Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И в нашата голяма къща се пръкна КИА!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И в нашата голяма къща се пръкна КИА!

Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнение
    Извинявам се за спама имам въпрос към колегата дали е виждал москвич 412.Е същото е само че мосвича е със верига да съм по ясен водната помпа при този мотор RF се върти от ремъка на динамото който естествено е вързан със ремачната шайба на коляновия вал и обтягаща ролка.И няма нищо общо със ангренажния ремък.То май по -добре да смени и буталата по тази логика.Това не е опел.Поздрави
    Колега и аз се извинявам ама си мисля че точно с този мотор може би само визуално сте запознат.

Коментар

А сега къде е водната помпаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:5355xs.jpg
Прегледи:1
Размер:9.9 КБ
ID:5314341

Коментар

Имаш една оптяжна ролка няма паразитна какво мислиш че е другото което върти ремъка. П.П.о-рахме темата на човека. п.п.п. според мен има разлика между мотора на мазда и този на киа.

Коментар

Голям спор си заформихте бе колеги. Аз първо си помислих, че спора е дали се сменя водната помпа на всяка смяна на ремъка когато се върти от ангренажния. А то кво било, дали кията има водна помпа и къде се намира тя . Ами той тоя спор маи би завършил когато някой си погледне колата. Някой може ли да каже всъшност колко различни мотора са слагани на тая пущина през тези години, предполагам че не са повече от 2-3 дизела и толкова бензинови различни.

Коментар

Първоначално публикуван от Deian_g Преглед на мнение
            Голям спор си заформихте бе колеги. Аз първо си помислих, че спора е дали се сменя водната помпа на всяка смяна на ремъка когато се върти от ангренажния. А то кво било, дали кията има водна помпа и къде се намира тя . Ами той тоя спор маи би завършил когато някой си погледне колата. Някой може ли да каже всъшност колко различни мотора са слагани на тая пущина през тези години, предполагам че не са повече от 2-3 дизела и толкова бензинови различни.
            Ето тука малко инфо: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/.../#sportage-iii

Коментар

Извинявам се ако съм бил груб просто исках да кажа че невиждам защо трябва да се сменява водната помпа след като няма общо със ангренажния ремък.Аз карам витара със мотора на маздаRF и съм го сменявал сам и ме много яд че колеги дето немогат да си сменят гумата и ходят при разни самоуки мастори изказват мнение.Па ако мотора е друг здраве да е пожелавам много безаварйни на колежката.

Коментар

Много благодаря на всички за мненията! Исках да разбера дали ангренажа минава през помпата. Ако е така естествено, че ще се смени.
                Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Колега разбира се че минава на схемата която е качил колегата където се интересуваше кое е водна помпа е отбелязано с VP.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Ето тука малко инфо: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/.../#sportage-iii
                    По това излиза че има два дизела като единия е без турбо. Такъв не съм виждал. Излиза, че е само един?

Коментар

Без коментар

Коментар

Коментара е излишен при положение че едното е Сузуки а другото Кия
                        Аз говоря за тази с турбото.
                        Кия Спортидж 2000тди
                        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Наистина са два дизеловите мотори само че единия е без турбо и е 2.2

Коментар

А аз говоря за 2.0 тд със интерколер или без се тая

Коментар

Сменихме консумативите. Ето така изглежда въпросният ангренаж на 2.0 TD мотор RF 2000г.

Освен ролката, помпата, ангренажа, сменихме лагерчетата(6301 2rs) на шайбите на трапецовидните ремъци. Има 4 трапецовидни ремъка ( 2 бр. AVX 10x 1110 La и по 1 бр. AVX 13x850 La , AVX 13x900 La). Маслените филтри са 2 бр. Маслото е 6.400 л. Съответно смених въздушният и горивният филтър, но с климатичният ударих на камък. Не успях да го намеря. Утре пак ще го търся. Остава да служи вярно и безавариино.
                              Константин Вълчанов.0888313247

Коментар

Първоначално публикуван от kosio7808 Преглед на мнение
                                . Не успях да го намеря. Утре пак ще го търся. Остава да служи вярно и безавариино.
                                Ха честито. И аз още го търся! Явно са забравили да го сложат.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X