Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Едно Daihatsu се заменя само с друго Daihatsu - или как си взех Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Едно Daihatsu се заменя само с друго Daihatsu - или как си взех Роки

Ванка, желая ти безаварийно каране и да ти е верно Рокито
    Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Да взема да "свестя" малко темата

Мина почти година, още не съм счупил нищо генерално.
      Лебедката понесе малко доработки. Стана като нова.

Интеркулерът се проби. След малко натоварено каране спира и виждам, че капе масло. Първата мисъл беше - замина си мотора, протече... Оказа се пробит кулер. Долният му край опираше в плочата на лебедката и от вибрациите се е протрил. Явно е насъбрал достатъчно масло в себе си за да потече по плочата на лебедката, бронята и надолу. Малко заварки, тестове и обратно на място с корекция в положението, за да не опира пак.

Тази седмица реших се позабавлявах с предницата. Нещо много взе да хлопа и реших да и посветя един ден преди да си го изиска по трудния начин.
      Ясно, че чуваше тропане от кормилни накрайници, усещаше се вибрация и във волана. Речено - сторено, смених ги. Изненадах се, че са същите като на Ферозата, но факт.
      След като се обраха луфтовете от там започна да се чува трополене от главините. Дясната доволно се чуваше, че стърже.

Разхвърлях го днес. Дясната главина беше суха на барут. Наблюдаваха се само следи от грес. Външният лагер беше ръждясал и ролките не се въртяха въобще. Свалих двата лагери и семеринга и в магазина.
      Намериха ми всичко по номерата, от всичко по две за да има и за другата страна и обратно в оранжерията.
      Ето дясно:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100535.jpg
Прегледи:1
Размер:231.2 КБ
ID:5392717Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100536.jpg
Размер:187.7 КБ
ID:5392718Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100537.jpg
Размер:148.8 КБ
ID:5392716

Събрах дясно и се заех с ляво. Там положението беше точно противоположното. Всичко беше пълно с боза от диференциалното масло + доволно количество вода.
      Лагерът буквално изтече. Нямаше останало много от него. Явно беше изпуснал семеринга в ръкава на моста, който пази маслото на диференциала от сферата.
      Разбутах всичко,. Снимките казват достатъчно

Име:P1100538.jpg
Размер:266.4 КБ
ID:5392720Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100540.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:5392722Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100539.jpg
Размер:133.1 КБ
ID:5392721Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100542.jpg
Размер:114.9 КБ
ID:5392724Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100543.jpg
Размер:116.6 КБ
ID:5392725Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100546.jpg
Размер:136.1 КБ
ID:5392719Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100544.jpg
Размер:169.1 КБ
ID:5392726Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100545.jpg
Размер:182.2 КБ
ID:5392727Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100541.jpg
Размер:137.7 КБ
ID:5392723
      Свалих си семеринга, карето и номерата на двете лагерчета, които осигуряват завиването и държат сферата и от понеделник продължавам с пазаруването.

Номерата на лагерите на главините:
      32008 JR
      32009 JR

Номерът на лагерите на сферите:
      30303

Размери на семеринга в ръкавите:
      32х52х8
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

Коментар

Кулера не беше ли много ръждясал?Че при мен е пробит,но на Примера и за сега е бандажиран,но ще му трябва ремонт и събирам информация
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

При мен е алуминиев или нещо подобно.
          Аз не вярвам в чудеса!
          Разчитам на тях!

Коментар

Да ти кажа,правилните шенкелни лагери са 30303D.Външно нямат разлика,но тези с "Д",са с различен наклон на ролките.Като сменях на Грозньо,бая се поозорих да ги номеря.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Да ти кажа,правилните шенкелни лагери са 30303D.Външно нямат разлика,но тези с "Д",са с различен наклон на ролките.Като сменях на Грозньо,бая се поозорих да ги номеря.
              Ценна информация, благодаря!
              Ще звънна в магазина да питам дали имат, ако не да търсят.
              Аз не вярвам в чудеса!
              Разчитам на тях!

Коментар

Аз ги взех от едни на Черни връх-Оврмайнд,или нещо подобно.Не бяха Койо като оргиналните,но пак някакви японски бяха.
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Вчера и днес се заех с предното окачване. Постепено предницата взе да сляга, като ясно започна да се вижда, че в дясно виси.
                  На последната разходка предна дясна гума започна да опира в калинка при по-голяма неравност.

