Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Двигателно масло за КИА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Двигателно масло за КИА

Според мен първо сложи хубаво масло и после каквото сяба покаже. Карах с един боклук и бях минал 5000. Пресветваше ми лампата на загрято. Викам брей лагерите ли втасаха или помпата. Оказа се убаво масло.

Коментар

Първоначално публикуван от Байчев79 Преглед на мнение
      Може ли да ползвам това масло на Киа - та. Моята е бензин 95 коня и съм с обикновена газова. Преди имах витара 1,6 моно та тя беше с такова и много добре работеше. Иначе Киа - та масло не губи просто не ми се дават много пари за скъпи масла.
      Лично аз бягам далече от продуктите на Приста!А и напоследък станаха много скъпи нещо...Купи си Репсол.
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Може ли да ползвам това масло на Киа - та. Моята е бензин 95 коня и съм с обикновена газова. Преди имах витара 1,6 моно та тя беше с такова и много добре работеше. Иначе Киа - та масло не губи просто не ми се дават много пари за скъпи масла.
        По добре си карай с това с което си в момента , що ти трябва да го сменяш !
        Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо. Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!

Коментар

Не знам с какво съм в момента, няква куча марка е. Знам само, че е 10 на 40. Мен по скоро въпроса ми беше може ли да се повреди нещо, като я карам с по - гъсто масло.

Коментар

Не знам с какво съм в момента, няква куча марка е. Знам само, че е 10 на 40. Мен по скоро въпроса ми беше може ли да се повреди нещо, като я карам с по - гъсто масло.
            То от приста по-куча аз не знам.

Коментар

Лятото не е проблем да караш с минерално(15/40), но виж за зимата не бих го препоръчалДаже, ако добичето е на много километри, както предполагам(над 300х.) лятото в жегите бих му сипал и 20/50 стига да е качествено, разбира се.
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

От по-гъсто масло страда акумулатор и стартер. Това зимата щото се сгъстява и трудно се развърта. В този аспект на мисли натискай съединителя, за да отделиш първичния вал на скоростите. На износен двигател лятото маслото става рядко и започва да свети лампата. Аз карам с 10w-40 и съм на 230 000 хил. километра.

Коментар

Не знам как е при киата, още нямам първа смяна, но на леката кола бензин на 250 000 км. карах с 10w40 unil, проблеми никакви, не го харчеше. Реших да пробвам с 5w40 и си доливах редовно. Продадох си единия джип и ми остана туба 5w50 unil и го сипах на колата. Е няма такова масло, вече 6000 км. не е мръднало, двигателя стана по тих,работи по добре, притеснения относно ниски или високи температури нямам. Не съм рекламно лице на марката а просто голям фен. Лошото е, че последно цената гонеше 90 лева за 5 литрова туба.

Коментар

Я кажете с какво масло се кара тая кола. Ще помоля за предложение за конкретно масло което да отговаря на спецификациите. Благодаря предварително. Това,какво слагат "майсторите" защото това е стара кола не е въпрос на питането.
                    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2026-07-15-08-20-06-541-edit_com.viber.voip.jpg Прегледи:0 Размер:87.9 КБ ID:7046359
                    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

По каталозите за избор на масло не ти ли излиза? Например тук:
                      https://www.castrol.com/castrol-glob...e&page=landing
                      С едно на ум, че ако е по-стара по тези калкулатори вадят по-висок клас масла, отколкото е имало като е произведена колата. Но можеш да свериш на няколко сайта.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

Коментар

• kameno karp
                        kameno karp коментира
                        Редактиране на коментар
                        2006 година е.

Това ми го дадоха от Аутодатата,че уж е за тая кола. Та не мога да разбера къде е истината.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-a40a0227ba5e80b5fdd96a1b82154940-V.jpg
Прегледи:0
Размер:215.5 КБ
ID:7046388
                      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Ами първи избор дава Castrol EDGE 5W-30 LL

https://www.castrol.com/castrol-glob...ducts&id=43005

Алтернатива 5W20. На моя Маверик по вин в Мото Пфое излезе 5W20 и такова сложих при първо обслужване. Като гледах коли видях на една да пише този вискозитет на капачката. Но много го гори и сега съм с 5W30 и няма проблеми В повечето каталози ми го дава точно 5/30. Обикновено на 20 са за американския пазар.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

• kameno karp
                          kameno karp коментира
                          Редактиране на коментар
                          Ако е 5w30, не трябва ли по-скоро да е А5/В5! Колата е бензин-2006г. На С3 доста са орязани цинк,фосфор,молибден....само за да пазят ФАП/ДПФ. А тя такива няма.

Ето още:
                        https://www.mobil.com/en/lubricants/...6/Kia/Sportage
                        https://totalenergies.co.uk/lub-advisor
                        Общо взето се върти 5/20, 5/30 и 10/30. За мен 5/30 ще му е добре. От тези години това е масово масло, Хонда Црв 2006 е с 5/30 също. Не че не ги карат с 5/40 и нищо им няма. Другото е, че 5/30 е по-лесно намираемо и на по-добра цена от 5/20.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

• kameno karp
                          kameno karp коментира
                          Редактиране на коментар
                          Тя и моята е 2006 година и точно с 5w30 А5/В5 я карам(такова и дават по спецификация) дизел е но няма ФАП.
                          Благодаря за информацията.

Както ти казах в началото, на тия години започват да им се мешат данните. След 20 години каране няма да се разсърди на което и да е, щом вискозитета е правилен. Вчера се рових да търся масло за Вартбург 353, че братовчед ми си купи. Ми и там манджа с грозде. Само Кастрол имат 4-5 вида двутактово. Взехме каквото имаше в магазина на Кастрол и толкова. Той 88-ма като са го правили само между минерално и полусинтетика са се чудили дали да му сипят.
                        Ford Maverick II 2.3 XLT
                        Ford Mondeo MK5

Коментар

• kameno karp
                          kameno karp коментира
                          Редактиране на коментар
                          По принцип не съм съгласен,но в случая може и да си прав. Колата я кара жена. Ходи да и сменят маслата и всеки и налива каквото му дойде на акъла-тая стара кола и трябва по-гъсто масло,на тая стара в кола,каквото и да и сложиш все тая,20 годишна кола-слагай 10w40...... Другата седмица двамата ще сменяме масла при "моя майстор" та за това се заинтересувах.
                          А на един двигател какво му трябва! Правилните масло и антифриз и да се сменят навреме!
                          - С какво масло е в момента колата?
                          - 5w40.
                          - Марка,спецификация?
                          - Какво?????
                          😰
                          Последно редактирано от kameno karp; Днес, 11:49.

• Asen Kushlev
                          Asen Kushlev коментира
                          Редактиране на коментар
                          За вискозитета съм за каквото е предписал производителя. Това не е Опел Аскона или 124-ка да върви с всичко. Тук е смятано за този вискозитет - маслени канали, налягане на помпа и т.н. Иначе за другото, сега че имало по-малко цинк....., то навремето и като махнаха оловния бензин беше същото. Не можели старите коли с безоловен, ама така си се доизкараха с него. Ся, че можела да мине 150 х.км. с оловен, пък тя минала 140 не е съществен проблем. Важно е за по-новите коли, там са филтри твърди частици, катализатори и бог знае още какво. Скоро мернах нещо като 0W10 масло. Това си е направо вода. Съвременна синтетика вероятно отговаря на всякакви коли правени до преди 10 години. И в крайна сметка колкото повече четеш, толкова по-сложно става с избора.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                      X