KIA Sportage 1 с дизелов двигател. При бърничкане из двигателния отсек е откачен кабелът към датчика за налягане на маслото. Намира се до стартера. Датчикът е с някаква кръгла клема, а буксата на кабела е за плоска клема. В нета виждам, че има някакъв междинен елемент. Доколкото разбирам е някаква г-образна пластинка, от едната страна е раздвоена, за да обхваща кръглата клема. Това детайлче е изчезнало. Нямам спомен как е било. Ще ви бъда благодарен, ако ми кажете как е при вас. Разбира се има вариант да подменя датчика с такъв с нормална клема, но там трудно се бърка с ключ и свалянето ще е мъка.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Свързване на датчик масло
Свий
X
-
Виждал съм такива датчици, на самия датчик има една преходна пластинка процепена като виличка с два рога от едната страна и надяната на пинчето на самия датчик а от другата си страна която е огъната под прав ъгъл е плоска като мъжка авто кабелна обувка и в нея е включен кабела.
При тебе сигурно тази преходна пластинка се е загубила.
Потърси по моргите.
Или виж в авто части същия датчик как изглежда тази пластинка и я направи.
Също и ако имаш контакт с някой познат в сервиз на Кия може да имат сменени стари датчици в коша за вторични.
Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
-
Първоначално публикуван от Beduin Преглед на мнениеНадеждният електрически контакт ми е проблема. Тази "виличка" явно е пружинна. Ще потърся по моргите. Иначе мога да навия кабелче около буксата, но няма да е много надеждно.
Благодаря ви!
Аманета крепи света , не си ли чувал.Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар