Днес като карах през едни дупки ми се чу някакво тропане идващо откъм гумата.Ходих до един приятел ,които също има Кия и му казах за проблема..Прегледах ме заедно на канал джипа и констатирах ме ,че има голям луфт на полуоската ,към главината на колелото.Този луфт отляво е доста по-голям от десния..Той ми каза ,че е имал същия проблем и по- добре е да го види майстор.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем...
Свий
X
-
До: Проблем ....
Сега се връщам от майстора.Оказа се външното-ляво каре на полуоската.За моята Кия май шлиците са 26 ,че били 2 вида каретата.Утре ,ще го поръчам.Ходих ме с моя приятел ,който също има Кия и е имал същия проблем преди 2 седмици само че дясното-външно каре. Кията нещо са лабави с тия карета..
Искам да питам задния лагер самостоятелен ли е или върви с главината(като на опел вектра-Б)Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!
Коментар
-
Годините-96год. е Кията.Километрите ме съмняват 108560км.Макар,че са го карали 2 жени в Австрия.Типеншайна така пишеше.
Като хвана маншона на полуоската и го разкалатя луфта е много голям ..Направо клопа яко..Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!
Коментар
-
Ха сега де..Като съм бос на тази тематика..Мисля ,че е полуоската и карето в главината.Защото майстора каза ,че трябва да се направи някаква втулка за уплътняване ,като се смени така нареченото външно- каре на полуоската.Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!
Коментар
-
Това да не е Витара бе???Смени си майстора.Там втулки НЯМА!!!
Има иглен лагер,който се избива(някак си) с отвертка или секач и трябва МНОГО да се внимава с набиването на новия,че се мачка...
П.П.Каре като замине почва едно щракане(на 4х4)по баири и/или в завой.На 2Н няма и да разбереш.Познай защо...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
До: Проблем...
Проблема е решен...Смених полуоската със карето.Опашката на полуоската се беше издълбала в основата, не откъм шлиците.
От незнание пообърках Соти какво ще ми сменява майстора.беше се измукнала полуоската ,та затова имах проблем със включването на 4L
За смяна съм на накладки,че тия имат много малко феродо.Утре чакам да ми пристигнат накладките и смяна..Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!
Коментар
-
От: До: Проблем ....
Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнениеТова да не е Витара бе???Смени си майстора.Там втулки НЯМА!!!
Има иглен лагер,който се избива(някак си) с отвертка или секач и трябва МНОГО да се внимава с набиването на новия,че се мачка...
П.П.Каре като замине почва едно щракане(на 4х4)по баири и/или в завой.На 2Н няма и да разбереш.Познай защо...
Коментар
-
Първоначално публикуван от niksan8207 Преглед на мнениезащо?0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
Колеги,игленит лагери има ли ги по магазините и на каква цена са. Ако са трудно откриваеми,някой има ли размерите им.
Ако полуоска е надрана от изпадали ролки да речем,проблем ли е замяната на лагера с втулка?
На Фронтера преди 6 г сложих втулки и няма ядове,но тук нямам идея дали е добре.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар