Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята Кия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моята Кия

Не махай целия егр. Ламарината я слагаш между клапана и тръбата, която отива към изпускателите(от нея смуче клапана). Точно тия два болта, за които се прави крив ключ. Може да се наложи да демонтираш целия за да направиш ламаринката.

Не знам до колко компютъра знае, че егра е там, не е добра идея да се махат букси и вакуми на повечето коли.
    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

Обратно се прави ако клапана не е блокирал в отворено положение. Логиката е, че първо клапана се явява преграда м/у горещите газове (той за това е проектиран) и след него ламаринката м/у него и смукателния колектор за допълнително уплътнение, а и да не прегаря толкова лесно.
      Ако самия ЕГР е повреден в отворено положение и не може да се затвори- си трябва по сериозна "ламаринка", че тънките прегарят много бързо.
      Ако ЕГР си работи нормално достатъчно е само да се извади вакума (да не се забравя да се затапи хубаво изваденото маркуче). Нормалното му положение е затворен, достатъчно здрав е и няма нужда от никакви ламаринки.
      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Днес успях да свърша работата по затапването на ЕГР-а.
        Кривия ключ, както си му е реда и т.н.
        Ще разправям със снимки, че нагледно се добива по-добра представа, ако някой реши да го прави.

Първо се откача вакуума и буксата.
        Аз буксата не съм я откачал, че беше много спечена и ме беше страх да не я счупя.
        Полсле се развива пластинката която държи буксите и маркучетата, за да не пречи. Две болтчета са.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0365.jpg
Прегледи:1
Размер:90.3 КБ
ID:5704541
        Виждат се четирите болта, които трябва да се развият.

Име:DSC_0366.jpg
Размер:107.2 КБ
ID:5704542

Задните два, с кривия ключ.

Име:DSC_0367.jpg
Размер:91.6 КБ
ID:5704543

Ето я гадта.
        С порядъчно сажди вътре. Не мога да преценя, дали е затваряла напълно.

Име:DSC_0371.jpg
Размер:90.1 КБ
ID:5704547 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0370.jpg
Размер:89.6 КБ
ID:5704546 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0368.jpg
Размер:69.4 КБ
ID:5704544

Гарнитурата и пластината:

Име:DSC_0374.jpg
Размер:148.6 КБ
ID:5704549 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0373.jpg
Размер:169.3 КБ
ID:5704548

Да отбележа, че е по-добре да се разпробие с 9мм свредло, защото напасването после е изключително сръдкава работа.
        Използвах паста за ауспуси по малко от двете страни на гарнитурата и пластината.

Тръбата по която идват саждите от генерацията НЕ Е гъвкава, както се заблудих в началото, защото има обвивка наподобяваща оплетка.
        Хубаво е първо да се захванат на две резби "терсенитите" болтчета на фланеца към генерацията.
        Аз първо наместих лесните и после ми отне час и нещо да се мъча да завия онези.
        Наложи се пак да ги отвия.

Вакуумното маркуче пак си го закачих за клапана и буксата си е включена.

Мисля тия дни да опитам да елиминирам първо маркучето, после буксата. Да видя как ще се държи.
        Самия клапан се управлява от вакуума посредством мембраната.
        Подозирам, че отзад има един вид потенциометър, който дава инфо на компа.
        Буксата е с три кабелчета.
        Прикачени файлове
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Рекапитулация:

Дед' Гоше, ще ме извиняваш ама "подобрение на респонса в ниските", едва ли е достатъчно да опише резултата от тази интервенция.
          Двигателя се "събуди".
          На подаване на газ, реагира значително по-отривисто.
          Не забелязвам да пуши повече от преди и при рязко подаване на газ и при изфорсиране.
          Когато карам бавно на първа или втора, всяко леко подаване на газ е като шут отзад.
          Реагира и скача мигновено.
          При ускорение, още около 1800 об/мин се усеща че набира по-бодро, а подмине ли 2000, се изстрелва.
          Ускорението е много по-чевръсто и прави кеф.

Аз от месец я карам тая кола и ме беше накарала да забравя какво е да караш турбодизел.
          По-голям мъртвец не бях карал, дори дизел без турбо.

Сега "се апе по г@зо" като и подам газ.
          Ще видя дали и как ще се отрази на разхода, но едва ли ще отпуша повече тая пълначка на сажди, дето души и турбото и прави по-малко ефективен и интеркулера.

Благодаря на всички за напътствията и се надявам и аз да съм бил полезен!

