Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моята Кия
Свий
X
-
От: Моята Кия
Това са двата вида сп. апарати които аз познавам -може да има и други- и са взаимно заменяеми само ако се сменят с конзолата която ги държи към шенкела. Другото се вижда от снимките качени от Сашо. за което му благодаря. Ако има въпроси ще отговарям ама ако знам.
Коментар
-
Днес ми остана много малко време,защото се занимавах с охладителната система на Ферозо-аплауза.
Но свалих предно ляво колело и последно установих, че хлопането е от долния шарнир.
Направих две клипчета. Нямам претенции да са станали много добре, но ме порази и големия радиален луфт на полуоската в главината.
Явно игления лагер се е разпаднал тотално и ще се наложи да правя втулки. И за двете страни.
Вчера препипвах горния шарнир, но с монтирано колело и явно хлопането на долния се е предавало по шенкела.
Сега определено се вижда, че долния е заминал.
Ето клипчетата:
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение2. Хъбовете имат ли лагер вътре(имаш ли снимка вътре)? За сравнение с другите модели ми и е интересно.
Вчера се замотах и забравих, но ето снимки на хъба разглобен.
Не виждам никакво лагерче вътре. Има само пружина.
Подобно, ако не и същото е устройството на оригиналните хъбове на Ферозата, които са AISIN.
За луфта на полуоската, не знам колко луфт е нормално да има, но видях колко не е нормално да има.
Виж видеото от снощи.
И на Ферозата има луфт на полуоската в главината, но чак толкова не е .
Там са оригинално втулки, които на моята явно са се поизносили.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеВчера се замотах и забравих, но ето снимки на хъба разглобен.
Не виждам никакво лагерче вътре. Има само пружина.
Подобно, ако не и същото е устройството на оригиналните хъбове на Ферозата, които са AISIN.
За луфта на полуоската, не знам колко луфт е нормално да има, но видях колко не е нормално да има.
Виж видеото от снощи.
И на Ферозата има луфт на полуоската в главината, но чак толкова не е .
Там са оригинално втулки, които на моята явно са се поизносили.
За наличие на лагер в тая част която е закачена на полуската става дума и не се вижда на снимката, моите там се износиха, ама след тунинга за сега няма проблеми.
Моя луфт в полуоската по-спомен е доста по-малък, отзад май няма хлопане и няма тракане, като свалям хъбовете за смазване (някога когато имам време) ще погледна по обстойно.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Привет, колеги!
Днес случайно надниканах под задницата, за да видя има ли гресьорки на карето на кардана. Не видях да има, но не съм се завирал.
Друго ми направи впечатление.
Лявата пружина, там където ляга на шасито, беше леко изместена навън спрямо центъра на тарелката.
Погледнах и дясната.
Там сякаш има нещо като тампон, не можах да определя точно какво е, но си стоеше по средата.
Каква е системата там?
Ако е някакъв специален тампон, да търся.
Тя не би трябвало да изпадне и така, но...
Ето снимки:
Това е лявата пружина.
А това, дясната.
Коментар
-
Като гледам е подложката на пружината това, най-вероятно с времето се е накъсала и изпаднала. Сигурно ги има като резервна част по магазините и едва ли е скъпа. Ако искаш, мога да погледна за всеки случай как е точно и при мен там.Opel Frontera A 2.5tds ' 98 (Тера)
Renault RX4 '02 2.0 (Архи)
Коментар
-
И моите бяха така (едната счупена по същия начин) и ги смених с омегови. Със счупена пружина е стабилна в завой като "жигула на лед"
П.П. Имам една здрава оригинална ако не ти се вземат други.Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.
Коментар
-
Първоначално публикуван от McNicko Преглед на мнениеПак съм гледал със заспалия поглед снимките... Не стои ли на една страна колата така?
Та и аз имам една здрава..Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
Киа спортаж2000тди 98г
Ауди А3 1.9ТДИ
Каравана Аdria 390Q
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар