Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преработка на окачване Роки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преработка на окачване Роки

Вариантът не е особено бюджетен, но пък се избягват една камара разправии. Аз така направих.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Определено ще е много по-евтино от направата на изцяло ново окачване, което отгоре на всичкото и да работи.
      Като гледам направеното до сега, съм скептично настроен за това, което ще се направи и напред....
      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

С нови амове , ресьори ,и по високи гуми си решаваш всички ядове. Получаваш това което търсиш за малко пари . Доколкото разбрах се търси бюджетна преработка , няма да получиш по добър резултат. Определено по сложно за изпълнение , средствата няма да са по малко . Загубеното време ,и неизвестния резултат от интервенцията няма да коментирам.

Коментар

Еми по високи гуми... в момента съм с 31ци. За ресиорите просто с такова нещо не искам да се занимавам. До сега не съм видял едно роки или фероза със заводско окачване което да не вози доста дървено, а пък отделно и ходовете са му доста по малки в сравнение с тези които могат да бъдат достигнати при окачване с пружини. С приятели които съм излизал съм останал с доста добри впечатления от Тойота 4рунер - приятно меко окачване и добри ходове в окачването. Искам да постигна нещо от този сорт. Сега ще кажете че изобщо не са от един клас 2та джипа но все пак мисля че е възможно да се постигне такъв резултат. А за това че нямам опит с окачвания така е. Аз ако имах опит нямаше да пиша в форума и да ровя какво как да направя а щях да съм го направил вече Видял съм другите окачвания на колегите с ферози но според мен ако го направя като тях на рокито няма да е много издръжливо- в смисъл че рокито колкото и да е е по тежък джип, а пък и се използва за предимно по хард разходки в гората.

Коментар

А някои дали има идея с какво окачване е било Българското Роки което преди 2-3 години беше на ладога. Дали е на ресиори или на пружини?

Коментар

Колега, не знам дали си прочел тази тема, но резултатът, като возия, е много добър. Ходовете също, само че не смених амортисьорите с по-дълги, та съвсем да стане добре! Успех!
              edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Е там е проблема ,че не си видял. Аз затова ти го обясних в предния си пост,защото съм го правил вече.След безброй доработки от рода на - шпренгване , допълнителни листи и други простотии . Оригинални ресьори , нови амортисьори + 33 гуми -това даде много добър резултат при моето Роки. Возията стана много добра , но всичко зависи от това какво искаш от колата.

Коментар

Първоначално публикуван от cool4o Преглед на мнение
                  А някои дали има идея с какво окачване е било Българското Роки което преди 2-3 години беше на ладога. Дали е на ресиори или на пружини?
                  Не беше Българско, а .... Руско!!
                  За повече детайли питай Стефан.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                    Не беше Българско, а .... Руско!!
                    За повече детайли питай Стефан.
                    Да-Руско беше и доколкото помня от снимките е с УАЗ-ови редукторни мостове.

Коментар

... До сега не съм видял едно роки или фероза със заводско окачване което да не вози доста дървено, а пък отделно и ходовете са му доста по малки в сравнение с тези които могат да бъдат достигнати при окачване с пружини. С приятели които съм излизал съм останал с доста добри впечатления от Тойота 4рунер - приятно меко окачване и добри ходове в окачването. Искам да постигна нещо от този сорт...
                      Колега, много си объркал работите, щом хвалиш някакви паркетници на ходове и те са ти целта. Няма как автомобил с независимо окачване да има по големи ходове от два цели моста, па макар и на ресьори.
                      Последно редактирано от Аndro 160; 29-11-10, 22:42.

Коментар

Еми незнам колко е паркетен, но като возия е с пъти по добре от рокитата и ферозите, а за ходовете - задното му окачване е с цял мост на пружини и отзад съм му гледал ходовете, за отпред немога да твърдя нищо. Просто на моето роки искам да му оправя ходовете - главно от пред и возията като цяло. Не е проблем да му купя чисто нови ресиори и пружини, но просто този вариант не ми харесва. Защото от към возия пак ще си остане по дървена от пружинното. А и като ходове няма да е нещо мн впечатляващо. Мислел съм и за ресиори над мостовете, но ме притеснява устоичивоста в гората, а пък и пак трябва да се експериментира, защото си мисля че заводските ресиори са предвидени за напълно различно натоварване.

Коментар

Нещо няма никакво развитие в темата, а аз още се чудя какво да предприемам- дали да поръчвам чисто нови ресиори и амортесиори, или да се преработвя изцяло окачването-което повече ми допада заради по голямите ходове които могат да бъдат достигнати. В интернет намерих доста информация - снимки доста машини на ресиори са преправени на пружини така че няма да е нещо ново което ще бъде правено, но само от снимките остават доста неща които са ми неясни. Например дължината на рамената за захващане на моста към шасито - какво се получава ако е по дълго или по късо, както и размерите на А рамото. Ето тук има е и един вариант на ресиори, но въпросат е че според мен тези ресиори не са от роки - или поне аз немога да намеря такова окачване по саитовете.
                          http://www.cardomain.com/ride/664158...-rocky/page-10

А ето и едно по старо роки качено на пружини и имащо невероятни за мен ходове.
                          http://www.cardomain.com/ride/241424...aihatsu-rocky-

Коментар

... но само от снимките остават доста неща които са ми неясни. Например дължината на рамената за захващане на моста към шасито - какво се получава ако е по дълго или по късо, както и размерите на А рамото...
                            Прегледай тая тема:
                            Калкулатор 4-линк

Коментар

кОЛЕГА,ВЗЕМИ,дойди на някоя от разходките с колегите от София,Илия ,Радо и др.,които провежда ме всяка неделя в Самоков и прецени сам.При нас вече една две години има и Рокита и Ферози на пружини и прецени сам как се държат в гората и дали ти харесва.

Коментар

Започвам и аз да се зарибявам на 4-линковото. 3-линковото има повече възможности за кълчене, но измята задницата много странно. Още немога да свикна с поведението на задния си мост. Разговарях с двама души с 3-линкови, единия с Гранд Чероки, гругия незнам с какво. И двамата бяха категорични за кълченето. Явно просто си е такова. Един Паджераджия пък като се качи да кара ферозата каза - Ти луд ли си бе, как го караш това, то все едно всеки момент ще се счупи.
                                Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
                                Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X