Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за клапани.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Re: От: Въпрос за клапани.

    Когато я купих сложих 10w40 и пак чукаха.Колеги ми казаха че за турбото не е добре и че трябва да я карам с 5w30-5w40 пълна синтетика.Явно ще трябва да сменя хидравличните повдигачи и да прочиистя системата.

    Коментар


    • #17
      От: Въпрос за клапани.

      Winkel,понеже нямам претенциите на твойте колеги да знам всичко наизуст ползвам Autodata CDA-от 2.18;3.18 до 3.38 и във всичките маслото за твоят автомобил е:по SAE-10W30 полусинтетика за умерен климат,а по API/CEA e CH-4/B3-96.Това за маслата,а за чукането-много ми е далече да го определя по звук.Принципно на студен двигател,като свалиш капака на клапаните ще разгледаш разпр.вал за износване.Повдигачите не трябва да поддават при натискане с ръка(не с някаква лостова система)Това е накратко.Успех!
      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

      Коментар


      • #18
        От: Въпрос за клапани.

        Това за клапаните го разбрах за което ти благодаря jeko 47но за маслата хептен се обърках.Под /колеги/имам предвид хора които карат КИИ.В КИА Ст.Загора същото ми казаха пълна синтетика 5w30-5w40.Не знам вече.

        Коментар


        • #19
          От: Въпрос за клапани.

          http://www.motor-talk.de/forum/welch...-t3370908.html

          тук пише , че без руспартикелфилтър 5W-40, a с него 5W-30 и че трябва наистина да се следват предписанията въпреки, че е по скъпо това масло. и за това мотора ще ти е благодарен , а по късно и портмонето ти, което няма да олеква от непрекъснати ремонти. Аз карам с 5W-30 .И да не забравя, тук става въпрос само за дизелмоторите предимно за соренто. спокойно минавам 20000 км с него
          Ако животът беше лесен, нямаше да започва с плач

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X