Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Харесах си една КИА Спортидж- нужда от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Харесах си една КИА Спортидж- нужда от съвет

Харесах си Киа-та от снимките по долу. Първи джип ми е и ще ви помоля за съвети какво да огледам.

Карах я и вози стегнато , не хлопа, бавните ги пробвах работят. Пробвах я на 4Н на асфалт да правя кръгчета обаче не усетих стягане както на една витара която пробвах вчера.

Към предното ляво колело има едно маркуче което е скъсано- предполагам е с вакумни хъбове.

Огледах я отдолу и най много ме притесни това на първата снимка- това е предния кардан от към раздатката, друго изгнило имаше по задните вежди и около задната чистачка.

На доста примамлива цена е заслужава ли си да я взема?

Мотора 2.0 ТД на мазда ли е?
    И защо задната гума е отдолу в багажника не бях виждал такава кия.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_185546.jpg
Прегледи:1
Размер:122.6 КБ
ID:6013565Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_185715.jpg
Размер:118.5 КБ
ID:6013566Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190307.jpg
Размер:205.1 КБ
ID:6013567Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190314.jpg
Размер:189.8 КБ
ID:6013568Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190321.jpg
Размер:102.9 КБ
ID:6013569Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190327.jpg
Размер:115.9 КБ
ID:6013570Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190335.jpg
Размер:156.8 КБ
ID:6013571Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190341.jpg
Размер:178.4 КБ
ID:6013572Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20130510_190352.jpg
Размер:76.1 КБ
ID:6013573
    Ники

От: Харесах си една КИА Спортидж- нужда от съвет

с регистрация е, значи няма проблем да я закараш в сервиз да я огледа някой, който знае какво да гледа. гледай и човека, дето я продава, от снимките миизглежда доста уморена и неподдържана

Коментар

Изгнил кардан досега не бях виждал...а уж Киаците не гниели. Аз не бих рискувал, но най-добре да я види компетентен човек. Защото няма по-скъпо нещо от евтиния джип.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Като гледам този кардан не е виждал грес от както е сложен на мястото си, а и явно не се е въртял никога. Влагата която се е събирала го е разяждала докато се е получило това на снимката. Но много преди това ако този кардан е бил завъртян е щял да се скъса. Бог знае какво е състоянието и на кутията.Май ще трябва още с купуването да започнеш сериозен ремонт по предното. Ти си прави сметка, такива джипове се продават доста, така че бих те посъветвал да се насочиш към някой друг - по добре поддържан.

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
          Като гледам този кардан не е виждал грес от както е сложен на мястото си, а и явно не се е въртял никога. Влагата която се е събирала го е разяждала докато се е получило това на снимката. Но много преди това ако този кардан е бил завъртян е щял да се скъса. Бог знае какво е състоянието и на кутията.Май ще трябва още с купуването да започнеш сериозен ремонт по предното. Ти си прави сметка, такива джипове се продават доста, така че бих те посъветвал да се насочиш към някой друг - по добре поддържан.
          Дават ми го за 2400 лв. 2003 10 месец е по номер на рамата.
          Ники

Коментар

Аз не бих го взел и за 200.

Коментар

За кардана , според мен не е болка за умиране , това ми прилича на шапка която предпазва шлиците отвътре да не влиза мръсотия . А сега за колата - тая кола е според мен амортизирана от стояне и не е много карана . Но закарай я на някой сервиз и я вдигнете с подемник и да я огледате добре .Успех все пак , дали ще е с таз кола или друга .
              Land rover 2.5 tdi
              0884035413

Коментар

Карданът е гнилоч, шлиците сигурно се ронят и превърта и вероятно не предава нищо напред. Кой парт-тайм върви на сухо в завой без зор?
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Бегай далече че евтиното излиза винаги скъпо

Коментар

Първоначално публикуван от infineon Преглед на мнение
                    Дават ми го за 2400 лв. 2003 10 месец е по номер на рамата.
                    Не ги слушай!Вземай го като се опиташ още да го счупиш в цената.Един кардан да не струва милиони.Ще си го стегнеш и ще го караш.Тия мотори на Мазда са хубави и икономични.ще хванеш и малък данък.Направи хубава диагностика на мотора преди покупката.Огледай добре за челен удар дали няма кривини по престилки .рогове .ботуши.Успех!
                    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Подкрепям Пенчо.Колата не струва в това състояние повече от 1500лв.Веднага започваш с едни ремонти-кардан,задни калници,обработка на рамата(на една от снимките се вижда повърхнистна ръжда-снимка 3).предната маска не е оригинална(мрежа от тел като на ограда!)Изтормозен джип.Попитай защо е пребоядисвана от пасажерската страна-калник и врата.С две думи взимаш си една беля на главата.

поздрави

Коментар

+1

Коментар

Колега, ако искаш да ставаш монтьор на джипката, тая е само за теб. Но ако искаш да купиш джип, да го обслужиш и да караш, тоя таралясник не ти трябва макар и евтин. Защото като започнеш едно след друго да правиш и теглиш чертата, ще ти излезе повече от колкото да си купил здрава машина без да я пипаш. Ти си решавай.Успех

Коментар

Със сигурност е Италианка и идва от наводнените райони.Поне според мен не си струва да се купува.
                            Mitsubishi Padjero II 2.8 TDI

Коментар

Пробвах я на 4Н на асфалт да правя кръгчета обаче не усетих стягане както на една витара която пробвах вчера.
                              Това чудо не е ли парт-тайм?
                              Щото ако да, то тогава вероятно има някакъв дерт в раздатката - не праща никакъв въртящ момент напред, и респектвно, тоя двужелезен триокис, дето е на мястото на предния кардан, щеше да се усуче като въже, и да се скъса просто...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X