Спортидж 1 2.0 ТДИ.Проблема е такъв...Когато карам със светнати фарове продължително време,след това не мога да запаля,трудно върти.Ако карам без фарове,проблем няма.В покой акумулатора показва 12.5 в,като запаля,няколко минути държи този волтаж и постепенно започва да покачва до приличните 14.3 в.Като включа фарове,парно,чистачки,реотан на задно стъкло,пада до 13.5 в,което също е прилично.Акумолатора е необслужваем проверен в на вилка и поддържа 9.8 в в продължение на 10-15 сек,което е чудесно.Няма отечки и излишна консумация,ремъка е нов и опънат.Та,какво чудо ще е това?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дайте акъл,Кията ме подлуди
Свий
X
-
От: Дайте акъл,Кията ме подлуди.
Аз на прима виста /и с хвърляне на малко боб/ мисля, че ти е нужен нов акумулатор с по-голям капацитет. Я сега кажи колко ти е голям акумулатора.
-
Виж тази тема:
http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=203662Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от fitty Преглед на мнениеСпортидж 1 2.0 ТДИ.Проблема е такъв...Акумолатора е необслужваем проверен в на вилка и поддържа 9.8 в в продължение на 10-15 сек,което е чудесно.Та,какво чудо ще е това?Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Акумулатора е 75ач на година.Днес ще пробвам с друг акумулатор и ако пак така се държи,прочитайки линка по горе,отивам на ремонт на динамо.Значи,като карам с пуснати фарове примерно 30мин,спра и загася колата и след цигара време трудно върти и не пали,ако я оставя за 15-20 мин,пали чакмак,а карам ли я без фарове,и два часа да е,загася ли я,пали си перфектно...
Коментар
-
Хич не търси бедата в акумулатора. Докато колата пътува той не трябва да храни електроуредите и напрежението не зависи от него. 13.5 волта на нормален акумулатор му е плаващото напрежение и на него той не се зарежда.
Имаш проблем с алтернатор и/или с кабелите между него и акумулатора. Ей така на боб хвърлям че са изгорели диоди на изправителната плочка. Ама може и друго да е.
Морския не го слушай, той в лодката ако няма общо 1000 амперчаса акумулатори въобще не излиза от пристанището. А в Кия най-вероятно няма място за по-голям от 75Ач
Коментар
-
От: Дайте акъл,Кията ме подлуди
И аз залагм на акумулатор, щом като постои повече и пали безпроблемно. Виж дали самия акумулатор е горещ, след като я изгасиш, не би трябвало да е . Имах подобен проблем с друг автомобил.
Огледай и основните маси, особено тази към двигателя, макар проблема едва ли да е в тях.Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
Renault RX4 '02 2.0 (Архи)
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеЕ това с вилката не е чудесно.Свали ли под 10.5в , акумулаторът е за смяна.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
НаправИ същите замервания, само,че на голямата плюсова клема на алтернатора и корпуса на алтернатора. Сподели резултатите.Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
SSang Yong Kyron 2.0xdi
Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd
Коментар
-
Първоначално публикуван от fitty Преглед на мнениеИнтересното е,че като съм карал на фарове,като загася колата и след 3-5мин като пробвам и трудно върти,замервам акумулатора и показва 13.8,по пътя на логиката динамото е зареждалоКиа Соренто, MB A140 (Поне не съм пеша)
Коментар
-
Най-вероятно проблем с алтернатора,че са слабо място за модела.
Зареди си акумулатора със зарядно,и пробвай дали ще го има проблема.
Място за по-голям акумулатор има,аз съм с 90Ач..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
-
Първоначално публикуван от fitty Преглед на мнениеКогато карам със светнати фарове продължително време,след това не мога да запаля,трудно върти....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар