358

Мястото на кутията под дясната седалка.

Име:P1080782.jpg
Размер:169.0 КБ
ID:5312359

Двете тръби, които тръгват от радиатора.

Име:P1080783.jpg
Размер:154.1 КБ
ID:5312360

Кутията на задното парно и щракалката топло/студено.

Име:P1080784.jpg
Размер:124.2 КБ
ID:5312361Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080785.jpg
Размер:107.4 КБ
ID:5312357
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                            Ето снимките.

Копчето за парното е това с надпис Rear и нарисуван вентилатор.
                            [ATTACH=CONFIG]374104[/ATTACH]

Мястото на кутията под дясната седалка.
                            [ATTACH=CONFIG]374105[/ATTACH]

Двете тръби, които тръгват от радиатора.
                            [ATTACH=CONFIG]374106[/ATTACH]

Кутията на задното парно и щракалката топло/студено.
                            [ATTACH=CONFIG]374107[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374103[/ATTACH]
                            Бърз и точен си! Това копче мойто не беше оргинално с перката и лятото зех едно оргинално и сега ми светна кое е. Само тая кутия неще немога се сетя да съм я виждал.

Коментар

Как е колега. Имали развитие по проблема с пускането на адното парното. Аз не успях много да видя,че пода ,е в мокет целия и трябва да сесрежа, а по късно така и така ще го махам и отложих за сега да правя нещо. Само знам , че от копчето при мен няма и намек да се пуска парното. Ясно , че ще има някъде я липса на траба, я нещо друго.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X