Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене при "студен" двигател?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно палене при "студен" двигател?

Първоначално публикуван от Nadu Преглед на мнение
    Само 1 неми е ясно защо при студено време по лесно пали на бензин от колкото на газ .
    Сериозно ли питаш?
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
      Миналата година сменях мембраните на изпарителя с такива от 15 лв (сигурно са средна хубост между 10 и 20) ама си е бая работа...
      Относно давенете, не мисля че го дави, а по скоро има недостик... Давене усещам когато карам километър и изгася колата. Посля за да запаля стартера върти като ненормален...

И последно, напрежението мога да го видя. Обаче от както е при мен почти нищо не съм барал по газовата (с изключение на нов газов клапан(щото стария един маистор ми го съсипа докато го чистеше) и нови мембрани) та в началто всичко палеше от раз. И сега пали така, ако престоя не е повече от 2-3 часа, ако е повече - да е жив и здрав акумулатора

Ясене, според теб това превключване между бензин и газ се дължи на това, че захранването е "след стартера" така ли да разборам? Ако взема захранване "по отпред" ще пали директно на зелен диод(на газ)?
      До сега мислех, че това е някаква нарочна система, да взема 2 глътки бензин, колкото да запали и после да пуска газта...
      Тя не е захранена след стартера. Сложили са ти някакъв идиотски автоматичен ключ, който при липса на обороти изключва газта И превключва на бензин. Нормалните, като няма обороти, пускат 1-2 секунди газ и я спират.

Я дай подробности - каква е колата, какво пише на ключа?

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
        Сериозно ли питаш?
        Той въпросът е смислен и не е прост. Лошото е, че отговорът на всяка кола е различен, защото различен газаджия си е оставил черните гнусни ръчички.

Коментар

Това е вярно , което казва колегата Ясен . Но при много студено време докато загрей изпарителя има опасност да се обледи понеже газта излиза течна .

Коментар

Газта не е ли с по-високо октаново число и това да е една от причините за принципно по-трудното палене при старите карбураторни автомобили?
            If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Тя не е захранена след стартера. Сложили са ти някакъв идиотски автоматичен ключ, който при липса на обороти изключва газта И превключва на бензин. Нормалните, като няма обороти, пускат 1-2 секунди газ и я спират.

Я дай подробности - каква е колата, какво пише на ключа?
              Kia Sporgate 1998cc, 128Hp, 4WD 16v DOHC инжекцион се води мотора...
              Превключателя е това -http://www.fobosgas.com/userfiles/productimages/product_264.jpg

Коментар

Тоя модел ключ не го знам, но устройствата на тази фирма имат традицията да се правят на по-умни, отколкото са.

А как пали на бензин?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  За автора на темата:
                  Имаш бавна утечка на газ от изпарителя. За няколко часа успява да удави напълно двигателя. Лечение = нови мембрани.

Друга възможност - недостатъчно напрежение до клапаните за газ. Имай предвид, че когато до тях стига по-малко от 9 волта, работят зле. Щом ток им се подава след завъртането, има няколко фактора - стартерът смачква напрежението, захранена е кой знае откъде, кабелчетата са тънки. Пробвай да я свържеш така, че напрежение на газовите клапани да се подава преди завъртането на стартера.

Само ти се струва. За двигателя е по-добре да запали на газ. Бензинът в студен двигател прави нагар и разрежда маслото по стените на цилиндъра.

Платна = 20 лева. Хем ако са от 20 лева, ще са свестни и няма да се втвърдяват. Втвърдяват се тези от 10 лева.
                  Ела тогава да ми запалиш Дайхатсуто,карбуратор,с автоматичен смукач и затворени камери,сутрин при -10 на газ.И как ще е добре паленето на газ при минусови Т,като тя се излива течна и неизпарена в карба.И как ще е по-добре с газта,като цялата конструкция на карба е за течно гориво като бензин.Газта е само евтина алтернатива.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

А така ли е правила отначало, като са я газифицирали? Защото може да са объркали нещо във връзването. Иначе сменяваш ключа и всичко трябва да си дойде на мястото.

Коментар

Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
                      А така ли е правила отначало, като са я газифицирали? Защото може да са объркали нещо във връзването. Иначе сменяваш ключа и всичко трябва да си дойде на мястото.
                      Точно това казах по горе. В началото си палеше и на газ и на безин от раз...

А как пали на бензин?
                      На бензин още по трудно... Даже ме е страх в студа да я мъча на бензин...

При палене на газ, успее ли да завърти така, че газ индикатора да светне 3 пъти, на 4-въртия почти сигурно е запалена...

Коментар

Предполагам ти изтърва газовия клапан . И затова на бензин смесва двете горива , а на газ по лесно се спира бензина .

Коментар

А дали наистина изтърва, или така е направено... Някъде четах, че системата смесваща 2-те горива е най-икономична... Но забелязвам, че като сложа бензин, след известно време изчезва...
                          Ама ти всъщност имаш в предвид, че на бензин псука газ, а на мен ми се струва, че на газ пуска по малко бензин...

Коментар

А дали наистина изтърва, или така е направено... Някъде четах, че системата смесваща 2-те горива е най-икономична... Но забелязвам, че като сложа бензин, след известно време изчезва...
                            Ама ти всъщност имаш в предвид, че на бензин пуска газ, а на мен ми се струва, че на газ пуска по малко бензин...
                            Бензин газ в 1 е несъвместимо , цапа свещи ( дави се) . Спри и газта от кранчето на бутилката и пробваѝ на бензин ако не помогне поне няма да навреди , и след това обратно с бензина спираш притока и пробваш само на газ. Може и да излезе нещо .

Коментар

Аз винаги паля на бензин и след като от парното почне да духа леко топло превключвам на газово гориво ! Това зимата , а лятото поработва 1-2 минути и тогава я прехвърлям ! Оправи си паленето на бензин и я заведи на газанализатор да видят как ти е сместа . И пак съм склонен да обвиня менте свещи за проблема . Свали ги и виж какъв им е цвета , ако са черни ги смени .

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                                Ела тогава да ми запалиш Дайхатсуто,карбуратор,с автоматичен смукач и затворени камери,сутрин при -10 на газ.И как ще е добре паленето на газ при минусови Т,като тя се излива течна и неизпарена в карба.И как ще е по-добре с газта,като цялата конструкция на карба е за течно гориво като бензин.Газта е само евтина алтернатива.
                                Мога да ти оправя Дайхацуто, щом не пали. Ама ти ще го докараш, че съм пълен със свободно време. Отсега да позная - някой е вкарал газта под клапата на смукача. Иначе на който му се гледа, показвам - кеф ти УАЗ, кеф ти Рено Туинго, на такива температури, каквито предлага климатът в България. На -35 вероятно няма да запалят на никое от горивата, ама с евтино масло - толкова. Това с изпаряването и карбуратора е нерелевантно - до карбуратора течна газ стига само при груби нарушения на режима, а все едно каквото и да е гориво, за да гори, първо трябва да се изпари.

Ама ти всъщност имаш в предвид, че на бензин псука газ, а на мен ми се струва, че на газ пуска по малко бензин...
                                Системата, смесваща двете горива, е най-икономична, ако измерваш само едното гориво. Иначе не, макар че може да има някои други предимства, ако е направена добре. Все едно, твоят случай не е такъв, това се прави в сложните инжекторни системи.

На инжекторен двигател, бензинът се спира от тока на дюзите. И да пускат малко (обикновено пускат, особено ако не си спрял тока на помпата за бензин), това едва ли ще влияе на запалването, еле па във всичките цилиндри. И не, не е направено нарочно така.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X