Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водород за киа-та.За и Против?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Водород за киа-та.За и Против?

Поне го подкарахме преди да си е дал парите, а не след това.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Приятел ми е сложил бълбукатор на опел астра Г /полицейската/ 2л дизел, 82 к.с., дал е малко над 600лв с гаранция, монтаж, и всички екстри. Казва, че му е паднал разхода от средно 8л, на 6л смесено каране и слизал под 5 извънградско. И това го слушам в продължение на три месеца.

Е да, ама дойде хубавото време ставащо за риболов. Убедих го да отидем с неговата кола за да направим опит, че не вярвам. Качих му туба, сипах вътре 6л дизел карах аз, чисто извънградско каране по пътя за Плевен и .... угасна на 85км. На връщане бързах леко повече /130-140/ и угасна на 81км.

Та ... на който му гори малко, е от чисто субективна преценка, както и от това, че се стреми да кара в най-икономичен режим.

Сипвам промишлена нафта, сипвам и олио и от това получавам и икономии, въпреки завишеният разход.
      .
      Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Бе остави измеряемите аргументи, там проблемите са съвсем други, и принципиални. А главният е психиатричен. Нещо като сайтовете на американските тираджии, в които през няколко години избухва това безумие, и след като съсипят няколко двигателя по за един багажник пари, мирясват за няколко години. После пак.
        Ми глей че тука Трампа пак ме искара от живото, копеуе, през заднио вход((( Ма е прав, коет е най-тъпо, братуе(((

Коментар

Давам си Спортиджа за тестове. Да идват и да монтират. После ще споделяме.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Давам си Спортиджа за тестове. Да идват и да монтират. После ще споделяме.
            Има ли опашка с желаещи да монтират бълбукатори?

А автора на темата защо се спотайва, сигурно вече пести?
            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Има ли опашка с желаещи да монтират бълбукатори?

А автора на темата защо се спотайва, сигурно вече пести?
              Ахъ! Цял списък са заформили...ма що ли още карам с нафта само?

Коментар

А автора на темата защо се спотайва, сигурно вече пести?[/QUOTE]

хаха колега не се спотайвам ,просто събирам мнения и почетох малко тук там.А и се видях с познатия със сорентото и го поразпитах за тоя водород.Каза че при него ефекта е слаб да не кажа никакъв и има някаква икономия ако се карало с 90км ,да де ма то и при мен има ако карам с толко.Общо взето май се оказва безмислено.Има икономия при някои мотори ,най вече при тди моторите,но при команреил-а е нищожна,което обезмисля инвестицията.До този извод стигнах аз

Коментар

Няма икономия никъде.Сметни бълбукатора колко литра в минута може да "даде" водород и колко литра в минута смуче ДВГ при ,да речем ,2000об/мин.Успех със сметките...
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                    Няма икономия никъде.Сметни бълбукатора колко литра в минута може да "даде" водород и колко литра в минута смуче ДВГ при ,да речем ,2000об/мин.Успех със сметките...
                    Турни и една кубатура,ориентировъчно, та съвсем да излязат сметките....Пък ако и кубиците са в повечко.....
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Колеги аз имам водородна клетка, правих си я сам от неръждавейка 316L размерът на плочите е 15х15см 12бр. В момента клетката вади около 2 литра в минута при ток около 25А. За електролит използвам разтвор на натриева основа 5%. Монтирана е преди 2 месеца на бензинов 2.0 литра мотор (C20NE) За промяна в разхода не искам да коментирам просто условията в които карам винаги са различни средния ми разход е 12-14 на газ,градско.за сега не е променен драстично. Работя в авто сервиз и след пускането на клетката правя газ анализ на изгорелите газове със съответната апаратура. CО -0.5%, и HC-40ppm ,с включена клетка не се променят. единствено се покачва кислорода с около 0.5%. По тези показатели може да решим че няма как да има съществена икономия.
                      Последно редактирано от Sofeto; 03-05-12, 20:20.
                      S10 & Frontera

Коментар

При този добив на газ всъщност сметките на химията излизат верни като да се получава най-обикновен водород и кислород. Не космическия газ. Икономия - може би не този път. Чел съм за БМВ някакво, не помня в кой край на Бг, което гори към 3/100, но тук става дума за друга марка все пак.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                          ...Чел съм за БМВ някакво, не помня в кой край на Бг, което гори към 3/100, но тук става дума за друга марка все пак.
                          Тоя разход може да се получи само при свободно падане със запален двигател...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

За момента в бензиновият двигател явно водородът не подобрява горенето (обратно на това което очаквах), затова не пада HC то (HC -въглеводороди ,неизгоряло гориво) При дизелите има легенди за по голям ефект, ще пробваме и ще видим. И на мен ми ги разправят разни работи за едни спринтери 412 дето горели по 7....
                            S10 & Frontera

Коментар

Много кефеща дискусия , разбира се че няма да има ефект при 3л/мин.само дето при една и съща квадратура на плочите по големи литри на нормална честота няма да получи.А какво ли прави бордовия ЕКУ при такива показания на мамбдата някои пита ли се и без емулатор за какво ли си говорите.
                              Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Какво да прави екуто, компенсира много ясно... ламбдата си регулира пак. макар че тестовете ги правя главно на газ.
                                S10 & Frontera

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X