Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фероза с тракторки 7,5/16 ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фероза с тракторки 7,5/16 ???

За предния мост май никой до сега не е правил друго освен натягане на торсионите.
    За задния мост има много варианти:
    Шпрингване на ресьорите
    Допълнителен лист
    Дълги обици
    Ресьора над моста
    Промяна на задното окачване и поставяне на пружини

Последния вариант може да бъде изпълнен с 3-линк, 4-линк, 5-линк, с или без панхард, с или без А-рамо. Включително и аз съм го правил и имам подробна тема за това. Казва се "Промених си окачването" или нещо подобно. Има и други подобни теми примерно на saporo
    Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
    Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
      Най накрая малките галошки пристигнаха[ATTACH=CONFIG]380559[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]380560[/ATTACH] високи са 69 см(не са очакваните 72см,за разлика от другите гуми, които 79см)обаче ги развърта много лесно, сега остана да завали...
      Колега поздравления за гумите,но са доста малки.За сравнение 69см. са възможно най-малките стандартни гуми за Нива.Клиренса ти под задния диф с тях ще е най-много 20-21см.,което е твърде малко за в гората.
      Отпред колкото и да повдигаш с натягане на торсионите краищата на носачите също ще стоят на ниско.Иначе като сцепление спор няма,че ще си добре.
      П.П.Според мен оптималния размер за Ферозата е 235/75-15 или 205/80-16.И двата варианта са все около 74см. в диаметър и дават съвсем приличен клиренс на машината.Лично мнение е,че трябваше да заложиш на едни "Бутонки" 205/80-16.

Коментар

Честито колега за новите ГУМИ требва да почерпиш и да ги дадеш на брат ти и той да напрай един тигел из лома,
        Мартин Димитров
        УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
          Колега поздравления за гумите,но са доста малки.За сравнение 69см. са възможно най-малките стандартни гуми за Нива.Клиренса ти под задния диф с тях ще е най-много 20-21см.,което е твърде малко за в гората.
          Отпред колкото и да повдигаш с натягане на торсионите краищата на носачите също ще стоят на ниско.Иначе като сцепление спор няма,че ще си добре.
          П.П.Според мен оптималния размер за Ферозата е 235/75-15 или 205/80-16.И двата варианта са все около 74см. в диаметър и дават съвсем приличен клиренс на машината.Лично мнение е,че трябваше да заложиш на едни "Бутонки" 205/80-16.
          Мерси, то гумите са купени вече.Пък и клиренса с 74 см гуми ще е 23-24см, т.е. няма голяма разлика(то и гроздето е зелено), то и гумите трябваше да са 72 см ама за догодина по голям джип с по големи гуми и ще се оправи работата.
          Дидо
          Без Паджеро 2

Коментар

Първоначално публикуван от dido6i Преглед на мнение
            Мерси, то гумите са купени вече.Пък и клиренса с 74 см гуми ще е 23-24см, т.е. няма голяма разлика(то и гроздето е зелено), то и гумите трябваше да са 72 см ама за догодина по голям джип с по големи гуми и ще се оправи работата.

Иска ми се да те поздравя , ама не мога дал си си парите напразно , по лома там където има коловози няма да минеш с тия гумета , ако е за фасин ОК, ама за кал и гора не колегите ти казаха кво да вземеш ама ти НЕ.
            Да беше сложил АТ или МТ.31 .10,5. 15 или 31.9,5.15 това е гумата за фероза Максимален размер.
            Ако ти трябва мощност имаш бавни и кво ти липсва .... нощо само даваш газззззз.
            Гедай това :http://www.youtube.com/watch?v=jEqyKR8EhB8&NR=1 feroza 33x12,5x15 .mp4 приятел ми е а клипа го прави Благо 4х4 от русе съм обади се да обменим опит.

