Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на клапани

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Регулиране на клапани

Първоначално публикуван от ivan abt Преглед на мнение
    Ето тук може да прочетеш някой неща .....
    Това е верния отговор!
    Можеш да провериш луфта, но няма да е много лесно да отрегулираш луфта, защото луфта се определя от т.н. пулове, или както пише по горе регулировъчни шайби. Тоест, трябва да разполагаш с набор от размери регулировъчни шайби за да регулираш.
    Освен това ще ти трябва и посочения по горе спец инструмент, с който да избуташ тласкача и освободиш, и извадиш шайбата. В противен случай трябва да сваляш вала ....
    На първо време провери луфта - мери се между РВ и пула с луфтомер. Първи цил. в такт работен. Мериш луфта на клапаните на 1-ви, испускателния на 3-ти и всмукателния на 2 -ри. Завърташ КВ на 360* по посока на часовника - мериш луфта на останалите клапани!

Коментар

Следва тема-Кията нещо се разтрака,как да си я ремонтирам сам,като имам инструменти но никога не съм работил с тях,обещавам ще кача снимки!!!!
      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Това исках да му обясня, ама друго си е сам да се омажеш с ако...
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Човек първо се учи да чете, а успоредно с това и да пише.
          Ако можеш да четеш, прочети това:
          Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Иди в сервиз.
          Щом толкова елементарна операция те затруднява до степен да питаш във форумите-значи тотално не си в час.
          А щом не си-има реална опасност сам да си предизвикаш ремонт за стотици левове.

Поне при някой "майстор" иди, ама недей сам.
          Ако не си го разбрал, потренирай писането, щото те чака това:
          Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
          Следва тема-Кията нещо се разтрака,как да си я ремонтирам сам,като имам инструменти но никога не съм работил с тях,обещавам ще кача снимки!!!!
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

А ако пуловете са симетрични отдолу и отгоре не може ли да се обърнат?
            Киа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)

Коментар

След като са симетрични ,какво ще постигнеш с обръщането? А специалния инструмент може успешно да се замени с по-ячка отверка,от опит ви казвам...
              Частичен успех може да се постигне с размяна на пулове,но накрая пак трябва да се набави някой.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Отвaряш ,превъртaш рaзпределителният вaл в позициите дето ти изредихa колегите ,зaмервaш луфтовете с луфтомерa ,aко знaеш кaк и отивaш с другa колa дa си нaбaвиш необходимите пулове,връщaш се и ги почвaш нaред.Не е лошо дa си нaпрaвиш схемa ,нa всмукaтелни и изпускaтелни ,дa ги проследиш по колекторите нa моторa ,зaщото нa някои мотори сa aсиметрични и изобщо aко нямaш никaкъв опит с ремонти по ДВГ ,не бaрaй......,чистa рaботa.Дa не зaпознaеш бутaлaтa с клaпaните в някaкъв вaриaнт.
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от sabiqta93 Преглед на мнение
                  Несъм гледал как се регулират клапани на киата са хидравлични неса на контра гаики сега ми стана ясно как се регулират сменят се гумичките на пуловете защото с времето стават меки. Гумичките се проверяват като се натиска пула надоло с отверка ако са меки и лесно се бутат надоло са за сменя.
                  Бравос, юнак!!! С този правопис можеш да бъдеш сигурен, че по-голямата част от знаещите, няма да ти отговорят.

Послушай съвета на Кольо!
                  Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X