Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Приключенията със Сорентото продължават.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Приключенията със Сорентото продължават.

Здравейте колеги.След кратко затишие съм отново тук за да си излея кво ми е на душата ,че да ми олекне а и да помогна с каквото мога на някой колега.Значи след една камара ''дребни'' ремонтчета по киека сега се оказва че съм за основен ремонт.От както го взех миналата година до днес съм сменил-бубина на стартера,втулки на носачите,биалетки,няколко амортесиора,нов акомулатор,нови гуми с джанти,масло на ДВГ,всички филтри,затапен ЕГР,един вакумен клапан(над турбото дето е),зимата ми протече парното та сменихме и радиаторчето (между другото много кофти се сменя много работа ,на много гадно място,но за това ако някои иска инфо да пита).Та след смяната на маслото колата коренно си промени звука на работа и се омаза двигателя под затапения егр с масло и под отдушника за картерните газове след въздушния филтър,също и като извадиш щеката за нивото на маслото при работещ ДВГ пръскаше масло.И така тези дни разглобихме двигателя резултата -ръб на цилиндрите (ще го мерим днес с индикатор да го видим колко е).Колата по километраж е 120000 а на колко е в деиствителност и какво и се е случвало един бог знае.Днес продължаваме с разглабянето да извадим добичето от кочината и да го пращам в Ясен да шлайфат блок.Предстои:след шлайфа произтичащите от това неща за сменяване бутала,сегменти и т.н.,също и всички вериги(3 броя между другото с оптегачи и успокоители) и те така.

Та така за желащите да копуват соренто да си правят изводите,иначе е добро животното просто явно аз не случих.Явно е бил напълнен с добавки колкото да се продаде и като смених маслото си еба мамата.Ма ше си го правя че ми е първа кола и ми е на сърцето.Ако някои го интересуват цени да пита ше казвам.Поздрави.

От: Приключенията със Сорентото продължават.

Направо пиши и за радиатора и за цените, а за ремонтите не се коси много-много, щото всички коли се повреждат. Киека е яка машина и ще те кара много време като я оправиш. Поне знаеш че всичко си сменил както трябва. В Ясен ценят този модел и предполагам, че вече са ти казали колко добра машина е Сорентото. Успех!

Коментар

Много неприятно колега, не знам какво да ти кажа, освен да ти съчувствам....

Коментар

Нормално.
        Вече две такива новозакупени недоразумения идват при мен за обслужване с тропащи и духащи мотори. Върнах ги на хората без да ги пипам, щото ми е съвестно да взимам пари за скраб.
        Тия коли са еднодневки.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Нормално.
          Вече две такива новозакупени недоразумения идват при мен за обслужване с тропащи и духащи мотори. Върнах ги на хората без да ги пипам, щото ми е съвестно да взимам пари за скраб.
          Тия коли са еднодневки.
          Това вече е напълно необосновано и лишено от логика изказване. Две са дошли при теб, а двеста и две - не са. Значи са здрави и надеждни автомобили, но не са за всеки. Такива хора, които казват "Абе, тая кола като се преебе, ше те видим какво ще правиш... Не е ли москвича или голфа не ми ги хвали..." никога няма да оценят по достойнство новото или чуждото на техните си разбирания.

Коментар

а как са минали по 300 хиляди км тия "еднодневки", преди да ги внесат и да ги направят "като нова"
            Това не е проблем с Кия, а проблем с измамниците-автоджамбази! Докога държавата ще си затваря очите за тях - не носят отговорност за измамите си и не плащат данъци, защото всичките МПС-та се продават със занижени фактури!
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вчера закарахме блока в ясен за набиване на ризи(тоя мотор е с ризи) и там нужните му процедури.Майстора като пипна ръба на цилиндрите каза че тая кола е минимум с още 300000км от горе на километража.А колкото до по горните коментари не спорете колеги щото всеки е препатил малко или много със всякакви марки автомобили и не може да се каже за никоя че еди коя си не става за сметка на друга.Ще пиша цените като приключим че още се двоумя кое от къде да копувам.

Апропо:пътя КНЕЖА- ПЛЕВЕН си е ебало мамата тия хора нормални ли са за кво ги плащаме тия минетки и данъци не знам .Ебати и държавата.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                а как са минали по 300 хиляди км тия "еднодневки", преди да ги внесат и да ги направят "като нова"
                Това не е проблем с Кия, а проблем с измамниците-автоджамбази! Докога държавата ще си затваря очите за тях - не носят отговорност за измамите си и не плащат данъци, защото всичките МПС-та се продават със занижени фактури!
                Колегата е прав проблема не е в никоя марка кола, а в това че копуваме боклуците на италианци,германци и секва друга европйска паплач и после си трошим главите тука и почват мъките.

Коментар

Първоначално публикуван от ogata_83 Преглед на мнение
                  Вчера закарахме блока в ясен за набиване на ризи(тоя мотор е с ризи) ...
                  Не знаех, че е с ризи и сега Киека се издигна още повече в класацията ми за добър автомобил. Всичко по него е направено така, че да може да се сменя детайл, а не възел или агрегат. Това с ризите е още една и то не маловажна екстра. Германците, които са проектирали тази кола са си свършили работата повече от отлично. Еднодневка, а?

Коментар

Вчера в един сервиз видях Фокус на 5 години - очудих се, че е бая омаслен и викам "гледай какви боклуци са тия фордове" Но се оказа, че колата е на 380 000км внос от Италия - била е служебна там и сега са я подарили на българския клон на фирмата... Нямаше никакви ръжди - спокойно можеше да се превърне в поредната "перфектна" италянка на Горубляне...
                    Та много внимателно трябва да се подхожда с генералните заключения за новите коли...
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от PolYank Преглед на мнение
                      ... но не са за всеки. Такива хора, които казват "Абе, тая кола като се преебе, ше те видим какво ще правиш... Не е ли москвича или голфа не ми ги хвали..." никога няма да оценят по достойнство новото или чуждото на техните си разбирания.
                      Това по горното ми прилича на лични квалификации!
                      Ако приемате колата си като неотменна част от личноста си, имате право да ми говорите така! Ако ли не е редно да се извините, защото в крайна сметка това е само едно устриойство от метал и пластмаса и би трябвало да няма общо със задволанното устройство!
                      Към колегата пуснал темата - може ли снимки на блока и "ризите"?

Коментар

Еми не го снимах ,като го взема може да му прасна една снимка с телефона ако не забравя,ма не знам какво ще е качеството.На теб не ти се вярва че е с ризи ли?

Коментар

Това ли е блока?

Коментар

Това по горното ми прилича на лични квалификации!...
                            Нищо лично. Просто не понасям "майстори - разбирачи", които като не могат да поправят нещо и знаят, че немогат казват: "Хвърляй това за скраб". На такива съм се нагледал и наслушал и не искам да ми натрапват съветите си и във този форум. Ако мислиш, че не си от тях - извинявай, че си се почуствал засегнат по някакъв начин от мнението ми.

Коментар

Това ли е блока?

ДА.Нещо такова.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X