здравейте колеги.скоро си взех една киа спортидж-2.0 i 16V 4WD 128к.от този форум научих много неща за което ви благодаря.амам нужда от малко помощ,сутрин като запаля лампата на маслото свети около 10 до15 секунди съответно и клапаните щракат много като изгасне лампата се успокояват и клапаните.като загрее пак започват да се чуват 1-2.сменях маслото 2-пъти,но ефект почти никакъв.ако я запаля и и като качи масло я изгася сутринта веднага изгасва лампата.като налях минерално масло 3-4 дни нямаше никакво щракане и сега се появи отново.въпросът ми е дали е за смяна на основни и биелни лагери или.....незнам.ще съм благодарен за вашето мнение .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
kia sportge проблем с мотора
Свий
X
-
От: kia sportge проблем с мотора
И при мен трудно загасваше лампата на маслото,чак след 15-20 сек. но нямаше чукане на клапаните.След много мислене и чудехне,колегите от този форум споделиха,че проблема е в маслената помпа/по-късо стебло-контруктивно/.След смяна на маслената помпа всичко стана ОК,лампата гасне на 2-3 сек.
-
За съжаление шанса да си за смяна на лагери е доста голям, ако това го прави от доста време. Реално можеш да пробваш и само с помпа, но гаранция няма и според това дали и колко е сложен ремонта ти сам трябва да прецениш дали ще направиш този експеримент. Ако отваряш картера на място, то поне си направи труда и погледни в какво състояние са биелните и основните лагери(ако е възможно разбира се, не съм разглобявал такъв двигател). Огледай и състоянието на разпределителните валове.Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
Renault RX4 '02 2.0 (Архи)
Коментар
-
При мен имаше този проблем смених маслената помпа и се реши . Износва се преливния клапан които е във самата помпа . Това го правих преди две години и от тогава проблем не съм имал . Наи ефтино намерих маслената помпа във фирмения сервиз на Кия . Което се отнася и за много други части по тази кола .
Коментар
-
колега ....сподели от къде и за какви пари купи маслената помпа и какви пари ти взеха за смяна .... евентуално ако си я сменял сам сподели някои детайли посмяната ....LZ1ICD
Иван - 08девет683едно883
VW GOLF4 1.8 4motion.
Коментар
-
Помпата я взех от колос .на този тел.02/9251488.в сайта цената е една а по тел-а ти я казват без отстъпката така че питай за отстъпка.Смених я сам,нямаше как да снимам че бях до ушите в масло.Отпред де сваля почти всичко маха се шайбата на коляновия вал и ангренажа.Отдолу откачих предния диф от кардана и трите болта дето го държат и той увисва свива се пълен ляв или десен не съм сиг.да излезе прдната щанга малко напред.после картера и пеногасителя със сондата и тогава се развива маслената помпа.трябва да имаш силикон за гарнитури аз мазах с червен силикон. После зглабяш бързо докато не-си забравил кое от къде е
Коментар
-
И още един проблем,хвърля масло през задният отдушник на капака на клапаните,вкарах маркуча в едно шише да-не цапа филтъра и да мога да го налея обратно в мотора, но ми се вижда много странно,като пяна от конденз.ако духа само газове как да е, но то си пръска и масло което не е добре.явно джипката са я постегнали като за продан.довечера ще снимам издуханото да кажете мнение.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gogovt Преглед на мнениеИ още един проблем,хвърля масло през задният отдушник на капака на клапаните,вкарах маркуча в едно шише да-не цапа филтъра и да мога да го налея обратно в мотора, но ми се вижда много странно,като пяна от конденз.ако духа само газове как да е, но то си пръска и масло което не е добре.явно джипката са я постегнали като за продан.довечера ще снимам издуханото да кажете мнение.наличието на масло е малко но това бялото ме притеснява.
Коментар
-
Маслото в мотора е добре,преди да сменя помпата го сменях за месец 4-пъти и не беше пресечено а горе пак беше така.гледах на щеката е чисто.сега съм със repsol 10w40 пълна синтетика с добавка wins.днес вързах отдушника пак в колектора и ще видим какво ще стане.това бялото на пипане е като вода не-е мазно а маслото стои на капчици както се вижда на снимката.ще отворя капака да видя дали няма нещо като клапан да спира маслото и да пуска само газовете и ще пиша пак.
Коментар
-
Няма клапан вътре.Задната тръба е проходна,а тази която е вързана след дросела е с външен пластмасов вакуумен клапан.Това,на снимката е як конденз,значи,но е много...сигурен ли си за маслото в мотора,че...0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"
Коментар
-
днес пак гледах маслото,супер е.този конденз се събира за 3-4 дни.сутрин я паля и минавам 16км.после я паля по обяд и пак толкова.върнах отдушника пак в шишенцето ще видя за колко км.колко масло ще бутне и ще пиша.Благодаря трябва да черпя.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар