Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA Sorento 3.5 2005 - впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: KIA Sorento 3.5 2005 - впечатления

Въпрос към колегата Камен Ангелов , сигурен ли си че автоматика ти е 5 скорости ,питам защото преди около 2-3години карах Соренто 2004г. 2,5 дизел автоматик и беше с 4ск. като го вземах също ми обясняваха че бил с 5 но се "оказа " че 5 тата скорост била lock-up просто заключва и падат оборотите с 200-300 оборота. Точно заради 5 тата скорост се заглеждам по 3,3 мотора и вярно ли е с директно впръскване.

Коментар

Познава се по скоростния лост. Ако е с типтроник, значи е пет скоростната. По-рядка е, само след 2005 та. 3.3 няма да намериш на пазара според мен.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jatco_5R05_transmission

Коментар

И моята имаше типтроник но си беше с 4 , има една 3,3 в момента на Горубляне . Рядко излизат по обяви

Коментар

Здравейте колеги! Нов съм в offraod режима, и от извесно време заглеждам киа соренто 3.5 бензин но гледам че са само автомати.Благидаря предварително за оказана помощ.Интервсува ме като джим как е мотор,ходова час,скоростна кутия каква е подръжката.Джипа ще се кара предимно на пътя но също така ще се кара по черни пътища и от време на време ще се кара в кал и сняг и два най-много три пъти в годината ще се тегли товари с него от рода на ремарке около 150кг.и товар около 700кг. пробле ли е това. Доста от моделите имат 2Hl 2LI 4x4 i low a други auto 4x4 и low. Вече разбрах че и ГИ може да се монтира което е добре.Освен това как мога да разбера дали е 4 или 5 степенна кутията при евентоална покупка.
          Благодаря още веднъж ☺.

Коментар

Здравейте колеги темата е малко стара но искам да попитам при по високи скорости около 120-130 км/ч по магистралата шумна ли е колата,и модел от 2006 г. с двигател 3.5 с каква кутия е 4 или 5 степенен автомат
            Honda CR-V FACE

Коментар

След 2005 слагат пет степенната кутия, която е с типтроник и се познава по лоста.

Коментар

Здравейте, да изтупам хубаво прахоляка. Въпросния автомобил от заглавието - за жената се търси. Именно големия мотор 3.5v6 (3.3 с GDI не го щА) и автомата са основни печеливши в избора. Разбира се цената и комбинацията СУВ/Комби/джип са примамливи.
                Та няколко чуденки имам преди да тръгна по обяви, а именно:
                1) гаранция, ли е че когато лоста е с типтроник, кутията е 5 степенна ?
                1.1) някъде четох че кутията е Aisin 3040le, но май се оказва че не е така ?!
                2) мотора някъде пишат, че е осблужен със сменена верига , 3.5V6 не е ли САМО с АНГРЕНАЖ ?
                3) всички обяви в момента независимо от двигателя са само с 2 позиции на "раздатката", демек ондеманд система. Това не ме притеснява, не ми е ясно като минеш на бавни дали относо си ондеманд или един вид става 50:50 part time
                3.1) това он деманд не намирам точна информация как работи - с електро съединители, с виско муфа, или как

Като цяло приемам идеи за сходни СУВ-чета, бензин (поне 3000см3), автомат с тия размери и задължително БАВНИ.

Коментар

Off
                  За какво са и бавни на жена ти?
                  Чисто любопитство.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Съединител - долен, ляв педал.
                  Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

• I.Stoyanov
                    I.Stoyanov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Прав си! На нея не й трябват, ама може да се окаже в един момент, че това ще е бъде приятен детевоз за близки и далечни райни на Северна Гърция и на мен ще ми притрябват , където до сега сме били с рънъра, а на него му се наглеждам да разкарам (свиване на автопарка, че само стоят и пречат)

• drukman
                    drukman коментира
                    Редактиране на коментар
                    Ясно. Ама като написа "жената" и ми стана интересно. Моята кара 10г Патрул GR и не забеляза, че има бавни и предно.

• I.Stoyanov
                    I.Stoyanov коментира
                    Редактиране на коментар
                    Преди време имах за малко едно BMW 335 с ръчни скорости. Незнайно защо мойта го покара 2-3 пъти. После го търси, викам й - що бе, нали само автоматици караш, а тя - е то тва е като автоматик (зачесах се, почудих се, ама все пак попитах), смисъл ?! Ами как смисъл - която и предавка да сложиш все потегля

Май май никой няма преки вЧепетления за тоз модел... Пък и не давате индикации за нещо сходно

Коментар

Определено не е масов модела. До тук получих един тон разнопосочна инфомрация главно два лагеа за 3.5 и против 3.5 . Никой обаче не е реално аргументиран, а само чул, отнякъде някой, някога му казал, че прегрявали, имали проблем със смазването (карало се с половин литър горница масло ), 3.3 пък му се разхлабвали болтовете на главите.. В общи линий никаква конкретика от някой позлвал.
                    Много полезно като ми кажат - вземи си дизела, супер е след фейслифта... И влизаш в мобилето 90% от тия за части са дизели с окотени мотори .
                    Май ще трябва за пореден път да се доверя на усета и късмета си. Пък каквото дойде, да не е човек

Иии да друго МПС от тоя ранг в смимслен бюджет до 7-8К€ не намирам, изпускам ли нещо

Коментар

• I.Stoyanov
                      I.Stoyanov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Благодаря за уточнението, съгласен съм че е аналог, но го има в малък диапазон от години. По-скоро в теракан може да се срещтна абсолютен аналог, но и там не е убито откъм инфомация...

• slatanic
                      slatanic коментира
                      Редактиране на коментар
                      Търси гранд преди 2014- 2015 с 3.6 матор и на около 200К+ км отвъд голямата вода.Имаш шанс...

• I.Stoyanov
                      I.Stoyanov коментира
                      Редактиране на коментар
                      Аа не, приключих с американскиата техника!

И аз съм като теб . след като блъснах Галопера , търся сега Теракан или алтернативен, ама май ще си дам малко повече време ,. че почнах да загелждам и бусове 4х4 ))
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

То 4х4 има много, въпроса е дали има бавни и къде ще ходиш с него.

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
                        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
                        Редактиране на коментар
                        Бус с бавни доста зор , ама ако трябва имам раздатка от Галоперчето , ще му сложим ))))))

• I.Stoyanov
                        I.Stoyanov коментира
                        Редактиране на коментар
                        Всичко зависи за какво ще се ползва. Като цяло аз за пътуване надълго по асфалта си имам кола. Проблема е че търся премерен вариант за пътуване по леко черно без хард изпълнения, но и сравнителен пътен кофорт, съчетан с адекватен двигател като тяга и задължително автоматик. Та не са много опциите в бюдет до 10К, иначе има какво да се вземе, но не мисля че е оправдано просто.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                    X