Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова помпа или нещо друго?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бензинова помпа или нещо друго?

Здравейте,
    моята ферозка е Ф300 1,6 пълна инжекция 91г и я пратихме на разходка до Германия и назад с баща ми, обаче неще да се връща.Почна да губи мощност , и като види баир и неще да върви, иначе пали и на място се форсира.Аз си мисля , че резервоарът е ръждясъл и е запушил помпата.Пък и ми прави впечетление , че доста хора сменят резервоарите.Обаче не мога да намеря правилната помпа, казват ми , че има 2 модела помпи - едната механична а другата потопяема,а моята май е трети вид?Дали може да кажете по номера на рамата JDA00F30000036873 или двигателя 0213734, коя е ?Или пък е от нещо друго?

Мерси
    Мартин Димитров
    УАЗ

От: Бензинова помпа или нещо друго?

Не съм чувал за Фероза с потопяема помпа. Помпата е външна и е монтирана на една планка от вътрешната страна на дясната греда на шасито, малко по-напред от резервоара. Ако не е преправяно нещо. Провери си филтрите.
    На мен обаче подобен проблем, съпроводен с прекъсване, ми го правеше от кабелите на свещите. На място си работеше, а в баир, започваше да прекъсва и губи мощност. Като ги смених, се оправи.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Човече данеби катализатора да издухал.

Коментар

Според мен,първо трябва да си видиш горивния филтър.Ако не се лъжа,той трябва да се подменя на 30000км.Друг е въпроса,че и моят си не знае километрите.Имам нов,но получих съвет да не се закачам,докато не почне да прави като твойта...
        VENI-VIDI-VICI!

Коментар

Re: От: Бензинова помпа или нещо друго?

Първо от магазините ми предлагат тези потопяеми помпи, явно са универсални.А относно бензиновия филтър , проверен е - като нов е.За катализатора - незнам.ама в моменти се оправя и после пак забива носа , мислим си , че не и достига гориво???а немога да намеря и нова помпа?
          Мартин Димитров
          УАЗ

Коментар

Ако си с външна помпа, както е писал ТайгърХънтър-а, и ако ферозката е още в Немачко, потърсете по моргите някой дърт Опел Кадет с пълна инжекция или някой Сивик преди 88ма с MPFI, не са рядкост, помпите пасват почти без преправяне. Стига наистина да е помпата де.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз си мисля, че проблема не е от помпата. Има датчик за налягането на горивото, което помпата подава на инжекциона. Ако то е под нормалното, компа няма да даде изобщо сигнал на запалването. Т.е. въобще няма да запали...
              Последно редактирано от TigerHunter; 19-03-11, 07:20.

Коментар

Добре , ама в кое да се хванем.Защото баща ми е там , а пък ако я заведем на сервиз в Германия по добре да си купим друга.Тя ако е тук ще я вкарам в сервиза и лесно ама там....
                Мартин Димитров
                УАЗ

Коментар

Един съвет от патил.Разкачи бензиновия филтър и го почисти ,сигурно е задръстен от ражда.
                  Така беше при мен,раждата беше от изгнилите бензинопроводи,помпата е приди тях.
                  Направи тази процедура ,ништо не струва.И една друга малко смешна проверка,
                  махни въздушния филтар и провери да няма някои парцал в трабите.

Коментар

Колега много правилно си се насочил .Преди 2 години имах същия проблем.След доста диагностика реших да започна на ред, и уцелих от първия път.Вече не помня но или на входа или на изхода на помпата има един малък конусен филтър(цедка),който се запушва с ръжда от резервоара- прилича на кафе.Промих го но скоро пак се запуши. Сложих един дизелов филтър преди помпата и от тогава забравих.Като се напълни той ще го измия или сменя

Коментар

От чорап във въздушния филтър съм патил, но тук няма парцал.
                      А в бензиновия филтър няма нищо , ама ще проверим за този конусен филтър на помпата.

Мерси
                      Мартин Димитров
                      УАЗ

Коментар

В крайна сметка се оказа някакво клапанче за регулиране на налягането на бензина до помпата и катализатора.
                        Мерси на всички
                        Мартин Димитров
                        УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Аз си мисля, че проблема не е от помпата. Има датчик за налягането на горивото, което помпата подава на инжекциона. Ако то е под нормалното, компа няма да даде изобщо сигнал на запалването. Т.е. въобще няма да запали...
                          Това па кой те излъга?

Няма никакъв датчик. Има само чисто механичен регулатор на налягането в рейката. Компютъра по никакъв начин не може да знае какво е налягането.

Първоначално публикуван от xarsi Преглед на мнение
                          В крайна сметка се оказа някакво клапанче за регулиране на налягането на бензина до помпата и катализатора.
                          Мерси на всички
                          Бензин до катализатора не ходи. Вероятно имаш в предвид кондензатора на бензиновите пари, намираш се от ляво на двигателя, до горивния филтър. Средно голяма черна кръгла или правоъгълна кутия, в която влизат и излизат няколко маркуча.
                          Последно редактирано от sparkybg; 18-05-11, 23:20.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Това па кой те излъга?

Няма никакъв датчик. Има само чисто механичен регулатор на налягането в рейката. Компютъра по никакъв начин не може да знае какво е налягането.

Сервизното: SectionEC-EmissionControl, page EC-14, Component Layout & SCEMATIC DIAGRAM. "Pressure sensor"
                            Свързан е точно с ECU-то.
                            Не умея да качвам страница от pdf...

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                              Сервизното: SectionEC-EmissionControl, page EC-14, Component Layout & SCEMATIC DIAGRAM. "Pressure sensor"
                              Свързан е точно с ECU-то.
                              Не умея да качвам страница от pdf...
                              Това е MAP сензора. Няма нищо общо с налягането на горивото. Мери налягането във входящия колектор. Вероятно се заблуждаваш, защото имат общ маркуч с регулатора на наягането на горивото в рейката. Еми, имат. Едното мери вакуума във входащия колектор (MAP сензора) а другото регулира налягането на горивото в рейката, в зависимост от тоя вакуум.

Идеята е налягането в рейката да е примерно 2 бара над налягането в колектора. Тоест, колкото е по-голям вакуума в колектора (по-ниско налягането), с точно толкова спада и налягането на горивото в рейката. Така на компютъра му е по-лесно да преценява колко да пръсне. Те компютрите от онова време толкова си могат.

Обаче компютъра си няма и най-малка идея колко точно е налягането в рейката. Няма откъде да го знае. Приема че всичко с регулатора на налягане е в ред и горивото е с примерно 2 бара над налягането в колектора. Толкоз.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X