Обиколих ресораджийте, И останах втрещен от цените, които дадоха. Най ниската беше 200 лева на пакет, като запазват основния лист и под него подлагат нов. Питах ги какъв лист ще подлагат - 9 мм, прав, не параболичен, както е оригинално. Цената включваше изключително скъпите U болтове и смяна на централен болт! Казаха, че ако се наложи да се сменят тампони на основния лист - плащат се отделно.
                  Отделно труд за сваляне и качване - 40 лева на пакет. Срок - 5 работни дни...
                  Та сумарно 480 лева за двата пакета ако не излезе нещо допълнително

Не ми хареса тази работа. Благодарих за офертата и реших да си ги правя сам.
                  В резултат - два дни по 4 часа работа и 120 лева за материали.
                  За да не блокирам гаражът оставих в дясно основния лист да крели моста и минах на твърдо окачване. Нещо никак го няма като ход...

Име:P1100817.jpg
Размер:170.8 КБ
ID:5420998

Взех от мой познат валци за шпренгване за да мога да изравня дъгите на новите ресори и на старите.
                  Реших да не шпренгвам старите ресори, все пак да на 25 години, току някой решил и се счупил.

Име:P1100821.jpg
Размер:130.1 КБ
ID:5421000Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100820.jpg
Размер:129.7 КБ
ID:5420999

Резултатът - станаха много добре. Въпреки, че подложих по цялата дължина един лист 9 мм, возията си остана каквато беше. Остава да му премеря ходовете, да видим там да не съм развалил нещата.
                  Предницата се изправи и се вдигна с 5 см нагоре. Преди задницата беше на 49 см, предницата на 42 см от земята . Вече се изравни доста повече и си придоби много по-добра стойка.

Ето го крайният резултат в кадри:

Име:P1100822.jpg
Размер:99.1 КБ
ID:5421001Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100823.jpg
Размер:198.5 КБ
ID:5421002Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100824.jpg
Размер:114.1 КБ
ID:5421003Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1100825.jpg
Размер:165.9 КБ
ID:5420997

За сравнение - толкова беше увиснал горкия миналата неделя:

Име:offroad_Plana 036.JPG
Размер:384.2 КБ
ID:5421005
                  Последно редактирано от Иван Горчев; 03-11-12, 20:15.
                  Аз не вярвам в чудеса!
                  Разчитам на тях!

Коментар

Ванка, хубава работа си свършил!
                    Аман-заман, брат, кажи U- болтовете нови ли са и откъде са, че аз го закъсах сериозно с мойте. Ще ми изпадне моста всеки момент. А тръгнах да стягам или развивам, а се скъсаха и съм на трупчета...
                    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Да, нови взех. 12 лева борйката. Реших, че така и така съм тръгнал да го правя, по-добре да взема нови в работен ден, от колкото днес да скъсам някой при развиването и да се чудя как да го събирам.
                      Ако искаш ще ти пратя на лични фирмата.
                      Аз не вярвам в чудеса!
                      Разчитам на тях!

Коментар

кви ресьори бре - а стъкло кой ще слага? И стойка за номер имаш нова / в багажника ми е / .
                        Айде "тренирай", че кат "клекнат" моите да има кой да ги праи.....на аванта

Коментар

Стъклото още вчера съм го метнал. Заспа.
                          Стойка идеално...но е на път да ми се откъсне задната врата. Тая 31" резервна гума е разкатала фамилията на ключалката и пантите на вратата.
                          Днес се отвори в движение без каквито и да е прзинаци, че нещо не е в ред. Уж я бях регулирал, затваряще се добре, обаче...
                          Аз не вярвам в чудеса!
                          Разчитам на тях!

Коментар

Първоначално публикуван от gogo16 Преглед на мнение
                            кви ресьори бре - а стъкло кой ще слага? И стойка за номер имаш нова / в багажника ми е / .
                            Айде "тренирай", че кат "клекнат" моите да има кой да ги праи.....на аванта
                            Аааа, не бой се! Те от седене на паркинг не клякат (личен опит). Вземи покарай малко, па, току-виж, клекнат...
                            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
                              Стъклото още вчера съм го метнал. Заспа.
                              Стойка идеално...но е на път да ми се откъсне задната врата. Тая 31" резервна гума е разкатала фамилията на ключалката и пантите на вратата.
                              Днес се отвори в движение без каквито и да е прзинаци, че нещо не е в ред. Уж я бях регулирал, затваряще се добре, обаче...
                              Въййййй - един час се правих на монтьор / в студа и вече почти на тъмно/ - да разглабям кори и тем подобни - до кат хвана как се сваля тая пластмаса - що не каза да свалям цялата врата от пантите - беше си доста читава - като нова.

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                                Аааа, не бой се! Те от седене на паркинг не клякат (личен опит). Вземи покарай малко, па, току-виж, клекнат...
                                Алооооо, тук е за истински джипчета, не за "Ге-ги с тупани".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X