Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КИА прекъсва и гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: КИА прекъсва и гасне

Ако не е тайна от къде взе дебитомера? Защото има разлика между 1000 , 350 и 120 лева
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Варна

Коментар

Здравейте отново!Сега е почти добре!!Пали,не прекъсва,работят всички цилиндри идеално,но...забива !Т.Е когато съм в движение няма проблеми но подам ли газ -забива!На теста показа грешка в ламбдсондата-сменихя !

Коментар

От ламбда не забива.Датчика на коляновия вал видяхте ли го?ТПС-а вързан ли е?
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Тествахме автомобила-показа ламбда!Смених ме я!Какво е това ТПС?Не показа датчик на колянов вал на теста! Може ли пак да е от центровката?

Коментар

EGR КЛАПАН

Коментар

ТПС е throttle position sensor. Т.е датчик за положенето на дроселовата клапа. Нещо като потенциометър. Трябва да е вързано за оста на дроселовата клапа
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Явно никой е нямъл такъв проблем!!

Коментар

Ако някой познава автомонтъор във Варна или региона който може да помогне ,моля да пише

Коментар

Първоначално публикуван от jekof Преглед на мнение
                      Явно никой е нямъл такъв проблем!!
                      Аз го имам същият проблем, но за съжаление не съм го разрешил още и затова не пиша, а само чета. Имам въпрос - откъде намери толкова ефтин дебитомер във Варна? От някоя морга ли или нов? Аз лично си купих от ибей за 140 лв чисто нов китайски, но за съжаление дава променливи данни. Ако не искаш да правиш реклама може и на лично.

