Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Сангйонг корандо

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Мнение за Сангйонг корандо

    Здравейте. С риск да повтарям темата' пускам ново запитване за мнение относно джип Корандо 2.3тд
    2002г. Та въпросите са ми стандартни; доста четох последните дни. Гледам един екземпляр внос от италия без никакви ръжди и корозии. След справка по италиански номер излиза че е на 130 000км. Двигателя е с надпис " лиценз на мерцедес". Външно и технически изглежда много добър. След 20км. Проба не забелязах нещо неизправно' освен че след връщане на контактния ключ двигателя продължи да работи още десетина секунди и сам изгасна. Джамбазина сподели че това е нормално за такъв мотор щото се гаси посредством вакуумна система на дизела. Колко е вярно нз. И другия момент е превключване от 2Н на 4Н и 4Л. Завъртиш копчето и 20 секунди мига лампичка без да се включи нито 4Н или 4Л. Нещо странно ми е тази система 4WD. Та ако може малко инфо за въпросната корейска машина като подръжка' части' разход' ефективност на 4х4 и изобщо заслужава ли си да ставам собственик на въпросното МПС. Подчертавам че джипката струва 3000лв. И ще се кара предимно селско по овощни градини' ловни цели и чак път малко дърва за къщата.
    Благодаря и здраве.

  • #2
    Не са лоши, но тия понякога пукат глави... По-добре с 2,9 дизел без турбо, или бензин с газ.
    Там за 4х4, за да включи 4L трябва да се натисне съединителя до долу при спряла кола(задържа се няколко секунди), иначе само мига.
    4Н включва и в движение. Отпред има хъбове на вакуум, и те трябва да включват, иначе няма 4х4. Там за бавното гаснене, наистина е на вакуум и то, но не помня, май имаше при турбодизел клапан, който пречи да гасне, когато е много загрял.
    Ако е в добро състояние, и се кара умно, да не се прегрява и подобни, сигурно и 2,3 ще кара, ама...аз не бих си взел.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

    Коментар


    • #3
      Корава жипка. Ама санга е известен като корейския Мерседес. И е в класи над Деу, Кия или Хуйдай.Тука е малко познат, щото е кореец. А пък те, знаеш ли, че са тъпанари някакви от Азия. А пък те взели та позадминали учителя си.
      Ама колко нашенци го предполагат това?
      Както и да е моят избор е Кия. Вече 13 години. Баси как фърчи времето........И аз и жената и щерката сме с Кии и никой не се оплакал. Само аз преди време се опитах да изгоря, ама сам си бях виновен. Дедо Владо поправи пораженията за няма половин час.
      Както и да е. Мнението ми е лично и не твърдя, че аз съм единствено прав.
      Поздрави и успех в търсенето.

      Коментар


      • #4
        Тези вакумни хъбове не е ли по добре да се заменят с ръчни. И относно белята с спиране работата на двигателя' как се оправя проблема

        Коментар


        • #5
          Първоначално публикуван от Honda rd01 Преглед на мнение
          Тези вакумни хъбове не е ли по добре да се заменят с ръчни. И относно белята с спиране работата на двигателя' как се оправя проблема
          Трябва да се сменят всички вакумни маркучи, за да не се губи никъде вакум и да го държи, дори тогава пак ще има забавяне.
          Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
          Ford Fiesta 1.4 Tdci

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X