Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Централно заключване киа спотидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Централно заключване киа спотидж

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
    Има.Не е задължително моторчето за централно да е свързано с аларма.Въпрос на вкус на притежателя на машината.Може да се добавя имобилайзер , сирена , та чак до уведомяване на мобилния.
    Мисля.чеимобилайзер

имат всичките. Чипа е в ключа.

Коментар

Колега ,georgipetkov64.Между другото сме набори. Не знам как е при теб но при мен ,като заключвам от дистанционното ,премигват мигачите.С ключа също отключвам вратите.Но ми остава блокирано запалването.С него се отключва и имобилайзера за около 1 минута и после го блокира ако не запаля през това време.А ако реша да запалвам по някое време докато е отключена трябва да заключа и отключа и чак тогава паля.Гадна работа.Явно при теб не е така.Аларма нямам.Ще купя като твоята батерия и дано кара повече.Казваше някой че Кията излиза от завода без дистанционно.Означава ли че е слагано допълнително.Това означава ли че като е слагано допълнително са прекъснали и запалването да минава през модула за дистанционното.В случай че ми се скапе дистанционното аз не бих могъл да запаля колата. Кофти работа.Дали би могло да се елиминира този момент с блокирането на запалването и да остане само -закл.и откл.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Мисля.чеимобилайзер

имат всичките. Чипа е в ключа.
        Уж си на ти с токовете , пъкАйде да се пробваш с добавено централно с имобилайзер да стартираш двигателя , без да ползваш пулта на добавката!
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

При мен е така. Сложих машинка и само нея я свързах с модула. От дясната страна не може да се заключат другите врати защо няма централен модул.
          Kia Sortage wagon 2000 128 h p

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
            Уж си на ти с токовете , пъкАйде да се пробваш с добавено централно с имобилайзер да стартираш двигателя , без да ползваш пулта на добавката!

? нищо не не разбрах.

Коментар

Моята се заключва централно при включване на алармата. Ръчно централното заключване работи само от шофьорската врата, от дясната-не.
              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                Моята се заключва централно при включване на алармата. Ръчно централното заключване работи само от шофьорската врата, от дясната-не.
                На мен за това ми беше и питането по нагоре?!Какво трябва да се монтира на дясната предна врата,за да може да се задейства централното и от нея?Ясно че на шофьорската трябва да се сложи машинка за централно заключване,но на дясната явно трябва допълнително да се монтира някакъв модул,който да задейства всички машинки!
                Дедо Гошо май е прав,вместо да се чудим тука,най добре при някой алармаджия и ще обясни всичко
                Задавам тези въпроси,защото имам възможност да си взема една две машинки за централно,барабар с модул,ако е наложителен,та ако слагам някога аларма,да имам всичко необходимо!А и сега да не обикалям за заключване само от шофьорската,а да мога и от другата врата да задействам централното!!!

Коментар

1. Алармените системи имат функция за управление на централното заключване - става по 2 или 6 кабела. Алармата общо взето има захранване + 12 V и маса. Има кабел към +12V от контактния ключ. Има 1 или 2 входа, по които засича отворена врата (обикновено се подава маса на този вход), Има вграден или външен шоков датчик (за удар, вибрация), някои имат вход за обемен датчик - това е датчик който засича движение вътре в автомобила, има и датчици които засичат движение и вън около автомобила. Също и токов датчик - засича консумация на ток в автомобила. Управление на мигачите - свързва се към крушките на мигачите, но не ползва фабричното реле на колата. Някои имат и един допълнителен изход, който може да се програмира какво да прави - дали да управлява клаксон, GSM комуникатор, или пък да си направиш някой бутон от дистанционното да ти отваря вратата на багажника. Изход за сирена. Обикновено имат и изход за реле, което да прекъсва запалването, ако се задейства алармата.

2. Има модули за дистанционно управление на централното заключване. Общо взето модул с дистанционни, който има 2 или 6 кабела за управление на централното. Също и изходи за мигачите. Няма входове за датчици, сирена и прекъсване на запалването.

3. Фабрично централно заключване - обикновено има 4 или 5 машинки, вградени във вратите. Машинките работят или с вакуум (на по-старите Мерцедеси и VAG-групата), или в повечето случаи са електрически, които се задействат с кратък ел. импулс. Машинките представляват малко постояннотоково ел. моторче с рейка или червяк, която движи нагоре и надолу механизма. Движението нагоре и надолу става, чрез промяна полярността на загранването на моторчето - нагоре е "+-", надолу е "-+". Има два вида машинки - едните са с два кабела (изводите на моторчето), другите са с 5 кабела - освен моторчето има и малко микроключе, което показва дали вратите са заключени в момента или са отключени. Машинките се упарвляват от модул за ЦЗ, който следи дали вратите са отключени или заключени в момента и осигурява краткотрайния импулс за задействането им.

4. Доста от производителите обикновено са си спестили монтажа на машинка с моторче в шофьорската врата. Вместо него, има само микроключе, което подава управляващ сигнал на модула. Така, шофьорската врата се заключва ръчно с ключа и тя казва на модула да заключи останалите 3-4 врати. Точно така е и при Кия Спортидж 1ген. И по тази причина, няма как от дясната врата да се заключи шофьорската.