Коментар

Пиши ми подробно на jekof@abv.bg

Коментар

При мен нещата седят по следният начин. Симптоматиката е подобна на твоята, ако поддържам един режим на работа (примерно около 2000) оборота без да да подавам много газ върви почти без да прекъсва и придърпва. Подробно ще ти опиша, каква е при мен хронологията на събитията. Още като я купих бях наясно, че дебитомера е издумкал, тъй като е с обикновено газово. Преди да я купя се поинтересувах, колко би струвал и ми стана ясно, че оригинален струва около 500 лв в Блъгария, а от ибей около 100 лв. Джипката вървеше добре на газ изключвайки пригърмяванията, на бензин беше много зле - при спряло положение си менеше оборотите и още малко да изгасне. По едно време много се разгърмя и понеже ми предстоеше ходене до Гърция я вкарах в бокса, смених масло, филтър, свещи, кабели и пуснах дюзите на ултразвук с идеята, че рано или късно ще ми се наложи да я карам на бензин, отделно имах мерак да сложа ГИ. На празен ход на бензин пак менеше оборотите и "майстора" ми казва, че това е от моторчето за празен ход - щото видиш ли, като му стисне маркуча и обоотите се нормализириха. Поинтересувах се колко струва и то - честито в майка България оригинално струва близо 400 лв,а от ибей в Германия таман 100 лв и то Льове при това.
                          Навъртях близо едни 4000 км безпроблемни и на връщане от Гърция след Пловдив почнаха мъките - гърмене на газ и прекъсване на бензин. Как да е добрах се до Бургас и като вдигнах капака установих, че филтърната кутия е цъфнала като майска роза и отделно от гърмежите във въздушния филтър се образувала една хубава дупка с размери 5х5 см (ако на някой му се гледа сеир може и снимка да кача и филтъра пазя). Смених филтърната кутия с втора употреба и сложих нов въздушен филтър и я закарах при същия майстор който ми смени маслата и свещите да търси къде е проблема. Той ми казва в Бургас не мога да намеря никой със софтуер който да и прочете грешките ще пробваме по електрическата система следващото звено е бобината. Разбира се в нащо село никой не поддържа на склад оригинална и пробвахме с такава от фиат забравих, кой модел беше, уж същата е. Никва разлика и на бензин и газ прекъсва, сещате се че и пригърмява на газ. Теглих му една майна и понеже тогава имах една Витарка и с нея си джитках, та малко Киа - та я заебах. Обаче Витарата я продадох и викам си айде да правя Киа - та. Чудо стана, намерих гадател в Бургас, който имаше софтуер и видя грешките. Очаквано - обичайните запоздрени МАФ и ламбда сонда, за стъпковото моторче нищо не казва, лошото е че вече го бях поръчал. Даде ми съвет да не прибързвам да купувам ламбда сонда (~100 лв от ибей), тъй като има вероятност мизерията да идва единствено от МАФ-а. Поръчах МАФ - а и зачаках, след десетина дена от пощата направо със джипката във сервиза. Гадателя, като ме видя с бялата кутийка ми каза, ще имаш проблем с тоя китаец. Закачи го и о чудо оборотите на празен ход се кротнаха и аз си останах с моторче на празен ход в повече, ама ми показва компа да видя, че китайския МАФ дава променливи данни. Викам си, бе колко зле ще да е - все пак е нов, вервайте ми зле е. А междувремено докато и правеше втория път диагностика му светна и изгасна грешка за датчика на коляновия вал. И с новия МАФ е същата работа е същата робота, като със стария с тая разлика, че чека не свети постоянно, а само премигва в момента на прекъсване и на празен ход оборотите са постоянни. На газ не я пробвах знаейки, че гръмне ли влизам автоматично с едни 140 лв вътрешно - сега съжалявам. Викам си аз на акъла дай ще пледирам пред търговеца в ибей, че ми е продал некачествена стока да ми праща друг, аз тоя ще му го върна. Оня ми вика - не го пращай ще ти пратя нов и прати ми човека, та сега си имам два китайски. Е, затова казвам, че съжалявам щото вече и да гръмна единия си имам втори да си го пазя за нов. Вече не мога да пробвам на газ обаче, поради простата причина, че докато чаках да дойде втория ми направи впечатление, че като бутам кабелите които са към дюзите джипката прекъсва и направо на моменти гасне. Викам си тука може да е ключа за палатката има прегоряла изолация на някое кабелче и то ми прави мизерия. Айде на жичкаджия - той съответно намери такова кабелче и го смени ама, като му казах, че за момента я мъча само на бензин той се подсигури и разкачи всички релета за газовото. Демек сега и да я пусна на газ - още по - зле ще да е, направо ще я удавя с гориво.
                          Скоро смятам да я закарам тука при един нашенски магьосник, викат му "даскала" в Сарафово и той да и бае. Понеже ми писа на лично за горивния филтър и него съм го сменял, когато сменях маслото и не храни голяма надежда да е от там. Има много такива дето ще ти кажат да провериш и налягането на бензиновата помпа, аз не съм го правил смятам за всеки случай даскала и тая работа да свърши и това да зачеркна. Накрая от прочетеното във форума ми става ясно, че спасението е в София при нинджата, ама как да стигна до там на 2000 оборота е въпроса?
                          А, забравих мойта е 96 година 95 коня.

Коментар

Абе,не знам дали при мене е спасението,ама на твоята киа и е толкова глупав компа,че няма на къде...смени си датчика и евентуално кабеляка към датчика на коляновиа вал и пиши после...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Днес смених филтъра-горивни и както и очаквах нищо.Ходих на жичкаджия,постара се извърши подробна проверка на ел.системата-дебитомер,ламбда сонда,датчици и релета.И накрая замери налягането на бензиновата помпа-при нормален режим добре-3.5,но когато подаде газ пада на 1.!!Дано да е това!Ще я сменя в понеделник и ще пиша.А какво е това "Ибей"??

Коментар

Добре дошъл в света на електронната търговия. Заповядай. Някой от нещата могат да се намерят на фрапиращо ниски цени, други са убийствено скъпи - за авточастите става въпрос. Хубавото е, че идват от Англия - няма опасност да ти начислят ДДС и пратките не се бавят повече от 10 дни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X