Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Загуба на мощност при кия спортидж
Свий
X
-
От: Загуба на мощност при кия спортидж
Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнениеТествахме съединителя с един познат майстор и той си е на ред. Остава когато имам време да премеря и компресията която и идея си нямам колко трябва да е и ако е ниска предполагам че ще трябва някаква добавка в маслото да се сложи.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеЗадръстен катализатор?
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеС каква газ караш?08888 седем шест 888
Коментар
-
Представа си нямам как се проверява дали катализаторът е запушен. Обикновено се сменя с резонаторно гърне и ако е бил запушен, колата тръгва както трябва. За 15 години е много вероятно да е задръстен.
Филтър на газта сменял ли си? На мен ми се е случвало да ми е задръстена тръбата от бутилката до изпарителя. Но щом и на бензин не върви, това е малко вероятно.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Реже се катализатора и на негово място се заварява гърнето. Няма да намериш точно за Кия с тръбите заедно.
Предполагам, знаеш,че катализаторите ги изкупуват на цени 60-80-100 лв, според вида и размера. Да не вземеш да го дариш на гърнеджията.
Ти беше с 95 коня двигател - нали? Пак предполагам, че нямаш ламбда сонда след катализатора, която да направи проблем ако го махнеш.
Можеш да свалиш тръбата след катализатора и да погледнеш дали си стои питата в него. Да не би някой да го е изтърбушил преди теб.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Да 95 коня е кията. Ходих на едно място но нямаха гърне което да ми сложат. Утре ще си купя гърне и ще го сложим. Катализатора няма да го оставям, ще потърся къде да го продам ако не е изтърбушен.08888 седем шест 888
Коментар
-
Замерихме компресията и е около 11.4-11.5, майстора каза че е добре. Оказа се обаче че първата свещ от към радиатора някак си се беше саморазвила и се клатушкаше насам на там. Като я завихме двигателя си подобри работата значително. Все пак мисля да махна и катализатора, без тва ми се струва че е изтърбушен, като го почуквам с отверката дрънчи като тенекия от сирене.08888 седем шест 888
Коментар
-
Развий първо фланеца след катализатора. Погледни вътре в катализатора. Ще видиш или здрава пита, или натрошена пита, или ще е празно.
Ако е празно, то не прави нищо. Някой те е изпреварил.
Ако вътре има здрава или натрошена пита - стягаш си фланеца, режеш катализатора и слагаш резонаторно гърне.
Катализатор се маха, защото е задръстен и възпрепятства нормалното излизане на газовете. Някои само им махат вътрешността и си връщат обшивката. В това няма лошо, стига да не ти надува главата после. Ако бучи, се слага резонаторно гърне.
На бившето ми Рено 19 смених катализатора с права тръба и нямаше промяна в звука. Но там бяха катализатор + още две гърнета. На Кията са катализатор и само още едно задно гърне след него. Та вероятно ще е по-шумна.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Вчера махнах катализатора моята кола с 1,3 двигател. Сложиха ми тръба на мястото на катализатора, сякаш има малка промяна в мощността, но почти не съм я карал за да кажа, не откривам и кой знае каква разлика в звука. Тези които ми махаха катализатора са познати и поприказвахме доста. Казаха, че на малките двигатели почти няма промяна в звука, но колкото е по-голям двигателя толкова повече започва да бучи ако с тръба, а не с гърне. По думите им кола карана по-дълго с газ задръства повече катализатора, както и дизелите. При бензин почти нямало задръстване. На място имаше човек който изкупува катализаторите, взех 50лв., като още преди да го видим какъв е ми каза 50лв. ако е от по-новите и 70-80лв. ако е от по-старите, за дизелите и по-големите двигатели повече. Ако си го бях прибрал и продал другаде щях да му взема повече, но в Шумен никой не ги изкупува на нормални цени и трябва по куриер, не ми се занимава.Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
Телефон - в профила!
Коментар
-
Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнениеЗамерихме компресията и е около 11.4-11.5, майстора каза че е добре. Оказа се обаче че първата свещ от към радиатора някак си се беше саморазвила и се клатушкаше насам на там. Като я завихме двигателя си подобри работата значително. Все пак мисля да махна и катализатора, без тва ми се струва че е изтърбушен, като го почуквам с отверката дрънчи като тенекия от сирене.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар