Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

    Здравейте,колеги.Радвам се,че ставам част от малкото полезни форуми в България,но не се радвам,че е по лоша причина .Притежавам Kia Sorento 2.5 CRDI ,автоматик ,2005г.Колата е на 160 хиляди км, имам я от около 2.5години като винаги съм я обслужвал в официален сервиз на КИА в Пловдив.От преди 5-6 месеца започна едно виене, като я закарах в неофициален сервиз и ми казаха,че не е от лагерите,а най-вероятно от диференциала, но и че не е нещо фатално.

    Проблем 1 :

    И така...днес я закарах за смяна на масла и филтри в КИА - София , като им обясних за проблемите с виенето и се оказа следното - проблемът е в задният диференциал, като е нужно да бъде демонтиран,за да се разбере какво по-конкретно му има, а бъде ли демонтиран е задължително да се сменят лагери и зъбни колела, но доколкото разбрах ако има проблем с пиньона и короната не е добре, тъй като не могат да бъдат настроени дори и да бъдат купени нови , което автоматично значи нов диференциал,като човекът от КИА ми каза,че ще струва няколко хиляди ( утре ще питам конкретно колко ).


    Проблем 2 :
    Има голям луфт в раздатката ( 1-1,5см).За този проблем ми препоръчаха да не го оправям сега,тъй като и той ще излезе скъпо, а ако се счупи, няма да мога да ползвам 4х4.


    Въпросите ми към вас са:

    1. Смятате ли,че по проблем 1 има друго решение, което да излезне по-евтино ( ако евентуално утре се окаже,че със смяната на лагерите не се оправи виенето ) - например мислих за диференциал,който не е чисто нов,но изниква въпросът как ще разбера дали е в изправност?

    2. По проблем 2 - проблем ли е да се кара колата само със задно предаване( аз я използвам най-вече за шосейно каране ) и можете ли да предложите вариант,при който да излезне по-евтин ремонта.



    Искам да поясня на колегите, че аз от коли не разбирам или да кажем имам общи познания, така че моля да няма нападки.Готов съм да предоставям/изисквам пълна информация по въпросите ви,ако компетентността не ми позволява да ви дам адекватни отговори.

    Благодаря предварително!

  • #2
    От: Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

    Здрасти и добре дошъл.На въпросите:
    1.Те ли не могат да настроят диф-а?Ремонта на Главно предаване се състои в подмяна на лагери,ако е необходимо зъбни двойки и специфична настройка.Ако не могат-да не пипат.И не е "няколко хиляди",а по-скоро няколко стотин лв.Има разпорна втулка,на която работата не и е в диф-а.Обикновено там са проблемите.
    2.Луфта къде е?Ако е на изхода към задния кардан,може и да минеш много леко.
    Не е лошо да ми звъннеш,аз се занимавам главно с трансмисии и окачвания.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

    Коментар


    • #3
      От: Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

      Послушай Соти.

      Коментар


      • #4
        От: Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

        +1! Обади се на Соти колега, аз частично минах през твоите проблеми и сега всичко е наред.
        KIA SORENTO EX 2005, 2,5CRDI MT.

        Коментар


        • #5
          От: Сериозни проблеми с KIA Sorento 2005г.

          Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Послушай Соти.
          Така и направих

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X