Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катализатора-проблем при Г.Т.П.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Катализатора-проблем при Г.Т.П.

Ха , казус.Някой кара автомобил на ГТП.Газ-бензин.Под капака мотор , към инжекторите нема жици , към рейката нема маркучи , моторът си бръмчи.На къф стандарт ще го мерят , на какво изменение ще го таксуват.
    По талон автомобилът е регистриран и на двете горива.
    Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
      Мое ли да питам, моля другарко? Кога у нашата мамковина са били отменени изискванията за съответствие на двигателите с еконормите заявени от самите производители? Лесно е да ревеш, когато си отраснал по време на слободията наречена "демократичен/мирен преход". По-дъртите у форума със сигурност помнят как се минаваше на преглед по онова, татовото време. Що сега се реве, че просто дръпнаха юздите на окакалите се тотално пунктове за ГТП.

П.П. С абсолютна сигурност ще се затегне и положението с 35-ците и "силовите брони". Да ви светкам ли, че даже в необятната съветска шир не може да се мине на преглед по втория начин и, че всеки тунинг на джипка се проверява и отбелязва в талона или си я движиш само с ремарке или платформа.
      Ама по онова време сте си ги оправяли(аз съм младеж и не съм сварил тия златни времена) неизправностите в първия квартален сервиз, за не повече от 2 надника. Я сега да ти треснат нов катализатор, филтър за твърди частици, ЕГР и т.н., и това на кола за 5000 лв. да кажем. На моето Паджеро след около 7-800 лв. за ремонт горивна система, освен вървеж не постигнах много, пропушва си. Дразни ме, ама няма кой из околията да го направи по-добре. Що не се забрани внос на коли над 10 години например. Всичко дърто само ще си изчезне. Ама не, навкарахме скрапа на Европа, сега по-католици от Папата сме пак, и то тихомълком изведнъж. Малко отклонение от темата, ама се замислете.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Една Сиера имах, 86 набор, която по документи беше излязла от завода с катализатор и аз си я пишех в общината с катализатор.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
          .... Я сега да ти треснат нов катализатор, филтър за твърди частици, ЕГР и т.н., и това на кола за 5000 лв. да кажем. ...
          Предполагам това е основната причина, караща западнаците да искат да се оттърват от автомобила си навреме (и да ни го пробутат тук)...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Докато сме с средни ниски доходи спрямо развитите страни, всички проблеми и не само по темата, ще са все така, вместо да си купиш нова кола средна класа като бял човек от магазина, сиромах човек, истински дявол... мизерията си е еб..о ма..та..., всичко ни е наред та до изгорелите газове сме опряли...

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
              С газова и без преглед на газовата - вече трудно. Сменяй бутилката и си минавай спокойно прегледа на газовата. При мен беше към 80лв. - 50лв. за газовата(първоначално и еднократно мисля, че беше), още 25лв. в същия пункт нормалния преглед и още 1-2лв. за лепенки по спомен. Ако е вписана при предишния преглед си минаваш нормално, но щом е изтекла бутилката си за нова. Имаше някаква врътка, че някои бутилки стават и за над 10г. ама не на всякъде вървят и пак е занимавка за документ.
              Оправиш ли газта - катализатор е малко вероятно да ти трябва освен ако не си с проблеми по настройките или двигателя като цяло(най-вече запалването).
              Някой има ли идея точно за врътката над 10 години.Имам Беларуска бутилка от тези масовите от едно време червените с надпис ОГНЕОПАСНО.Не съм за 80те лева за нова бутилка,просто душа не ми дава да я сменя,понеже съм я оглеждал с камера отвътре(за собствено успокоение) и съм я носил и като сравня колко тежи тя и колко тежи една нова турска радост бутилка разбирам защо ограничават живота им на 10 години.Тези дъртите са заварявани с електрожен,ламарината като я гледам е около 4мм и на всеки шев има подложка,по-истинско изпълнение от това не съм срещал на пазара.

Коментар

За пари колега я погледнете на колко години са бутилките на топливо за битовата газ. Те не са ли по опасни като гръмнат в някой блок.

Коментар

И там е същото. Аз преди две години си купих нова бутилка за газовия котлон, защото старата отказваха да ми я зареждат. 88-ти набор беше, ВМЗ-Сопот.
                  Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Да де ма на топливо си се въртят за тях няма проблем.

Коментар

Има нова наредба за газовите бутилки / битови / , вече няма преглед а срок - 10 години и сменяш. Инфо от пункта за зареждане .
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Да така е колега но отиваш да смениш бутилката и ти дават стара казват няма проблем. Примерно на петрол нали имат бутилки за смяна.

Коментар

Всичко,ще е ден до пладне!
                          За бутилките не знам,ама за газовете няма да стане.
                          На ГТП с леката кола,имаш ли спирачки,имам,да пускам ли валяците,пускай!
                          Може ли да се върнеш няколко пъти,мога!
                          И така три пъти.
                          .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                          Киа спортаж2000тди 98г
                          Ауди А3 1.9ТДИ
                          Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                            Предполагам това е основната причина, караща западнаците да искат да се оттърват от автомобила си навреме (и да ни го пробутат тук)...
                            В началото на прехода имахме по-активно вземане-даване с две швейцарски фирми и си бистрехме нещата от живота с техните техници. единият обясняваше как неговия пасат щял да направи 10 години и той искал да го подари на една от състудентките на дъщеря му, защото последващата експлоатация щяла да му стане рЕзко неизгодна
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Въпрос...ако кихна около 300левчета за да сменя и узаконя бутилката и като отида на ГТП дали може да се направи прегледа на газ?/ми ако Обаче и тогава покаже червени стойности на газовете поради липса на катализатор?/
                              Shuanghuan S Ceo 2.4i/128Hp
                              Краси
                              "машината обича Ласка,грижливо гледане и Смазка"

Коментар

Лошо за тоя форум след това запитване
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X