Коментар

Не разбрах къде е затапен,аз го затапвам м/у тръбата и клапана.
            Развивам двата болта с кривия ключ,и слагам ламарината с гарнитура.
            Не свалям клапана.
            Писали сме по едно и също време,пак ще го затапя мизерника!
            .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
            Киа спортаж2000тди 98г
            Ауди А3 1.9ТДИ
            Каравана Аdria 390Q

Коментар

Затапен е там, където казваш.
              Само дето аз свалих клапана и после го сложих.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                Рекапитулация:

Дед' Гоше, ще ме извиняваш ама "подобрение на респонса в ниските", едва ли е достатъчно да опише резултата от тази интервенция.
                Двигателя се "събуди".
                На подаване на газ, реагира значително по-отривисто.
                Не забелязвам да пуши повече от преди и при рязко подаване на газ и при изфорсиране.
                Когато карам бавно на първа или втора, всяко леко подаване на газ е като шут отзад.
                Реагира и скача мигновено.
                При ускорение, още около 1800 об/мин се усеща че набира по-бодро, а подмине ли 2000, се изстрелва.
                Ускорението е много по-чевръсто и прави кеф.

Аз от месец я карам тая кола и ме беше накарала да забравя какво е да караш турбодизел.
                По-голям мъртвец не бях карал, дори дизел без турбо.

Сега "се апе по г@зо" като и подам газ.
                Ще видя дали и как ще се отрази на разхода, но едва ли ще отпуша повече тая пълначка на сажди, дето души и турбото и прави по-малко ефективен и интеркулера.

Благодаря на всички за напътствията и се надявам и аз да съм бил полезен!
                Баси дизела. Не обичам печки и се лигавя. Все пак да попитам дали би имало подобен ефект и на бензинов автомобил?
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Предполагам за двигателя е по-добре да диша чист въздух (и студен), отколкото изгорели газове.
                  Последно редактирано от TigerHunter; 02-03-16, 20:54.

Коментар

Браво за снимковия материал. Радвам се, че си усетил разликата и ако наистина е толкова драстична, най вероятно не е затварял клапана коректно.

На бензините егр-а не създава такива драстични разлики в поведението и понеже не вкарва толкова мизерия в колектора е практически ненужно изолирането му. Друг е и въпроса, че на бензиновите има шанс да се шашне компа и да обърка малко сместа даже. Много зависи какъв е егр-а и какво точни прави. Няма да навлизам в подробности, но ако е екотека на опел или сходния на vw няма лошо да се махне. На фордовите зитеци има PAI(pulse air injection), което работи на обратния принцип на егр, т.е. пуска въздух в изпускателя и доизгаря там недоизгореното. На японците EGR или както при някои марки е познат като ECT от лични наблюдения не бих затапил, по-скоро влошава нещата.
                    Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
                    Renault RX4 '02 2.0 (Архи)

Коментар

• От: Моята Кия

Понеже пастата трябваше да я докарат сутринта, а я докараха след обяд, след ЕГР-а се захванах с фаровете.

Ето как бяха:

Име:DSC_0357.jpg
Прегледи:2
Размер:161.7 КБ
ID:5704554

Помътняли с леко жълтеникав отенък.
                      Та сутринта ги почистих и матирах с водна шкурка 1500 и 2000.

Име:DSC_0376.jpg
Размер:122.1 КБ
ID:5704556

Име:DSC_0375.jpg
Размер:106.8 КБ
ID:5704555

След обяд ги минах два пъти с паста за полиране на фарове на 3М.

Име:DSC_0386.jpg
Размер:98.5 КБ
ID:5704560 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0384.jpg
Размер:107.6 КБ
ID:5704558 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0378.jpg
Размер:135.4 КБ
ID:5704557 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0383.jpg
Размер:131.4 КБ
ID:5704562

Нямам претенции да съм ги направил много професионално, но резултата определено ме удовлетворява.

Бях забравил, че имам такава машинка, та отначало потърках на ръка.
                      Машинката е по-голяма от онези които се ползват, но пък освен кръгово, се движи и орбитално.
                      Става и за пастиране на боя.

Име:DSC_0381.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5704565

Коментар

Днес смених маркучите за нафтата. От филтъра до помпата и от тръбичката от резервоара, до филтъра.
                        Смуче ми от някъде въздух и сутрин ако не подкача, притриса при палене.
                        Сутринта ще видя как е положението, и ако пак е засмукала, ще сменя и този за обратната нафта.

Смених също и някои изпочупени пластмаси по интериора, за които благодаря на Еленко.

Коментар

Саше,хубаво си ги лъснал фаровете,ама вземи да им лепнеш едно фолио(прозрачно),за да ги запазиш такива дълго време!

Готина машинка!!Пу-пу ...
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Благодаря, Круме?
                            Не знам откъде да купя такова фолио, но за следващия път, ще помисля.
                            Имам паста за още веднъж, но ще трябва повечко да се заиграя със шкурките и да почна от по-едра.
                            Ако ще слагам фолио, ще се опитам да ги направя максимално добре.

Коментар

Ще трябва да сложиш,защото след два-три месеца пак ще са матови. Няма начин по Дупница да не се намери фолио.
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ще потърся.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X