Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SsangYong/Daewoo Musso

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: SsangYong/Daewoo Musso

Карал съм повече джипове, отколкото някои от вас са виждали изобщо, та имам някакъв опит. Към момента имам 4 (четири ) лични джипа. Изобщо не става въпрос за хейтърство и предубеденост. За разлика от повечето вас аз зная и мога - колите си ремонтирам сам и не пускам теми от рода на "ПОМОЩ!!! - спада ми задна лява гума"...
    Корейските коли са читави по правило, но това е категорично несполучлива модификация. Колкото двигателя - приликата му с Мерцедес е като между стол и електрически стол.
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Отказвам се!Все пак темата беше да помага на хората с тия "боклуци".

а теми от рода на "ПОМОЩ!!! се пускат и ще се пускат защото се напълни с всякакви майстори който серат и се учат на хората по колите.

Май ми беше по добре докато само четях и се забавлявах искрено тук.........
      Последно редактирано от svjokera; 15-09-14, 11:33.
      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
        Фактът е най-упоритото нещо на света...
        Упорити са, когато си ги навиваш на пръста!
        А да знаеш, ръсиш и НАЛАГАШ само пречупените през твоята призма факти, гарнирани с въпиющо презрение е най-малкото признак на възпитание.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Един глас против Мусо и Корандо, независимо от обстоятелствата.
          Няма да обяснявам защо.

Коментар

тук за двигателя мисля че не си прав.На моя двигател 2.3тд на всяка част има шампа и номер на мерцедес включително и на скобите на водните съединения.Никак не ми се вярва корейците да са са копирали и емблемите.Според мен тези двигатели са купувани от Германия и са сглобявани в Корея или нещо подобно.Да не говорим че всяка гарнитурка е от мерцедес...

Коментар

[QUOTE=Джоу (x3mrjoe);2587949]Да, щото не е кола , и ако имаш възможност, покарай дълго Паджеро II 2.8ТД и Гранд ZJ 2.5ТД, и после сподели сравнителните си впечатления като динамика и разход.

Да не е кола и този който очаква да се кара като кола ще бъде разочорован.
              Не съм карал такива джипки за които говориш но подозирам че няма да има голама разлика във вървежа а смятам чи разхода ще е доста по висок.

Коментар

Мда а а, това българина е упорита гад - особено кога требе да плюе.

Ама да каже нещо конструктивно ... ядец.

Това добиче изчезна от пътищата щото българина не знае да поддържа автомобил (в случая джип ).

Слагането на правилното масло и третиране на скоростна, раздатка и дифове е задължителна.

Попаднах на екземпляр които е много запазен откъм купе и ДВГ и напълно занемарен във всяко друго отношение. И то до такава степен че втулките на горните носачи бяха опряли желязо в желязо. И за това е виновно четириколесното добиче??? По скоро двукракото.

Много благодаря за помоща на Джоу. В много отношения той е прав.

Вече имам известен опит с "Гнусото" (аз си му викам друго яче) - доста неща оправих, доста ме чакат. Но ... няма за къде да се бърза.

Това е от мен.

А това че оцапахте темата, вместо да сте ползотворни си е едно на ръка.

Коментар

Голямо плюване падна на мусото,но не виждам някой от собствениците да се оплаква от сериозни проблеми.

Коментар

Не се оплакват, защото повечето имаха благоразумието да ги продадат.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Ето нещо интересно

http://www.off-road.bg/ssangyong-xav.../#.VSzMevmsVc8 ,

въпреки че препратката към Musso не е съвсем точна.

Малко хора в България, а и не само, знаят, че марката произвежда леки автомобили само 4х4, SUV, и камиони.

P.S. Всички знаем, че на Скрапа УАЗ не му харесва, та е нЕма нужда да ни го повтаря.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Здравей те!
                        Карам Мусо Спорт от 1 година. За това чак сега ще опиша моите впечатления от този автомобил(Гнусо) както му казвате тука.
                        Автомобила е 2004 година на производство,първата му регистрация е 02.2005, 2,9, 88 kw
                        Купих го за прекалено смешни пари за пикап,което си оказа добра покупка като цяло. Като използвам цитат от форума, че няма лоши автомобили, има зле поддържани такива, моя се оказа зле подържан. Първоначално смених предни(48лв) и задни накладки(40), на ръчната -челюсти(20 лв- залепване на ново феродо), жила(85 лв бройката), ремък, оптяжна ролка, предни и задни биалетки, преден ляв маншон, скъсана тръбичка на климатика(20 лв) и зареждане, смяна на хъбовете с ръчни(въобще не си и помислих да възстановявам оригиналните)смяна на масло -10 л. счупен EGR клапан, смених с втора употреба, и всичко това само за 108 000 км.(поне това показваше на километража, а в сервизната книжка, последните попълнени данни бяха на 105 000, 3 месеца преди да я закупя).
                        Пикапа се държи доста добре, вози меко и се кара доста удобно(изненадаме). Очаквах доста по твърдо возене. TSC- техния тракшън контрол не се намесва рано, но се справя доста добре, не се налага в лека кал(4-5 см) да се включва двойното. Първо действа на двигателя, после започва да действа и със спирачките. Този екзепляр няма блокировки на дефернциала. По магистралата на 152-3 км/ч му изключва помпата, има мощност, но няма обороти. При скорост 110-115 разхода му на горива е около 8,5, в града 10л.
                        Двигателя е безгрешен. Няма проблем с олиото, даже много му харесва). Април му сложиш и метанова уредба. Пикапа стана малко по пъргав и по добре се справя с баирите. Разхода му е (110 км/ч) 4-4,5 л дизел, или каквото има в резорвара и 3,8-4,2 кг метан на 100 км. Изминал общо 18000 км до сега, и съм доволен.
                        Оправда си покупката, защото строя вила в един байр, за това ми трябваше такъв тип автомобил. Върши си работата.

Коментар

Здравейте и от мен.Четох,четох и нищо не разбрах.Може би съм прозт,но ще дам един линк и ще поискам съвет:какво ще кажете за това нещо?Защото ми харесва,но това което прочетох малко ме разколеба.http://www.ebay.co.uk/itm/2915749809...%3AMEBIDX%3AIT .мерси

Коментар

1. Не разбрах кое те е разколебало ?
                            2. За такива пари си взимаш Musso Sport от тук, и то с ляв волан.

Коментар

Ами живея в Англия и искам да си купя някакъв пикап,затова показвам с десен волан.Въпросът ми е дали си заслужава или да гледам за друга марка?Щото пикапите са толкова мн,че да те заболи главата да четеш и избираш.По принцип сум фен на корейските коли-по специално Деу,имал съм няколко,но не и Мусо

Коментар

Е, това вече е друго , и за да не стават разминавки, напиши от къде си.

Пикапа е магаре, а и с автомата е супер.
                                Взимаш го, сменяш му маслата и в скорости, раздатка и диферинциали, и си шампион !

P.S. 31" АТ влизат без да преправяш нищо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X