Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на мощност при кия спортидж

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Загуба на мощност при кия спортидж

Степен сгъстяване <-> Компресия - Сравнителна таблица

А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Задръстен катализатор?
      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
        Тествахме съединителя с един познат майстор и той си е на ред. Остава когато имам време да премеря и компресията която и идея си нямам колко трябва да е и ако е ниска предполагам че ще трябва някаква добавка в маслото да се сложи.
        С каква газ караш?
        Даника

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
          Задръстен катализатор?
          Как да разбера дали е запушен катализатора?

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          С каква газ караш?
          Джипа е с газов инджекцион Тамона, а газ зареждам от всякъде, главно от Шел и Еко.В описания случай газта беше заредена от Шел. Не мисля че е от газта защото пробвах и на бензин(зареждам само 100 октана) и разлика почти нямаше.
          08888 седем шест 888

Коментар

Компресията- последно.
            Даника

Коментар

Представа си нямам как се проверява дали катализаторът е запушен. Обикновено се сменя с резонаторно гърне и ако е бил запушен, колата тръгва както трябва. За 15 години е много вероятно да е задръстен.

Филтър на газта сменял ли си? На мен ми се е случвало да ми е задръстена тръбата от бутилката до изпарителя. Но щом и на бензин не върви, това е малко вероятно.
              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Отивам да махна катализатора и после ще пиша дали се е променило нещо. Резонаторното гърне универсално ли е или е различно за всяка кола?
                08888 седем шест 888

Коментар

първо откачи тръбата преди катализатора и ще си проличи колата върви ли .Не бързай да сваляш катализатора

Коментар

Реже се катализатора и на негово място се заварява гърнето. Няма да намериш точно за Кия с тръбите заедно.

Предполагам, знаеш,че катализаторите ги изкупуват на цени 60-80-100 лв, според вида и размера. Да не вземеш да го дариш на гърнеджията.

Ти беше с 95 коня двигател - нали? Пак предполагам, че нямаш ламбда сонда след катализатора, която да направи проблем ако го махнеш.

Можеш да свалиш тръбата след катализатора и да погледнеш дали си стои питата в него. Да не би някой да го е изтърбушил преди теб.
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Да 95 коня е кията. Ходих на едно място но нямаха гърне което да ми сложат. Утре ще си купя гърне и ще го сложим. Катализатора няма да го оставям, ще потърся къде да го продам ако не е изтърбушен.
                      08888 седем шест 888

Коментар

Замерихме компресията и е около 11.4-11.5, майстора каза че е добре. Оказа се обаче че първата свещ от към радиатора някак си се беше саморазвила и се клатушкаше насам на там. Като я завихме двигателя си подобри работата значително. Все пак мисля да махна и катализатора, без тва ми се струва че е изтърбушен, като го почуквам с отверката дрънчи като тенекия от сирене.
                        08888 седем шест 888

Коментар

Развий първо фланеца след катализатора. Погледни вътре в катализатора. Ще видиш или здрава пита, или натрошена пита, или ще е празно.

Ако е празно, то не прави нищо. Някой те е изпреварил.

Ако вътре има здрава или натрошена пита - стягаш си фланеца, режеш катализатора и слагаш резонаторно гърне.

Катализатор се маха, защото е задръстен и възпрепятства нормалното излизане на газовете. Някои само им махат вътрешността и си връщат обшивката. В това няма лошо, стига да не ти надува главата после. Ако бучи, се слага резонаторно гърне.

На бившето ми Рено 19 смених катализатора с права тръба и нямаше промяна в звука. Но там бяха катализатор + още две гърнета. На Кията са катализатор и само още едно задно гърне след него. Та вероятно ще е по-шумна.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Утре ако не ме извикат на работа, ще ида до един канал да го видя. Благодаря ти за подробното обяснение.
                            08888 седем шест 888

Коментар

Вчера махнах катализатора моята кола с 1,3 двигател. Сложиха ми тръба на мястото на катализатора, сякаш има малка промяна в мощността, но почти не съм я карал за да кажа, не откривам и кой знае каква разлика в звука. Тези които ми махаха катализатора са познати и поприказвахме доста. Казаха, че на малките двигатели почти няма промяна в звука, но колкото е по-голям двигателя толкова повече започва да бучи ако с тръба, а не с гърне. По думите им кола карана по-дълго с газ задръства повече катализатора, както и дизелите. При бензин почти нямало задръстване. На място имаше човек който изкупува катализаторите, взех 50лв., като още преди да го видим какъв е ми каза 50лв. ако е от по-новите и 70-80лв. ако е от по-старите, за дизелите и по-големите двигатели повече. Ако си го бях прибрал и продал другаде щях да му взема повече, но в Шумен никой не ги изкупува на нормални цени и трябва по куриер, не ми се занимава.
                              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                              Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнение
                                Замерихме компресията и е около 11.4-11.5, майстора каза че е добре. Оказа се обаче че първата свещ от към радиатора някак си се беше саморазвила и се клатушкаше насам на там. Като я завихме двигателя си подобри работата значително. Все пак мисля да махна и катализатора, без тва ми се струва че е изтърбушен, като го почуквам с отверката дрънчи като тенекия от сирене.
                                Ако компресията е еднаква на всички цилиндри то това е добре , проблема с запушен катализатор ще го има и на равно.Атова с свеща направо не ми го побира главата как ще стане без външна намеса.Моя съвет е да не махаш катализатора -всяко рязане и заваряване по генерацията и скъсява живота с много .Смени свещите с такива по каталог - капризна е към ментетата тази марка ,особенно щом си на газ Прегледай жилото на газта ,да не би да закача някъде , ако си с потенциометър на газта прегледай и него.Изчисти си и дебитомера има спрейчета за тази цел (използвай го целия ,ако всичко друго е наред ефекто е невероятен).Успех и дано бързо я вдигнеш на гуми

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X