Ситуацията е следната: тръгвам да изкачвам една пясъчна дига на Арда с пуснато 4х4 на бързи и кията ръмжи и колкото по на горе стигам джипката омаля, просто губи мощност, а педала на газта е натиснат до края. Всеки път като идем на Арда се заиграваме на тая дига, но до сега не ми се беше случвало това. Пи принцип като почна да се изкачвам и по някое време джипа почва да върти гуми и се закопава, а сега направо омаля и спира без да превърти изобщо колкото и газ да давам. Някой има ли си идея на какво може да се дължи това?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Загуба на мощност при кия спортидж
Свий
X
-
От: Загуба на мощност при кия спортидж
Сега се сетих, че докато се мъчихме с дигата от кията замириса на нещо като на феродо. Довечера след работа ще ида да направя тестове на някое нагорнище. Странното е че като карам в ежедневието само на задно не съм усетил да има някакъв проблем.08888 седем шест 888
Коментар
-
Ако приплъзва съединителя , дори и в града да караш , при по рязко подаване на газ ще го усетиш - оборотите ще скачат , и има замисляне докато джипа реагира. Дано не е това и да не си изпекъл съединителя!
Коментар
-
Половин час проби и нищо не разбрах. Тръгва си по нагорнище и си набира, а оборотите като че ли се вдигат нормално, знам ли. На трета си тръгва без проблем, дори и с дръпната ръчна се опитва да тръгне.08888 седем шест 888
Коментар
-
Първоначално публикуван от yancho Преглед на мнениеСитуацията е следната: тръгвам да изкачвам една пясъчна дига на Арда с пуснато 4х4 на бързи и кията ръмжи и колкото по на горе стигам джипката омаля, просто губи мощност, а педала на газта е натиснат до края. Всеки път като идем на Арда се заиграваме на тая дига, но до сега не ми се беше случвало това. Пи принцип като почна да се изкачвам и по някое време джипа почва да върти гуми и се закопава, а сега направо омаля и спира без да превърти изобщо колкото и газ да давам. Някой има ли си идея на какво може да се дължи това?
Не е ли по-добре да пробваш дигата на бавни?
Според мен е нормално да замалее на бързи щом наклона е сериозен-/дига/,плюс това и с дълбок пясък.
П.П.Ако по шосето си върви нормално,както си я знаеш по принцип не мисля,че имаш някакъв проблем.
По-скоро условията на съответния терен с времето са се променили!
Коментар
-
Компресия или проблеми с горивото.
Да не сте пипали центровките?сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
-
Преди компресията провери горивния филтър... Имах подобен проблем със служебен автомобил - като тръгна да изкачвам някакъв наклон първо върви добре, но ако е по-дълъг започваше да губи мощност и понякога даже гаснеше. Оказа се затлачен горивен филтър, който не пропускаше достатъчно гориво.
Сега видях, че е бензинова... Съжалявам,
Коментар
-
Тествахме съединителя с един познат майстор и той си е на ред. Остава когато имам време да премеря и компресията която и идея си нямам колко трябва да е и ако е ниска предполагам че ще трябва някаква добавка в маслото да се сложи.08888 седем шест 888
Коментар
-
Имаше някъде една таблица която даваше при каква степен на компресия на колко атмосфери отговаря.
При масовите бензинови двигатели е в границите 12-14 атмосфери при нов /в силата си двигател/.
Под 10 нещата не са добре и е за ремонт, а под 8 си е за изхвърляне.
Това са горе-долу числа.сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар