Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесах си една КИА Спортидж- нужда от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Харесах си една КИА Спортидж- нужда от съвет

Прочетох че има скъсани вакумни маркучи.Нищо чудно предния мост,просто да не се включва....

поздрави

Коментар

Към предното ляво колело има едно маркуче което е скъсано- предполагам е с вакумни хъбове.
      не съм запознат с Киа...
      но тая фина ръждица, дето се води преден кардан, би се разпаднала и при невключени хъбове - само от вътрешните загуби в предния диф.

Което, всъщност потвърждава, че предното предаване го няма никакво - както казва и потенциалния собственик - дано не стане и реален такъв

Коментар

Карданът в случая не е болка за умиране. Изгнилото е защитната капачка. Трябва да се разглоби, почисти и гресира. Вместо тази капачка се слага маншон.
        Друг е въпросът какво точно и харесваш, но това си е твоя работа. Вакуумното недоразумение при тези коли има трайно и сравнително лесно решение - хъбове. Има един пренеприятен потенциометър за управление на ГНП, който ми е късал нервите...
        Ако не знаеш от коя страна се държи отвертката, ще позлатиш някой момтьор. Ако знаеш - с относително малко средства ще си я направиш.
        Може да я вземеш, да и оправиш важните неща, без да се отплесваш по външен вид и т.н. и да я караш, докато узрееш за джип.
        Като правило корейските автомобили са относително качествено направени. Цената не мога да коментирам - всеки познава себе си и какво му е (му се струва) изгодно.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Кардана не ти е никакъв проблем.Изгнилото е ламаринена капачка , която пази шлиците.Използвай го като причина за пазърлък и се концентрирай по останалата част от колата...

ПП:Докато го изсричам и Ники написал сходно мнение...
          Последно редактирано от Shtaiga; 12-05-13, 20:02. Причина: ПП
          "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
          Mark Twain
          СтоЕнчA

Коментар

Не я взех и вече е продадена май. И мен ми се виждаше че само капачката е изгнила ама ме разколебахте.
            Иначе според уверенията на продавача била купувана уж чисто нова в България, имал документи, но така и не стигнах до там да ги гледам.

Ще търся друга Кия май.

Според вас това ли е варианта за джип с нисък разход за лек офроуд ( полянки черни пътища и тн?)
            Ники

Коментар

За полянки и черни пътища джип не ти трябва. Вземи си Голф 3 Вариант синхро-харчи 5-6 л. нафта, здрав е и с малко лифт минава навсякъде.Само гледай да не е много изгнил. Ако не ти е трябва багажник, Фиат Панда също е вариант.
              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                Не я взех и вече е продадена май. И мен ми се виждаше че само капачката е изгнила ама ме разколебахте.
                Иначе според уверенията на продавача била купувана уж чисто нова в България, имал документи, но така и не стигнах до там да ги гледам.

Ще търся друга Кия май.

Според вас това ли е варианта за джип с нисък разход за лек офроуд ( полянки черни пътища и тн?)
                Това е + хонда CRV. Въпреки, че кията има някои екстри, като бавни, 4х4. А хондата пък дава по нисък разход

Коментар

HR-V също е добър вариант. Имах Кия една година преди да си взема хондата.
                  Honda HR-V 4WD D16W1

Коментар

за разлика от 50% в цената и киа и ЦРВ са добри , зависи цената дали е важна или качеството. Но за джипка с малкия данък е най доброто защото ЦРВ няма под 101к/с

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X