Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И в нашата голяма къща се пръкна КИА!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И в нашата голяма къща се пръкна КИА!

От вчера баща ми се сдоби с KIA Sportage 2.0 TD 2000г. Опитах се да го разкодирам, но удрям на какмък. Имам няколко въпроса.
    1. Вярно ли е, че мотора е на Мазда 626? Ако е вярно поне коя година е?
    2. Ангренажният ремък е само с една обтяжна ролка или има и паразитна?
    3. Сменя ли се и помпа при смяната на ремъка?
    4. С какво масло ( двигателно) си карате вашите Кии?
    5. Колко маслени филтри има?
    6. Колко външни ( трапецовидни) ремъка има?
    7. Някой работещ VIN декодер?
    Сто на сто ще излязат и други въпроси, но за тях по- късно. Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!
    Женя Вълчанова 0888272565

От: И в нашата голяма къща се пръкна КИА!

Първоначално публикуван от jenia7812 Преглед на мнение
    От вчера баща ми се сдоби с KIA Sportage 2.0 TD 2000г. Опитах се да го разкодирам, но удрям на какмък. Имам няколко въпроса.
    1. Вярно ли е, че мотора е на Мазда 626? Ако е вярно поне коя година е?
    2. Ангренажният ремък е само с една обтяжна ролка или има и паразитна?
    3. Сменя ли се и помпа при смяната на ремъка?
    4. С какво масло ( двигателно) си карате вашите Кии?
    5. Колко маслени филтри има?
    6. Колко външни ( трапецовидни) ремъка има?
    7. Някой работещ VIN декодер?
    Сто на сто ще излязат и други въпроси, но за тях по- късно. Благодаря предварително на всички, които ще ми отговорят!
    По т1. - до 08.1999 със сигурнист е на Мазда. До края на 2002 има и със Киа мотори.После са си само на Киа
    по 2 не съм сигурен, ама май е само една.
    3 Нямам спомен да се сменя помпа, и защо ли?
    4 на капака на мотора има лепенка със течностите консуматив. Няма нищо особено.
    5 ДВА
    6 По спомен поне 3, ама трябва да погледна.

Коментар

От мен честито и много безаварийни и много да ви слуша
      Аз все още съм на ниво информация и чакам нещо да излезе , та не мога да помогна с поставените въпроси.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Честито и от мен мога да добавя за водната помпа че е желателно да се сменя защото я върти ангренажния ремък и ако издъхне сещашсе какво става. Трапецовидните ремъци са 4 динамото е с 2 и по един на хидравлика и климатика.

Коментар

Честито и много безаварийни километри с КИА-та!
          ГАЗ 69 УАЗ 452-2 броя УАЗ 31512 Kia Sportage 2.0 16v
          Калта за УАЗа е като водата за водолаза 0886445318

Коментар

ЕЕЕ, честито. Аз я търся читавата кия из Варна ма сте ме изпреварили явно.

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
            Честито и от мен мога да добавя за водната помпа че е желателно да се сменя защото я върти ангренажния ремък и ако издъхне сещашсе какво става. Трапецовидните ремъци са 4 динамото е с 2 и по един на хидравлика и климатика.
            Какво става като се скапе помпата? Обикновенно протича от някъде, колата почва да остава без охладителна течност почваш да се чешеш и си сменяш помпата. То по тая логика да сменим и колата щото е на годинки. Това мнение за смяната съм го чувал и за хондата, също се върти от ангренажа, но аз съм сменил 2 ремака а помпата ми си е ок.

Коментар

Първоначално публикуван от sportaga Преглед на мнение
              Трудно ми е да си представя блокирана водна помпа. Поне ще скърца доста време. Виж течаща - да.
              Ма знам ли?
              Аз като я взех моята я закарах във фирмения сервиз и им заръчах да подменят всичко дето е за смяна. Масла, филтри, антифриз, хидравлика, ремъци, амове. За помпа не е ставало дума.

Коментар

Защо ли си мисля че ако е мазда мотор няма нищо общо водната помпа със ангренажния ремак а

Коментар

Първоначално публикуван от soska1 Преглед на мнение
                  Защо ли си мисля че ако е мазда мотор няма нищо общо водната помпа със ангренажния ремак а
                  И аз така, но Мазда мотор е влаган до '99, а тази е 12.2000г. Най-късно в понеделник ще е ясно. Надявах се да разбера предварително. Благодаря на всички за пожеланията и отговорите!
                  Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

То аз я смених на третата смяна на ремък старата си беше здрава ама с една от първите ми коли спах в колата заради водна помпа то докато не ти се случи не може да знаеш какво е проблеми с майстори и пари почти за нова кола.Тя помпата маи се води консуматив. п.п. Не се заяждам исках да бъда полезен.

Коментар

Това с водната помпа е .... знам ли, зависи какво и колко се разглабя за да се смени, и ако са доста неща наистина е по-добре да се направи гимнастиката при смяната на другите ремъци, ролки и т.н., ще се спести повторно плащане на труда.
                      Погледнах в сайта на колос и цената за тди мотора пише, че е 120лв и стотинки. Това разбира се ако не са проблем финансите към момента, инак може да се спестят и да си ви вози още дълго време. Абе божа работа, кола втора ръка е и не знаеш къде какво е пипано и сменяно.
                      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Има и то много,но това е друга бира.
                        Иначе ако майстора ти прецени и имаш парички сменяй защото блокира ли къса ремъка и става мазало.
                        Кия Спортидж 2000тди
                        Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Извинявам се за спама имам въпрос към колегата дали е виждал москвич 412.Е същото е само че мосвича е със верига да съм по ясен водната помпа при този мотор RF се върти от ремъка на динамото който естествено е вързан със ремачната шайба на коляновия вал и обтягаща ролка.И няма нищо общо със ангренажния ремък.То май по -добре да смени и буталата по тази логика.Това не е опел.Поздрави

Коментар

Честито на баща ти за придобивката.Моята е 4.2000г. и също е с мазда мотор.Ремъците са 4бр.Маслените филтри 2бр.Така и така ще отваряте за ремък и ролка ако не са проблем парите сменяй и водната помпа.

Коментар

Извинявам се за спама имам въпрос към колегата дали е виждал москвич 412.Е същото е само че мосвича е със верига да съм по ясен водната помпа при този мотор RF се върти от ремъка на динамото който естествено е вързан със ремачната шайба на коляновия вал и обтягаща ролка.И няма нищо общо със ангренажния ремък.То май по -добре да смени и буталата по тази логика.Това не е опел.Поздрави
                              При Кия 2.0 тди 2000г мотора на двг. се води RF на Мазда и водната помпа се задвижва от ангренажния ремък,проверено лично.
                              Поздрави.
                              Кия Спортидж 2000тди
                              Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X