Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокираха ми скоростите,честито!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокираха ми скоростите,честито!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Задната синхронизирана ли е на Корозите?

То не е задължително да е синхронизатора на задна /ако има такъв/може и да е на друга ск.Разместване на зъбчатките с няколко мм.и става---на коя скорост съм не знам!?!
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Без сваляне на ск явно няма да мине.Сега наистина е на незнайна скорост.Дано някой габровец ме светне за някой сервиз наблизо.Тъкмо преди случката изкоментирах,че е пълно със Склерози в този град.
      Тома Томов
      Вече с Kia Sportage.

Коментар

Има вероятност да са износени селектори отслабнали пружинки, изпаднали съчми, нещо по лостовата система...
        Лоста е над раздатката, от там напред има лостче до селекторите на скоростите, което има дори нещо като каренце.
        Няма да мине без разглобяване. Имал съм подобни проблеми със един Транзит от старите, мой набор. Само че там лоста беше директно забоден в скоростната. Износени селектори и лоста заставаше и блокираше между две предавки.

Щом има масло...
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Прочети в систематизирана информация .Там има подробно всичко .
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

QUOTE=ssspeed;1599713]Прочети в систематизирана информация .Там има подробно всичко .[/QUOTE]
            Като се прибера в София,че е на компа.От систематизираната информация в сайта някои линкове не са валидни вече.Опа сега се загледах по-внимателно,всичко си е точно просто някой трябва и да гледа...
            Тома Томов
            Вече с Kia Sportage.

Коментар

Виж какво ще се източи от скоростите , ако е с "добавки" лошо......
              Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                Виж какво ще се източи от скоростите , ако е с "добавки" лошо......
                Това ми е втора скоростна кутия,смених я понеже минах от фултайм,на парттайм и нямаше друг начин.Тогава смених и маслото на скоростите и раздатката.Старото масло,което изтече си беше нормално.
                Тома Томов
                Вече с Kia Sportage.

Коментар

А като го смени какво сложи?

Коментар

Незнам как е при "Феро"но при мен преди време от скъсан шплент който законтря една 42мм.гайка на вторичния вал на ск.кутя стана на салата синхронизатор на 4та ск.и лагер на първичния вал!Проблемите започнаха точно така ,трудно превключване на първа и почти невъзможно на задна!Филма свърши като на зад и на бавни дърпах една витара.........тряс и остана на някъква скорост!Ск.лост нито с крачна помощ нито с чук искаше да освободи!
                    Ако тогава знаех за шплента щях да си спестя доста главоболия/японеца е оставил капачка на ск.кутия,развиваш стягаш гайката и синхронизаторите работят нормално/лено е за проверка и профилактика но......
                    Пак казвам не знам как е при вас.....но ще и трябва доктор на джипката който разбира!
                    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                      ... дърпах една витара...
                      Няма да те питам, чия.
                      Кофтито е , че при него се е получило постепенно затягането.
                      Иначе, Ферозата има три синхронизатора според сервизното и май единия е за задна...

Коментар

Маслото мисля,че беше Репсол каквото си го дават по каталог 75W90.Иначе симптоми на скорошно прецакване на ск не съм усетил.До днес всичките 5 скорости си ги включвах съвсем леко.Понякога за да вкл. задна се налагаше да дам малко на пред,но и при предишната ск беше така.А бе мазалото е налице,дано наблизо има читав механик,че няма мърдане тази бангия.
                        Тома Томов
                        Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Няма да те питам, чия.
                          Кофтито е , че при него се е получило постепенно затягането.
                          Иначе, Ферозата има три синхронизатора според сервизното и май единия е за задна...
                          Да не би и при двете ск,които карах да е бил разбит и затова да съм го приемал за нормално?Имам предвит лекото тръгване напред понякога за да мога да вкл. задна?
                          Тома Томов
                          Вече с Kia Sportage.

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
                            Незнам как е при "Феро"но при мен преди време от скъсан шплент който законтря една 42мм.гайка на вторичния вал на ск.кутя стана на салата синхронизатор на 4та ск.и лагер на първичния вал!Проблемите започнаха точно така ,трудно превключване на първа и почти невъзможно на задна!Филма свърши като на зад и на бавни дърпах една витара.........тряс и остана на някъква скорост!Ск.лост нито с крачна помощ нито с чук искаше да освободи!
                            Ако тогава знаех за шплента щях да си спестя доста главоболия/японеца е оставил капачка на ск.кутия,развиваш стягаш гайката и синхронизаторите работят нормално/лено е за проверка и профилактика но......
                            Пак казвам не знам как е при вас.....но ще и трябва доктор на джипката който разбира!
                            Капак и тук има. Сваля се със все вилките и лостовете. За друг капак не помня. А и не знам дали може да се свали без да се махне скоростната кутия.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от tomisagledva4a Преглед на мнение
                              Да не би и при двете ск,които карах да е бил разбит и затова да съм го приемал за нормално?Имам предвит лекото тръгване напред понякога за да мога да вкл. задна?
                              Хм... Мнооооого рядко ми се е случвал такъв вариант. Обикновено отпускам и натискам съединителя, докато включи. Не знам и аз, дали може да се свали капака, без да се свалят скоростите.
                              Мойта е с боди лифт и все пак ми се вижда малко разстоянието до купето. Капака излиза заедно с вилките.
                              Качи я на канал и хубаво огледай привода. Може и некой отвътре да мърда лоста, а ти да гледаш.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                                Хм... Мнооооого рядко ми се е случвал такъв вариант. Обикновено отпускам и натискам съединителя, докато включи. Не знам и аз, дали може да се свали капака, без да се свалят скоростите.
                                Мойта е с боди лифт и все пак ми се вижда малко разстоянието до купето. Капака излиза заедно с вилките.
                                Качи я на канал и хубаво огледай привода. Може и некой отвътре да мърда лоста, а ти да гледаш.
                                Сравнително скоро сменяхме ск с Илиян и по спомени около лостовете не оставаше много свободно пространство.Утре се налага да си тръгвам към София с автобуса,а Ферозата ще чака в двора по-добри дни...
                                Тома Томов
                                Вече с Kia Sportage.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X