Коментар

Фероза с такива гуми и оригиналното окачване, става само за пред кафето.
              И добре, че са А/Т. Щото ако са кални, хем са по-големи, хем ще умре хептен моторетката
              Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Е тука за окачването не позна, на оригинално не можеш да ги вкараш а камо ли да караш.
                Тая фероза и е направен лифт и квото си помислиш и е най висока в Русе.

Коментар

А може ли някакво клипче на което да видя тази Фероза как се справя в гората?! Иначе добре изглежда, но ми се струва, че дори бордюр ще и обърне калниците с хастара на вънка.
                  Георги Танев (0+)
                  Land Rover Discovery 1 300 TDi
                  Land Rover Club Bulgaria
                  0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от hobos Преглед на мнение
                    Е тука за окачването не позна, на оригинално не можеш да ги вкараш а камо ли да караш.
                    Тая фероза и е направен лифт и квото си помислиш и е най висока в Русе.
                    Ако е това което виждам на клипа, какъв точно лифт и е направен на окачването? Най-много да има боди лифт.
                    А да е висока, колко да е висока? Щот мойта е с 235 и ми се струва да е по-висока или почти колкото тая.
                    Не го приемай като заяждане, интересно ми е да опишеш лифта.
                    А Жоро е прав. Това на първия бордюр или легнал полицаи е събрало калниците. За гората да не говорим, че е смешно.
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от hobos Преглед на мнение
                      Иска ми се да те поздравя , ама не мога дал си си парите напразно , по лома там където има коловози няма да минеш с тия гумета , ако е за фасин ОК, ама за кал и гора не колегите ти казаха кво да вземеш ама ти НЕ.
                      Да беше сложил АТ или МТ.31 .10,5. 15 или 31.9,5.15 това е гумата за фероза Максимален размер.
                      Ако ти трябва мощност имаш бавни и кво ти липсва .... нощо само даваш газззззз.
                      Гедай това :http://www.youtube.com/watch?v=jEqyKR8EhB8&NR=1 feroza 33x12,5x15 .mp4 приятел ми е а клипа го прави Благо 4х4 от русе съм обади се да обменим опит.
                      + 1.Тази тема беше Фероза с тракторки 7,5/16 ??? а не Фероза с деЦки тракторки.Аз като писах колко са хубави тракторките имах в предвид 7,5/16 .Тия малките ще ги развърташ много лесно и има по-голяма вероятност да пръснеш дифа от колкото с голямите.

Коментар

Първоначално публикуван от ВЕНЦИ КЛЮЧ Преглед на мнение
                        + 1.Тази тема беше Фероза с тракторки 7,5/16 ??? а не Фероза с деЦки тракторки.Аз като писах колко са хубави тракторките имах в предвид 7,5/16 .Тия малките ще ги развърташ много лесно и има по-голяма вероятност да пръснеш дифа от колкото с голямите.
                        Децки, ама има сила двигателчето.А като сложих големите умря.
                        Дидо
                        Без Паджеро 2

Коментар

Колега кога мислиш да ги пробваш новите гуми?
                          Оператор на италиански реактивен жребец

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                            Точно за 7.50 може да поспорим 15 кг тежи гумата и е 79 см една регенерат гума тежи много повече в същия размер а
                            Така е г/д 16 кг. е точно една гума нова. Имам друг въпрос тЪрсим и аз гуми 7.5/16 някои ако продава да ми пише на скаЙпа или ако може :скаЙпа ми е : Slavi12344

Коментар

Аз пробвах вече, в калта имат голямо сцепление, лошото е че съм нисък и в големи коловози опирам но като цяло имам сила и съм доволен засега.
                              Дидо
                              Без Паджеро 2

Коментар

Честито на колегата с тракторките , . Нашият колега се класира на 6-то място в Ново издание на трофи-маратон+рали-крос Средна кула 12-13 ноември 2011

и като се има в предвид че му е за първи път ....! Какво ли ще стане след 10-ина състезания ... ?
                                Размислите ги оставям на вас.
                                Колега ЧЕСТИТО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X