Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с двигателя на киа 2000 16v

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с двигателя на киа 2000 16v

Днес по време на разходка превключих от газ на бензин при високи обороти на двигателя ,след което като спрях заглъхна и гръмна след което угасна . газовото е обикновено но има кихалки на самата плочка на филтъра и на кутията на колекторите. пробвах да запаля на бензин запалва но работи няколко секунди и угасва.
    На газ не може да запали изобщо само гърми.
    КИА "SPORTAGE"2000 16V
    КАЛОЯН ТРИФОНОВ

От: Проблем с двигателя на киа 2000 16v

Забравих да напиша че след като запали работи на много ниски обороти
    КИА "SPORTAGE"2000 16V
    КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Коки да не е прехвърлила зъб на ангренажния ремък. Чакаме Соти да каже от какво може да е!
      ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
      Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

С една дума грумнала е докато е била на бензин. Обикновенно гърми на газ и вече когато положението е че не може да работи въобще на газ може да гръмне на бензин. На първо място трябва дасе проверят всички вакууми, кутията на въздушния филтър. Подобни проблеми обикновенно са свързани със ел запалването, ходи фа ти видят дистрибуторната капачка може да е от нея, симптомите много наподобяват на подобен проблем, надявам се да съм бил поне малко полезен защото тази ситуция е доста неприятна,
        през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Първоначално публикуван от teres Преглед на мнение
          С една дума грумнала е докато е била на бензин. Обикновенно гърми на газ и вече когато положението е че не може да работи въобще на газ може да гръмне на бензин. На първо място трябва дасе проверят всички вакууми, кутията на въздушния филтър. Подобни проблеми обикновенно са свързани със ел запалването, ходи фа ти видят дистрибуторната капачка може да е от нея, симптомите много наподобяват на подобен проблем, надявам се да съм бил поне малко полезен защото тази ситуция е доста неприятна,
          Колега, като не си запознат с конкректната марка не давай некомпетентни мнения! Обърни внимание и на правописа!

Коментар

Аз също не съм запознат с двигателите на Киа, но съм имал подобни симптопми - гърмежи на бензин, ужасно трудно палене и много ниски празни обороти, на една от предишните ми коли, когато беше прескочила няколко зъба на ремъка, така че се присъединявам към мнението на Драго малко по-горе.

Коментар

Първоначално публикуван от dragomir_68 Преглед на мнение
              Коки да не е прехвърлила зъб на ангренажния ремък. Чакаме Соти да каже от какво може да е!
              Драго не знам но е възможно. в понеделник ще гледам белези и ще го зацепя .и после ще гледам свещи и бобини.
              КИА "SPORTAGE"2000 16V
              КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Колега, като не си запознат с конкректната марка не давай некомпетентни мнения! Обърни внимание и на правописа!
                Личното ми мнение, че че когато става на въпрос за проблеми свързани с газовата уредба причините при повечето марки автомобили обикновенно са идентични. Аз имах подобен проблем и един клега който кара Ситроен ми каза че при него е било същото и си сменил дистрибуторната и проблема се оправил. Тук не става на въпроса за основен ремонт или някаква друга интервенция че да трябва да се знае усртройството на двигателя. Изказването ти е доста остро и непроемливо, няма как да знаеш например дали няма например Мазда с бензинов мотор. Относно правописа в бързината две букви неоцелени с правилните, обаче не смятам че може да ми пишеш с главни букви и препинателни, освен ако не си ми преподавал някаде ама надали.
                през 2008 г. са регистрирани 8 042 тежки транспортни произшествия като при тях са отнети 1 058 [COLOR=Red][SIZE=4]БЪЛГАРСКИ [COLOR=Black][SIZE=2]живота[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/COLOR]

Коментар

Драго, и аз смятам, че малко остро скачаш, човека е дал някакво предположение.
                  Аз не мога да дам и некомпетентно мнеине , но успех, дано не е нещо сериозно.
                  Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                  И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                  вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Не е сериозно но в гората няма как да разбера . Драго просто се опитва да каже че този мотор не е с дистрибуторна капачка.
                    КИА "SPORTAGE"2000 16V
                    КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

В такъв случай се извинявам на автора на темата, винаги има цивилизован начин за подсказване на неправилно мнение, нека други колеги които са се сблъсквали с този проблем да опитат да помогнат.

Коментар

Коки,първо прегледай за "фръкнал" маркуч.Ако смуче въздух след МАФ-а,ще пляка и няма да работи.Виж,там,имаше една глупост по колекторите,пластмасова.Принципно е резонатор за звук.Да не е излязъл и да се пробил от тия гърмежи.
                        ЧЕК-а предполагам,че си свети...
                        Ако не са тия неща,се почва наред.
                        Първо са токовете.Там кабели,бубини...
                        После сравни белега на ремъчната шайба с белега на маховика.Ако не са наред ще ти кажа какво да правиш.Ако са неред следва:
                        Второ,Сваляш капака на ангренажа и гледаш белезите на коляновия вал и на разпределителните валове.Да не са ти мръднали те.Ще пишеш какво е...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Соти , резонатора няма проблем днес ще гледам другите неща. дано не се лутам много.
                          КИА "SPORTAGE"2000 16V
                          КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
                            Коки,първо прегледай за "фръкнал" маркуч.Ако смуче въздух след МАФ-а,ще пляка и няма да работи.Виж,там,имаше една глупост по колекторите,пластмасова.Принципно е резонатор за звук.Да не е излязъл и да се пробил от тия гърмежи.
                            ЧЕК-а предполагам,че си свети...
                            Ако не са тия неща,се почва наред.
                            Първо са токовете.Там кабели,бубини...
                            После сравни белега на ремъчната шайба с белега на маховика.Ако не са наред ще ти кажа какво да правиш.Ако са неред следва:
                            Второ,Сваляш капака на ангренажа и гледаш белезите на коляновия вал и на разпределителните валове.Да не са ти мръднали те.Ще пишеш какво е...
                            Соти чек-а не свети дори и сега той светка от време на време.
                            КИА "SPORTAGE"2000 16V
                            КАЛОЯН ТРИФОНОВ

Коментар

Коки, какво стана днес откри ли нещо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X