Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SsangYong/Daewoo Musso

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: SsangYong/Daewoo Musso

Продадоха се доста такива "автомобили" нови и втора ръка. Сега по пътищата са по-редки от Москвич 407.
    Естественият подбор си казва тежката дума...
    Интересното е, че като правило корейските автомобили са доста здрави. Това извращение явно е изключение. С джиповете недей го сравнява.
    Ако ти трябват разни боклуци за този боклук, до работата ми има една автоморга, в която има такава гад с изгорял двигателен отсек.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От кога те чакам да се включиш в темата, даже съм ти цитирал мнението 1:1 предварително пред пичове от форума дето имат трилитрови+ Паджера !
      Нищо, освен пари, не ми трябва, ма може да мина покрай теб за по кафе и раздувка, ако ми остане някакво време.

P.S. Евалла праа на знаещи и можещи хора, ма трябва да разберете, че размера на ваща пишка не е точния за всичко.
      P.P.S. ... пък после, пак аз съм бил виновен, че е пълно с разбиратори !
      Последно редактирано от Джоу (x3mrjoe); 04-09-14, 00:30. Причина: P.S. и P.P.S.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Аз понеже имах муссо,което карах около 4 години,и мога да кажа,че не съм имал проблеми с него нито по асфалт,нито по черно.Имам мин. 30000 км с него и достатъчно документирани разходки на който се вижда как и къде съм го карал.Да вярно-не е най-бързия джип /смисъл не е 5.7 НЕМI или други muscle нали примерно/ама аз за гонки по асфалт ползвам лека кола,не е и супер проходим,изгнил и легендарен /като тойота HJ61 или други,щото те сички тойоти са легендарни примерно/,и все пак твърдя,че има качества за лек оффроуд,който могат да бъдат оценени от хора за който не е водещо,че колкото е по масов и мощен джипа толко е по джип!За муссо имах пари тогава,муссо си купих и съм се забавлявал доволно с него,просто е едно бюджетно решение за кеф и лек офф..........
        Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
        Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
        Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
        Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Карах Мусо 2,9 ТД повече от 80 хил. км, които изминах за 3 години. Не мога да се оплача от колата, наистина най-лошия път, по който съм я карал беше т.нар. "дърварски" с плитки коловози и кал. Редовно обаче бръмчах по шосе, сгур, макадам. Обслужих предница, смених съединител, смених също и жилата от скоростния лост до кутията, както и вакуумна мембрана от вътрешната страна на предна лява главина. Добър климатик, удобни седалки, стабилен в завой. Твърда возия, малко по-тежко включване на скоростите/ 5-та и задна/. Чудесен влекач, 2800 кг ремарке по талон, теглил съм 4 колесна каравана. Но как вървеше на олио в топло и студено
          Георги Кулишев
          Ямбол
          0889 42 00 74

Коментар

Първоначално публикуван от kulishev Преглед на мнение
            Карах Мусо 2,9 ТД повече от 80 хил. км, които изминах за 3 години. Не мога да се оплача от колата, наистина най-лошия път, по който съм я карал беше т.нар. "дърварски" с плитки коловози и кал. Редовно обаче бръмчах по шосе, сгур, макадам. Обслужих предница, смених съединител, смених също и жилата от скоростния лост до кутията, както и вакуумна мембрана от вътрешната страна на предна лява главина. Добър климатик, удобни седалки, стабилен в завой. Твърда возия, малко по-тежко включване на скоростите/ 5-та и задна/. Чудесен влекач, 2800 кг ремарке по талон, теглил съм 4 колесна каравана. Но как вървеше на олио в топло и студено
            Как можа да го похвалиш Колега,тук това маи е най-ненавижданата и мразена разновидност на жипки,е са ще видиш какво хранене ще падне.......

Коментар

Тъкмо бях решил да похваля мусото и хоп днес на един не много стръмен черен път задния диференцал изтрака доста тъжно.И сега когато малко го натоваря,дори и при по рязко тръгване на първа прищтраква и притриса.Като че превърта в шлиците а и започна да се чува едно постояно жулене на желязо.Звукът е като че предпазната ламарина трие в спирачен диск.Но в интарес на истината колата ме прибра от повече от 40 км.А не ме заряза в гората.Имам наблюдения че май често се чупят тези диференциали ,какъв е правилния ход в този случай?

Коментар

Първоначално публикуван от boribo Преглед на мнение
                ...какъв е правилния ход в този случай?
                Задаваш отговор.

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                  Задаваш отговор.
                  Защо да е отговор.Не съм на ясно какъв е точно проблема още по малко какво е лесното решение на този проблем

Коментар

...
                    Правилния ход е да го погледне някой, който разбира, да се установи проблема, и тогава да се търси решение,
                    щото иначе само си говорим некви неща изпразнени от съдържание.

... а ти колега, като казваш, че го караш отскоро, смени ли му маслата, или поне погледна ли колко има в скорости, раздатка и диференциали ?

Коментар

...Само където се кара и вози по скоро като камионче а не като кола.
                      Да, щото не е кола , и ако имаш възможност, покарай дълго Паджеро II 2.8ТД и Гранд ZJ 2.5ТД, и после сподели сравнителните си впечатления като динамика и разход.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                      Задаваш отговор.
                      И ако спука гума, само щото не е супер селект или куадра драйв, а "автомобил" според теб, пак ли трябва да задава същия отговор ?!
                      Направо да дига телефона, и да идват да го зимат, па ти му дай некоя истинска джипка от твойте, дето не знаеш къде ти стои крика, и от къде ти се отваря предния капак, щото не се чупат.

Гоуем си Никиии !

Коментар

Фактът че въпросните боклуци, почти изчезнаха от пътищата е показателен...
                        Суперселектът и куадрадрайвът не са фактор. Аз поне не държа на тях. Дори разкарвам автомобила със суперселект, въпреки че е перфектен и си оставям два нормални парттайма, произведени 82г..
                        Колкото до Гнусото - ми лайно на всички нива си е, каквото и да ми кажеш... Нещо като УАЗ Патриот.

Коментар

"Колкото до Гнусото - ми лайно на всички нива си е, каквото и да ми кажеш... Нещо като УАЗ Патриот.[/QUOTE]"

-Рече и отсече един истински капацитет.

"Фактът че въпросните боклуци, почти изчезнаха от пътищата е показателен..."

-То и Г-класите от тия години не се прескачат по пътищата,или ти те са позачезнали също като "въпросния боклук"

Има ли нещо дето друг да го има,а ти не,и да ти хареса?Имам чувството ,че за теб всичко е от боклук и скрап нагоре................

Коментар

Мда - време е да се включи единицата "Фарад" в тейтинга на някой потребители (големи капацитети)
                            Щом някой с 2 фарада казва нещо - навеждаш смирено глава и слушаш! Къф си ти, че да имаш мнение - той е с цели 2 Фарада!
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Фактът е най-упоритото нещо на света...

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                                Мда - време е да се включи единицата "Фарад" в тейтинга на някой потребители (големи капацитети)
                                Щом някой с 2 фарада казва нещо - навеждаш смирено глава и слушаш! Къф си ти, че да имаш мнение - той е с цели 2 Фарада!
                                нали ще опитам да си взема поука ,че няма да наведа глава,то е ясно особено когато съм сигурен от собствения си опит.А и се убедих за пореден път,че спора с предубеден човек,или по лошо хейтър е безмислен.Иначе когато не съм прав,да ще си замълча.........

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X