Ще я потърся някой ден, ако изобщо намеря кой да направи диагностика тук.
Днес смених горивния и въздушния филтър.
На изкачване към вилата ми загуби мощност, та заподозрях горивния. Без ключ за филтри нямаше да успея да го развия.
Не можах да преценя дали е бил задръстен, щото заваля, та стана набързо.
Сега уж върви.
Вчера ми пристигнаха и хъбовете, но нямах време за тях.
Болтчета ще трябва да взема други, защото тези от вакуумните, ще дойдат дълги.
Уж подмених маркучите от филтъра към резервоара и към помпата, а се оказа сцепено малкото маркуче дето връща от дюзите, както другия от помпата към резервоара.
Недоглеждане. А смуче яко въздух.
Оправих и това, та сега пали лесно. Падаше яко въртене преди.
Your conscience is all you can take to your grave.
Това не го разбрах.
Светенето на чека в момента не ме интересува
Така я купих и така я карам около 6-700 км.
И какво?
Ще я закарам на диагностика в друг град, ще платя пътни, самата процедура и накрая ще ми кажат, еми не знам от какво е.
Нито пък ще я оправят.
На прост дебилен предкамерен турбодизел, накичили камара електроника, която да го скопява...
ПП: В съвсем скоро време планирам да избуша и катализатора.
Your conscience is all you can take to your grave.
Можеш да си направиш сам диагностиката с едно мостче,ако се интересуваш как ще ти обясня как става.С компютри за диагностика не се се занимавай защото няма да тикажат нищо по различно от това което ще видиш сам.И най интересното е че не могат да ти изчистят данните.Колата не потдържа живи данни така че не си давай парите залудо като мен.Иначе това че ти свети чека не е добре.При мен се оказаха лоши връзки и най вече тази за която е закачен датчика на коляновиш вал,като го размърдам и чека гасне.Ще се радвам ако съм бил полезен.Успех.
Кия Спортидж 2000тди
Всеки шут отзад-е крачка на пред
Говорих с моя майстор , каза че на дизелите програмата е за след 2004 г. Може би в Опел сервиз ...да питам ли там ?
Така е. Модела до 2003 никога не е внасян официално тук.Всичко е втора ръка от вън. Най близкия четец е в Италия, че в Гърция пък дизели не са внасяни никога. И в Киа България не могат да го четат.
Коментар