За това, обикновено се монтира аларма или само модул с дистанционни. В шофьорската врата се монтира китайска машинка с 2 проводника, която се управлява от алармата. А вече като се заключи шофьорската, тя казва на фабричния модул да заключи и останалите врати. В същия момент, в пасажерската врата пък няма микроключе. Фабричния модул се командва само от шоф. врата.
                  Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Колеги повече неща съм ги излекувал.

Коментар

]Колега ,georgipetkov64.Между другото сме набори. Не знам как е при теб но при мен ,като заключвам от дистанционното ,премигват мигачите.С ключа също отключвам вратите.Но ми остава блокирано запалването.С него се отключва и имобилайзера за около 1 минута и после го блокира ако не запаля през това време.А ако реша да запалвам по някое време докато е отключена трябва да заключа и отключа и чак тогава паля.Гадна работа.Явно при теб не е така.Аларма нямам.Ще купя като твоята батерия и дано кара повече.Казваше някой че Кията излиза от завода без дистанционно.Означава ли че е слагано допълнително.Това означава ли че като е слагано допълнително са прекъснали и запалването да минава през модула за дистанционното.В случай че ми се скапе дистанционното аз не бих могъл да запаля колата. Кофти работа.Дали би могло да се елиминира този момент с блокирането на запалването и да остане само -закл.и откл.[/QUOTE]

Колега
                      [COLOR=DimGray ]diakatabg[/COLOR]

и моята е със същото дистанционно и работи по същия начин.Батерията е CR2032 а не 2016.... Имобилайзера се изключва със малкото копче заедно отваря и централното на кията.Това прави оргиналното дистанционно .След отваряне около2-3минути имаш възможност да запалиш кияка ,а след това се включва имобилайзера и няма палене -"посмъртно".Гледай да не прецакаш дистанционното щото няма палене.Ходих по майстори да ми махнат тия факан имобилайзер,но се оправдават ,че нямали програми и можело да прецакат Кията.Има и един лек за това дистанционно:--Разглобяваш го ,вадиш платката от силиконовото калъфче с бутоните...Отдолу бутоните са гумирани с графитено покритие.Взимаш един бял лист и леко търкаш,ама леко графита .След това по обратния ред го сглобяваш и пробваш бутоните ...Светят на всяко натискане...Забравих да ти кажа ,че дистанционното трябва да е непосредствено до шофьорската врата ,или ако ключа е в ключалката тогава натискаш малкия бутон,чува се щракване все едно се отключват вратите и дзвера пали....Да но съм ти бил полезен ,аз това го правя вече 9 година..
                      Kia Sportage 2.0 SOHC- KИЯ - пия само раКИЯ!

Коментар

В момента ползвам само ключ/правен/,дистанционното и оригиналния ключ стоят в къщи.
                        Това е в резултат на премахнат имобилайзер,но трудно се намира някой да го махне.
                        Моя го махна един човек от Казанлък,но вече не работи.
                        .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                        Киа спортаж2000тди 98г
                        Ауди А3 1.9ТДИ
                        Каравана Аdria 390Q

Коментар

Първоначално публикуван от georgipetkov64 Преглед на мнение
                          До сега не съм чул някой да няма дистанционно заключване,и колегите да кажат.
                          Гледам е 2000г.,няма шанс да е без дистанционно.Някой нещо е пипнал.
                          А бе тази тема май дъвкахме по повод на едно мое запитване!И на моята няма дистанционно за централното,а е 2002год. и централното се задейства само от шофьорската врата!!!Предполагам защото тя няма машинка за централно,а само ключа подава верига на модула и той задейства машинките на останалите врати?!аз още не съм разглобявал шофьорската врата макар да и купих желязна дръжка,ама ако установя че няма машинка,ще купя да и сложа за да може като заключваш от дясна врата,да се заключва и шофьорската!Даже не знам дали има възможност да се постави такава и на задния капак(5-та врата),та да се отварят всички врати от където и да завъртиш с ключа!!!

Коментар

Относно дистанционното - и аз нямам. Работя само с ключа и даже не подозирах, че някой има оригинално дистанционно.

За задния капак си мислих да сложа машинка с модул за централно и да я отварям с дистанционно. Трябва обаче да се измислят и изхвърлящи пружини или по-яки тампони на капака, за да може да се отваря сам, без да се нуждае от помощ с ръка за да прескочи ключалката. Изключително удобна екстра, фокуса ми я имаше и беше разкош, когато приближаваш към колата да си го отвориш от далече.
                            Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                            Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнение
                              Относно дистанционното - и аз нямам. Работя само с ключа и даже не подозирах, че някой има оригинално дистанционно.

За задния капак си мислих да сложа машинка с модул за централно и да я отварям с дистанционно. Трябва обаче да се измислят и изхвърлящи пружини или по-яки тампони на капака, за да може да се отваря сам, без да се нуждае от помощ с ръка за да прескочи ключалката. Изключително удобна екстра, фокуса ми я имаше и беше разкош, когато приближаваш към колата да си го отвориш от далече.
                              Нико,това наистина е чудесна екстра,но моите мечти се ограничават до това,че когато отваряш една от вратите,или багажника да задействаш всички машинки на централното!

Коментар

На моята задната врата се отваря само с ключ...от какви съображения са спестили една нормална брава с централно не ми е ясно. Когато влача нещо тежко и трябва да се гъзурча да го слагам на земята, за да изпълня ритуала по отваряне на стойката на гумата и ръгането на ключа, благославям корейския технически гений...
                                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X