Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте киа маняци

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помагайте киа маняци

Няма,няма.
    И маркучи няма.

Коментар

Хълцането остана,някакви идеи? ГНП-то с реостат ли? е в смисъл подаването на гориво,и ако е подлежи ли на ремонт и ли смяна на реостата де щот тя помпата ясно.

Коментар

В Русе има майстори отиди да ти видят ГНП-то без намеса на добър майстор трудно ще я оправиш.

Коментар

Здравей.
          Управлението на помпата и газта са електрически(реостата е на газта),командват се от блока за управление. Възможно е реостата да е заминал(жилото на газта е закачено на него) и за това да предърпва.
          На моята и изгоря управлението на гнп-то. Сега съм с механична помпа от Мазда 626 компрекс и нямам никакви проблеми.

Коментар

[QUOTE=bokomax;1676173]Здравей.
            Управлението на помпата и газта са електрически(реостата е на газта),командват се от блока за управление. Възможно е реостата да е заминал(жилото на газта е закачено на него) и за това да предърпва.
            На моята и изгоря управлението на гнп-то. Сега съм с механична помпа от Мазда 626 компрекс и нямам никакви проблеми.[/QUOК

Колега коя година ти е кията и работи ли ти обортомера след смяната на помпата?
            Последно редактирано от gopeto8104; 16-11-11, 20:08.

Коментар

Киата ми е 2,0 тд 1998г.Абсолютно всичко си работи, оборотомер, турбо.Даже започна да върви по- вече от преди, и разхода ми е около 8л на 100км смесено каране.

Коментар

И Аз съм със същата помпа и нямам проблеми.Смених я поради същата причина с придърпването.Но обортомера ми не работи.Мойта е 2000г.

Коментар

Оборотомера не е ли вързан към алтернатора?
                  0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Към алтернатора(динамото) в задния му край отгоре , влизат две маркучета за вакум а отзад други две през които минава масло.Майстора който ремонтира моята , каза че били свързани със спирачната система.Ако ги откачиш ,педала на спирачките ставал твърд и работели на 50%.Ще го питам къде точно е свързан оборотомера и ще пиша.

Коментар

Поздрави на всички.
                      Моя човек каза, че отзаД на алтернатора (динамото) има изводи в които влиза букса с две кабелчета (отбелязано с W). Оттам се подава сигнала за оборотомер(поне на моята е така).
                      Но не било изключено сигнала да идва и от ГНП-то.

Коментар

Динамото до 98г.и след 99г.са различни поне на външен вид.На мойта сигнала май е от ГНП и затова сега не работи.Мой приятел с 98г. също смени помпата и неговия си работи.Аз затова питах твойта коя година е данеби да сте открили някакво решение.На ГНП имам датчик за обороти пробвах да го вържа към новото ГНП (даже сменях целия датчик )но показва некоректни стойности.Затова за сега поне нямам обортомер.

Коментар

Първоначално публикуван от mmirchev71 Преглед на мнение
                          Хълцането остана,някакви идеи? ГНП-то с реостат ли? е в смисъл подаването на гориво,и ако е подлежи ли на ремонт и ли смяна на реостата де щот тя помпата ясно.
                          И аз бях на същия хал преди време, само че този проблем беше на друга марка автомобил, но също със "елекрическа" помпа.
                          Един вика, вътрешни карета, друг тампони, трети - електронния блок за управление на помпата. Постепенно се отхвърлиха вероятните причинители на тресенето и се насочих към помпата. Със малко информация от мрежата, свалих главата на помпата където е цялата електроника - на долу всичко си е старата механична помпа. Проблема се изразяваше във това, че намотката във капака създава електромагнитно поле и полепва със много фини стружки и всякаква друга гняс - от там явно се бърка работата на помпата. Промих всичко със нафта и едновременно продухах със силен въздух - така няколко пъти. Сглобих всичко, и до ден днешен няма и помен от тресене. А ме бяха пратили за ел. блок - 600лв., помпа - 400лв., карета и т.н.
                          Дано съм бил полезен.
                          Силата е нищо без контрол.

Коментар

А колега, някоя снимчица да намаш на процедурата.

Коментар

Първоначално публикуван от mmirchev71 Преглед на мнение
                              А колега, някоя снимчица да намаш на процедурата.

От моето почистване нямам снимки, но намерих в мрежата във някакъв Френски форум. Процедурата е 1:1, само с тази разлика, че аз на моята не разпоих ел. блока за управление, но пак стана.
                              Ето линк - разгледай снимките добре.

http://www.forum-auto.com/pole-techn...ujet381015.htm
                              Силата е нищо без контрол.

Коментар

Мерси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X